Webbplatsens överlägg

CactusVPN Recension

cactusvpn-hemsida-Recension

Vad är CactusVPN?

CactusVPN är en tjänst som ger dig säker användning mellan dig och internet. En VPN gör att du blir anonym på nätet, förhindrar intrång på din dator och skyddar dig mot cyberattacker. Surfar du på din privata eller företagets dator helt utan skydd av en VPN idag är du som en öppen bok. Det är lätt för din internetleverantör, myndigheter, tredje part och hackers att se vad du gör. Exempel på din sårbarhet blir din surfings historik, bankuppgifter och lösenord.

Skulle du sitta och göra en nedladdning på något är det väldigt lätt att spåra dig. Detta för att varje dator har en personlig IP-adress. (Internet protocol adress)
Detta gör att det lätt går att spåra var du befinner dig. Du kan också jämföra det som att skicka ett vykort utan förslutet brev. Alla på posten kan läsa vad det står. Det blir alltså helt öppet för de runt dig på nätet att följa vad du gör.

Catcus VPN hjälper dig alltså med detta. Med deras vpn blir din ip adress dold, och även ändrad vilket för det svårt att spåra dig. Med detta så skyddar du också ditt företags dator så det är väldigt vanligt att företagen har en vpn installerad.

Det är vanligt att privatpersoner också skaffar en VPN idag för att komma åt blockerade hemsidor. Exempel på detta är att nå ej släppta säsonger på Netflix.  Är du utomlands vill du kanske kunna komma in på SVT play, vilket inte fungerar som du är uppkopplad på internet i Turkiet. Men en vpn kan du alltså placera dig så att det ser ut som att du surfar i Sverige.

Är Cactus vpn säkert?

På Cactus VPN:s hemsida står det att de garanterar din anonymitet. De påstår att de inte loggar dina uppgifter alls och att de heller inte delar med sig av information till tredje part. Vi reagerar såklart på varför de ens nämner att de inte delar uppgifter med tredje part. Är det så att de inte loggar någon trafik, så skulle de ju inte ens ha någon information att lämna över.

Det finns fall där någon har gjort ett brott på nätet i samband med att de surfar med en VPN. Myndigheter har pressat vpn tjänster att lämna ut uppgifter. Detta är ju det värsta som kan hända dessa leverantörer självklart då de lever på att skydda sina kunder och det strider mot deras policy. Dessvärre har vissa fall gått till rättegång och där har man alltså fått tag i information för att kunna döma den misstänkte.
Detta är en indikation på att det inte går att till 100% förlita sig på deras påstådda garantier.

Vi har sökt och även pratat med Cactus VPN. Något sådant fall har inte hänt här. Myndigheter skall ha hört av sig men de har inte lämnat ut uppgifter hittills.
Viktigt att tänka på är ju också att om du använder dig av en VPN för att du vill skydda din dator, samt komma åt blockerat innehåll så behöver du inte vara orolig. Det är inte olagligt att inneha en VPN.

Vad kostar Cactus VPN och finns det prova på månad?

Priset för en vpn blir olika beroende på vilket abonnemang du tecknar. Vi upplever att Cactus VPN är relativt dyra om man jämför mad andra sajter.
Detta kan bero på att de är en mindre VPN tjänst med inte lika mycket kunder ännu som gör att priset blir något högre. På alla deras abonnemang finns det en 30 dagars pengarna tillbaka garanti, vi hittar ingen gratis månad hos dem.

De VPN-abonnemangen det finns att välja mellan är de nedan:

 • 1 Månad
  Tecknar du en månad nu så får du 30% rabatt. Nu betalar du 70:- i månaden istället för 99:- i månaden.
 • 3 Månader
  Just nu kostar ett tre månaders abonnemang 60 :- (180 för 3 månader) istället för ca 300:- Detta blir med en rabatt på 44%
 • 1 år
  Tecknar du 1 år så betalar du nu strax över 30:- i månaden. På hela året blir detta en summa på ca 400 :- Ordinarie pris ligger på 1.100 kr så du får en rabatt på 68%
 • 2 år
  För 2 års abonnemangen ligger priset just nu på 25 :- i månaden. För de två åren blir det en total summa på ca 700:- Här får du som högst rabatt med hela 72% och slipper ordinarie pris som hade hamnat på ca 2000:-

Hur många servrar har Cactus VPN?

Detta är en av de mindre VPN tjänsterna och de har inte speciellt många länder och servar. Cactus VPN finns i 22 länder och har 37 servrar.
Det är ett väldigt lågt antal.
En vpn tjänst med få servrar har ofta problem med att få upp hastigheten och kan sakta ner din anslutning lite. Det beror lite på vart du bor om denna tjänst kommer fungera för dig. Vi har testat dem och provat på olika länder och servrar – återkommer om det var som vi trodde längre ner.

Funkar CactusVPN till IPTV?

Ett av de första testen vi utsatte dem för var tillsammans med en IPTV tjänst. Eftersom de är rätt små så förväntade vi oss att det skulle sakta ner vår hastighet och ha svårt koppla upp mot detta.

Vi placerade oss först i Sverige och körde lite Svenska kanaler. Det gick faktiskt snabbt att koppla upp och vår anslutning segades inte ner. Här blev vi riktigt imponerade. Speciellt då det bara finns en server i Sverige som är placerad i Stockholm.
När vi bytte server stötte vi dock på lite problem. Cactus VPN app loggade ur oss och förstod inte att vi bara ville byta server. När vi kom in igen så kastade den inte ut oss igen som tur var. Vi valde nu USA (Los Angeles) och körde på IPTV:n.

Här drogs vår anslutningshastighet ner markant. Trots att det finns servrar även i Chicago, Kansas, Manasass & Seattle. Vi är helt övertygade om, att det har att göra med att de är en liten VPN tjänst med för lite servrar för att orka få bra hastighet. Då avståndet blir så långt ifrån oss i Sverige så pallar den inte med trots några mer servrar i USA.

Slutsats = Det fungerar till IPTV för oss här i Sverige, troligtvis för dem i USA också då de har sina servar närmare. Vill du dock i Sverige vara uppkopplad mot annat land märks det av väldigt markant på din uppkoppling.

CactusVPN till netflix eller svtplay?

Cactus VPN nästa test blev Svt play. Befinner du dig utomlands så kommer du inte åt denna sida. Vi placerade oss så det såg ut som att vi befann oss i Tyskland.
Vi fick direkt tillgång till sidan och letade upp ett program att titta på. Där tog det stopp. Det stod inte att vi inte kom åt sidan eller fick något fel meddelande men det stod och tuggade länge. Vi uppdaterade sidan och provade med ett annat program. Samma problem uppstod. På deras hemsida förklarar dem att du i appen kan välja funktionen “sortera efter hasighet” vilket ska hjälpa till att hitta den snabbaste servern. När vi använde den funktionen blev vi placerade i Sverige (vilket inte hjälper oss i frågan, då vi i Sverige HAR tillgång till play sidan) Där gav vi upp och kände oss enbart besvikna.

Dags att se om Cactus VPN funkar med Netflix. Då det är som mest utav serier och filmer som först blir tillgängliga i USA var valet logiskt att placera oss där. Vi loggade in och valde en amerikans serie som vi i Sverige inte har åtkomst till. Vi kom in och kunde se på avsnitten – detta förvånade oss då kraften inte varit så stark innan. Det skulle kunna bero på att Netflix är stora och starka.

Slutsats = Catcus vpn fungerade bra på Netflix. Vi kom åt SVT play men kom inte förbi att vi bara stod och tuggade när programmet skulle starta.

Finns CactusVPN på svenska?

CactusVPN har inte en Svenska hemsida eller en Svensk app. Det finns en Google translate som du kan välja att översätta sidan med. Det hjälper självklart när du vill läsa på men översättningen blir inte alltid rätt. Cactus VPN är baserade i Moldavien.
Sidan är översatt till andra språk och det vi kan hitta om dem så är de mer populära utomlands och har inte så stor kundkrets i Sverige. Språken du kan få deras VPN tjänst översatt till är:

 • Engelska
 • Spanska
 • Tyska
 • Portugisiska
 • Ryska

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Då Cactus VPN är en mindre leverantör av VPN tjänster så kan man inte förvänta sig massvis med funktioner och enheter att kunna koppla upp. Vi blev ändå positivt överraskade när man kunde ansluta upp till 5 enheter.
Detta betyder att du kan ha ett VPN abonnemang men ha både din telefon, dator, tv och Xbox anslutna samtidigt.
Vi testade ha 5 enheter anslutna för att se om det skulle begränsa vår hastighet något som vi upplevt innan. Att ha dessa enheter uppkopplade samtidigt fungerade som det skulle och vi upplevde inte ett problem kring det. Är du ute efter en enkel VPN utan stora krav fungerar alltså dessa utmärkt för dig som vill skydda de enheter du har i hemmet.

Har Cactus-VPN en support om problem uppstår?

Vi försökte ju nå CactusVPN i början av vår undersökning av tjänsten och nådde dem med en gång. Vi valde att ringa in en Onsdag på deras telefon nummer från hemsidan. Duglig Engelska är ett krav med det var smidigt och lättsamt att prata med dem. Vi förklarade vad vi gjorde och de svarade hjälpsamt på våra frågor. Stort plus på detta!

Du kan som medlem få tillgång till en support sida där du får svar på de vanligaste frågor & svaren. Bra och relevant information finns här men du behöver alltså vara registrerad för att få tillgång till detta. Är du ej registrerad ännu kan du ändå trycka in dig på hemsidan, trycka på kontakta oss och där få fylla i ett formulär. Du ställer frågan och anger en e-post adress du vill ha svaret till. Vi testade självklart att slänga iväg ett mail för att se hur snabba de var och fick svar efter 4 timmar.

Detta är ett jätte plus för Cactus VPN att de är så hjälpsamma och dessutom trevliga över telefon. Det påvisar att de bryr sig om sina kunder, och sina kanske framtida.

Hur kommer jag igång med CactusVPN?

De flesta VPN tjänster är inte avancerade att komma igång med.
För att komma igång med Cactus VPN så krävs det först att du registrerar dig och väljer vilket abonnemang du vill ha. När du betalt för tjänsten så laddar du ner deras app. På hemsidan finns också länkar till hur du laddar ner deras vpn till t.ex. firefox.
Nu loggar du in med din e-mail adress och väljer vilken server du vill vara på.

Det finns lite olika inställningar du kan göra i appen för att gör den mer personlig för anpassningsbar för dina behov. Du kan bland annat ställa in vilka applikationer som skall stängas ner om du skulle tappa internet anslutningen.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Det finns flera olika sätt att betala sin VPN hos Cactusvpn. Du kan välja att betala med ditt vanliga betal och kredit kort. Vi brukar avråda från detta då det är lättare att hitta uppgifter om dig.
Du kan också betala med PayPal vilket är ett av de vanligaste betalningsalternativen på vpn sajterna.
Stort plus i kanten till dessa då du kan betala med kryptovaluta. Vitsen med en vpn är att vara anonym och därför klingar det fint att få betala med t.ex. bitcoin.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Då din data krypteras och din IP-adress blir dold kan du göra detta. Viktigt att veta  är att det är inte olagligt med att ha en VPN. Det du väljer att göra med den är såklart ett eget beslut. De lagar som finns slutar ju inte att gälla bara för att du skaffat en VPN. Det kan vara så att du behöver byta server då du i alla land inte får tillgång till allt innehåll. Det är alltså viktigt att inte vara placerad på en server i Kina om du vill komma åt blockerade sidor i Kina. Det är ju en av de stora anledningarna varför du har en VPN – för att komma runt blockeringar.

Har CactusVPN en kill switch?

Cactus vpn har en killswitch. Detta hjälper dig se till att du inte surfar online utan att vara ansluten till en VPN. Du måste dock ställa in appen för att stoppa internettrafiken om VPN-anslutningen tappas. Detta gör du med deras “apps killer feature” Här ställer du in vilka sidor du vill ska stängas ner om du mot all förmodan skulle tappa kontakten.

Detta är som en extra säkerhets åtgärd som är mer och mer vanlig idag. Alla har det dock inte är så att Cactus VPN har det är bra. Det kan ju vara som så att du sitter på en flygplats med din jobb dator. Här är det vanligt att sitta med känslig information och lika vanligt att hackare försöker göra intrång. Skulle du gå tappa kontakten så kan en hackare alltså komma åt dig ändå. Har du dock ställt in att all kontakt ska brytas med en kill switch slipper du vara orolig för detta problem.

Hur bra funkar CactusVpn i Sverige?

Cactus VPN är inte placerade i Sverige har har ärligt talat inte många Svenskar som kunder. Det beror troligast på att de fortfarande är små och inte så välkända ännu. Deras tjänst fungerar absolut här men vi skulle inte vilja påstå att det är en VPN för den kräsna. Trots lovord på sidan om att de har snabba servrar så upplevde inte vi det i alla test vi gjorde. Vi kom in på sidorna, absolut. Och vi kunde koppla upp 5 enheter utan problem. De problem som uppkom var ju bland annat SVT-play. De ville placera servern här i Sverige så självklart fungerar det då, men är man Svensk utomlands vill man ju lätt komma åt sidan där ifrån också. Vi vill förtydliga att vi kom åt sidan, men inte lyckades få snurr på programmet vi ville kolla på.

Vad får CactusVPN i slutbetyg?

Sammanfattningsvis skulle vi välja 5 av 10 solar för denna vpn tjänst.
Det som drar ner betyget är att det finns få länder och väldigt få servrar. Det gör det svårt för oss som kunder att kunna placera oss på alla ställen man hade önskat. Det gör också att den inte kopplar snabbt till de sidor du vill. När appen ska välja en server närmas dig för snabbast hastighet så ska den ju ändå inte välja landet du faktiskt befinner dig i då blockeringarna kommer vara samma oavsett om du har en VPN eller inte. Priset – stor betydelse på sämre slut betyg. De andra sajterna vi jämfört med är för det mest billigare. Det lockas mycket med rabatter men ändå är de dyrare.

Vad som håller de kvar någon stans i mitten är ändå deras kundservice. De är mån om kunderna och de försöker verkligen att behålla de dem har. Trevliga och lätt att få tag i. Hemsidan och appen är väldigt användarvänlig. Det finns smidiga guider om du vill ha hjälp med installation. Att ladda hem appen och komma igång behövs verkligen ingen manual till, den är verkligen super enkel. Deras betalnings alternativ att betala sin VPN med krypto valuta är något vi värderar högt för din integritet också.

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes