Webbplatsens överlägg

Dold.se Recension

Dold-se-hemsida-Recension

Vad är Dold.se?

Dold.se är en Svensk VPN tjänst som startades utav journalister. De anser precis som vi att det är en rättighet att kunna surfa anonymt på nätet. Utan at myndigheter eller hackare ska komma åt dig. Företaget lanserades 2006 och har hållit igång från dess.

Dold.se är en relativt bra VPN-tjänst och extra kul att de är ett Svensk företag. De hamnar inte högst upp på våran lista som bästa VPN men är ändå top 15. De starkaste VPN aktörerna vi har listan är NordVPN och ExpressVPN, nedan kommer vi gå igenom mer om Dold.se och varför de hamnar på den position de gör.

Är Dold.se säkert?

Dold.se för ingen logg över sina kunder. Detta är bra, jätte bra. Det gör att myndigheter inte heller kan komma åt dig, eller se om du använder dig utav en VPN över huvud taget. De är en helt neutral tjänsteleverantör som innebär att de styr över den själva. Tidningen PC för alla har också rekommenderat dold.se sedan tidigare.

Det som gör att de klättrar lite neråt är att de inte specificerar på hemsidan vilken teknik de använder fullt ut som vi kan hitta.  Vad har de för program som krypterar min trafik eller server använder de? Den vanligaste säkraste är en p2p server som är mest troligt att Dold.se använder för att säkra sin trafik.  2048-bitars kryptering kan vi i alla fall se att de använder.
De menar också på att inte ens deras anställa IT-personal kan se vad du gör när du är ansluten på din VPN.

Vad kostar Dold.se och finns det prova på månad?

Dold.se har en månad som du kan prova, det framgår inte vad vi kan se riktigt hur betalningen sköts där. Om det bara är ett gratis test eller om det är en pengarna tillbaka garanti efter 30 dagar. Vi köper ALLTID våra VPN tjänster när vi testar dem rakt av för att vara säkra få med alla funktioner. Vissa VPN tjänster erbjuder inte fullt utbud om du inte väljer en större prenumeration, vilket kan vara bra att hålla koll på.

Dold.se har i vilket fall 3 olika val. 1 månad i taget för 50:- eller 1 års prenumeration för 449 för helår. Du kan också välja 3 månader till en kostnad på 129 kronor.

Hur många servrar har dold.se?

Det är den här punkten som drar ner betyget lite på dold vpn tjänsten. Det framgår inte tydligt nog redan innan man vill köpa vilka länder de finns i och hur många servrar du har enligt oss. Tyvärr kan vi inte redovisa antal här.

Funkar Dold.se till IPTV?

Anledningen till att vilja använda en VPN till IPTV kan vara många men har en stor nämnare. Skydda dig från din internetleverantör och myndigheter. Vi vet vid detta laget vad myndigheter tycker om detta. Med en IPTV får du ju tillgång till alla länders kanaler. Det framgår inte tydligt nog om det är lagligt eller inte med en IPTV i Sverige och kan därför vara bra att skydda sig.
Dols.se fungerar bra att använda till IPTV. Din internetleverantör kan inte se vad du gör eller vilket tjänst du använder när du är uppkopplad på din VPN. Det leder till att myndigheter inte kan spåra dig genom din internetleverantör.

Funkar det på netflix eller svtplay?

Dold.se kan ta sig runt blockeringar så du ska kunna använda dem att komma åt låst innehåll. Vi på VPNS har självklart testat och det lyckades sådär. Vi kommer åt Netflix i bland annat USA, MEN det går trögt. Det verkar inte finnas tillräckligt med servrar för att anslutningen ska bli stabil. Det tog lång tid innan programmet startade och kunde även hacka i omgångar. Netflix jobbar hårt för att stoppa VPN användare att ta sig in, så här krävs bra teknik och hög prestanda. Du kan läsa mer om detta i våra VPN guider.

Har Dold.se bra hastighet?

Som vi nämnde ovan tvivlar vi på att dold.se har en VPN tjänst med tillräckligt mycket servrar. Man kan surfa och komma åt Netflix men hastigheten håller inte riktigt måttet på dem test vi gjort. Surfar du på Svenska sidor och har en VPN för att enbart skydda dig och dina enheter på nätet – så är dem absolut dugliga.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

För att ansluta dold.se till en enhet måste du ha ett konto till detta (en prenumeration) vill du även koppla upp en annan enhet behövs ytligare ett konto. För att komma runt detta behöver din router vara kompatibel med att kunna dela ut din VPN till flera enheter. En så kallad router med passthrough. Dessa finns på marknaden men fås inte med när du köper din vpn-prenumeration hos DOLD.se

Har Dold.se en support om problem uppstår?

Du kan kontakta dem genom email.

Hur kommer jag igång?

På deras dold.se finns det en installations sida där du kan läsa igenom steg för steg. Det finns två alternativ att ansluta, antingen L2TP/IPSEC eller PPTP.
Det är inte en app på det sättet som andra VPN-tjänster kan erbjuda utan du får ladda ner ett program till din enhet och sedan läsa dig igenom PDF-filen för korrekt anslutning.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

För att köpa VPN hos dold.se får du betala med ditt bankkort. Detta är en snabb process som är väletablerad hos de allra flesta som erbjuder VPN. Det finns andra tjänster som erbjuder kontakt betalning även brev vägen om man verkligen vill vara helt anonym, även mot företaget. Man köper en VPN för att också kunna skydda sina betalkort och då borde det finnas flera val innan man har köpt en. Läs mer om detta hos oss på VPNS och hur du använder dig utav en VPN. 

Kan jag använda den för att ladda ner?

Ja. Eftersom din data krypteras och din IP-adress blir bytt och dold. Alla VPN fungerar att ladda ner med, men tänk på säkerheten kring det. Det är att det är inte olagligt med att inneha en VPN, men det du väljer att göra med den är såklart ett eget beslut. De lagar som finns slutar inte gälla för att du använder en VPN. Det kan också vara så att du behöver byta server då du i alla land inte får tillgång till allt innehåll. Det kan alltså de ut som du inte har tillgång, men kan då testa byta server. Att ladda ner med en VPN är ju en av de stora anledningarna varför du har en VPN – för att komma runt blockeringar.
Hastigheten skiljer sig mycket beroende på vad du vill ladda ner med dold.se. I Sverige går det relativt snabbt men ska du på utländska sidor får du räkna med längre tid.

Har Dold.se en kill switch?

Vi ser inte någon stans att det skulle finnas en Kill switch.
En sådan hjälper till när du tappar kontakten. Skulle det hända finns det en övervägande risk att du blir exponerad. Med en Kill switch så bryts all kontakt och du blir inte synlig varken med din IP adress eller vilken sida du besökt.

Hur bra funkar Dold.se i Sverige?

I Sverige tycker vi att dold.se fungerar bäst. Det är roligt med en Svensk aktör och det är lätt att ta kontakt med dem. För svårare frågor kan det vara svårt att prata eller läsa/skriva på engelska så det är ett stort plus. Man får snabbt svar när man kontaktar dem på email och bra information om hur du gör att att installera VPN.

Att grundligt skudda dina enheter och hålla dig säker mot hackare är en garanti med dold.se. För hemma bruk kan vi rekommendera dem. Företag använder sig ofta utav en VPN också men här vågar vi inte ge lika bra betyg som hos till exempel NordVPN pga av hastighetsproblem när vi testar tjänsten.  Då de inte verkar ha speciellt många servrar kan även detta ställa till det bland personal på ett större företag. Är du där emot rädd att din arbetsgivare har koll på vad du gör på din dator? Då kan du enkelt med Dold.se skydda dig mig din egna chef, hur bra som helst!

Vad får Dold.se i slutbetyg?

Dold.se är en aktör som levererar en bra VPN.
Speciellt för oss i Sverige som vill hålla oss inom Sverige. Du kan använda dem för att skydda din data och personliga integritet. Det är endast uppkoppling och hastighet som påverkar när du vill ta dig utanför de nordiska länderna.
Även betalningsmöjligheter samt lite luddig information om vilka krypteringsprogram de använder drar ner betyget lite. Det beror helt och hållet på VAD du vill använda din VPN till. Det finns så mycket en VPN kan hjälpa dig med. För de mest grundliga egenskaperna så fungerar absolut DOLD.se

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes