Webbplatsens överlägg

ExpressVPN Recension

ExpressVPN-hemsida-Recension

Vad är ExpressVPN?

ExpressVPN är en tjänst som förser dig med utrustning för att surfa anonymt på nätet. Du använder dig utav en VPN för att dölja din IP-adress på nätet. Du kan genom detta surfa anonymt då all din aktivitet blir krypterad av en krypterad tunnel. Med en VPN blir du skyddad mot cyber attacker, med andra ord hackers. Detta är lätt hänt om du t.ex. sitter på ett öppet nätverk som finns på många ställen runt omkring oss. Det är lätt för dem att komma åt känslig information om dig. En VPN skyddar dig inte bara mot hackers utan även mot myndigheter, regering och din internetleverantör.

En VPN skyddar dig mot regeringar på det sätter att du kommer runt blockeringar av hemsidor som finns. Den skyddar dig också prismässigt så en hel del av våra företag sätter priser efter vart du befinner dig. Du kan faktiskt genom att placera dig i ett land med sämre ekonomi få en billigare resa!

Är ExpressVPN säkert?

Det är alltid svårt att veta om en VPN är 100% säker. Dock finns det vissa VPN-tjänster som är säkrare än andra. Läs noga igenom deras användarvillkor innan du tecknar upp dig på ett abonnemang. Det finns fall där myndigheter begärt ut information om användare genom VPN-tjänsterna. Se alltid till att skaffa dig din VPN som lovar att de inte delar din information till tredje part och som inte sparar uppgifter om dig.

Vi på VPNS finns här för att granska åt dig för att göra det lättare i ditt beslut vilken VPN tjänst som passar just dig!

ExpressVPN skriver på sin skriver på sin hemsidan att de använder sig utav: AES (Advanced Encryption Standard) med 256-bits nycklar. Känt som AES-256. Det här är en krypteringsstandard som används av den amerikanska regeringen och säkerhetsexperter för att skydda konfidentiell information.
Tack vare denna 256-bits nycklar är det i princip meningslöst att försöka sig på en attack.

Vi upplever att Express VPN känns väldigt seriösa med sin säkerhet. De har många olika krypterings protokoll hos sig. Utöver det vi nämnde ovan har de även HMAC-autentisering, Control-channel kryptering och Perfect forward kryptering.
Det innebär bland annat att även om en hackare skulle på något vänster komma åt din dator så finns inget sparat av det du gjort innan. Det skapas en ny hemlig nyckel varje gång du ansluter och varje ny timme. Vi rankar våra 50 recensioner från vad vi anser är den bästa till den sämsta och Express VPN kommer ju på plats 2. Du kommer se nedan fler exempel på varför. Men just all deras säkerhet har en väldigt stor betydelse då vi värdesätter det högst. NordVPN är steget vassare men Express vpn är en tunglyftare också.

Vad kostar ExpressVPN och finns det prova på månad?

Det finns inte en prova på månad hos ExpressVPN men det minsta abonnemanget du kan välja är 1 månad. De har även en 30 dagars pengarna garanti. Det gör att om du inte skulle vara nöjd kan du få pengarna tillbaka, så i principen kan du ändå få en prova på månad.

Nästa steg är ett 6 månaders abonnemang. Du blir debiterad var 6:e månad.
Sist finns det största abonnemanget på 12 månader. Just nu får du även 3 månader extra utan extra kostnad. Totalt alltså 15 månader. Även här debiteras du helårsvis.
1 månad kostar 130 kronor i månaden.
6 månader kostar 100 kronor i månaden.
12 månader (nu med 3 månader extra) kostar 70 kronor i månaden. Ordinarie pris ligger på ca 130 kronor i månaden.

Hur många servrar har ExpressVPN?

Hur många servrar en VPN tjänst har betyder med andra ord hur många platser de har som man kan ansluta sig till. Ju mer länder och servrar i det landet – ju högre hastighet och bättre uppkoppling kommer du att få. Använder du en VPN när du reser vill man ha en tjänst med mycket servrar. Ska du ha den för att bara skydda dina enheter i hemmet kommer du inte bli lika beroende utav detta. Du kan jämföra olika VPN-tjänsters antal länder och servrar under “jämför VPN tjänster”

Express-VPN har totalt 160 olika VPN positioner (servrar) i: Mellanöstern, Afrika, Asien, stillahavs området, Europa, och Amerika.
Alla servrar har inte tillgång till alla deras 6 olika VPN-protokoll dock. De olika som finns är OpenVPN (UDP), OpenVPN (TCP), L2TP/IPsec, IPsec, IKEv2, PPTP.
Som OpenVPN t.ex. är snabbare men inte lika säkert som PPTP. Det går att fördjupa sig inom dessa områden på deras hemsida.

Funkar ExpressVPN till IPTV?

Många undrar om man ska ha en VPN till IPTV. Vi rekommenderar verkligen att man använder detta. En VPN är ju ändå till för att skydda dig och inte ens din internetleverantör kan ju då se om du använder dig utav en VPN.
Vissa VPN-tjänster fungerar inte så bra tillsammans med IPTV då detta kräver ett snabbt nät och bra uppkoppling. På grund av detta är det högst relevant att testa tjänsten med IPTV.

Vi testade olika servrar med vår IPTV och det var inta större problem. Detta bror nog på att de har en relativt bra uppkoppling och höga hastigheter. Eftersom det finns flera olika servrar i samma land så brukar detta stärka upp uppkopplingen bland annat. Vi upplevde dock lite buggar när vi ville byta mellan olika servrar. Ju längre bort från våran position (Sverige) ju länge tid tog det att byta server. Vi kom in på alla servrar. Vi upplevde mest bugg och lite långsammare hastighet när vi placerade oss i positioner i stilla havs området.

Funkar det på netflix eller svtplay?

Varför ska man använda sig utav en VPN till netflix eller Svt play?
Jo, för att kunna komma åt blockerat innehåll. Tyvärr är det så att de flesta riktigt bra serierna är gjorda i USA och vi i Sverige brukar få vänta länge innan vi får tillgång till nästa säsong. Med en VPN kan du få det att se ut som att du använder nätet i USA och kan då komma åt allt innehåll. Detsamma SVT Play. Är du på en utomlandsresa så kommer du inte åt detta heller. Det är bara de i Sverige som kommer åt det. Därför är det ju skönt att komma åt allt du vanligtvis kollar på hemma även i Grekland, eller varför inte på sol semestern i Dubai?

Express VPN fungerade när vi ville få åtkomst till båda två. Netflix hade vi inga svårigheter med att komma åt, och det buggade ingenting heller. Svt play brukar vara lite krångligare dock. Vi fick åtkomst men det var lite mer buggar. Det tog längre tid innan vi kunde få programmen att starta – men som sagt, det fungerade.

VPN kompatibelt med fler tjänster

Det finns massvis med fler sidor du kan komma åt med ExpressVPN.
Det vanligaste är att länder har förbjudit tillträde till en del utav sajterna men också att du behöver befinna dig i “rätt” land för att kunna nyttja det. Vi testade även de listade sajterna/sociala medier nedan:

  • HBO
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Skype

Vi har även en kontakt i Kina som fick prova på lite olika sociala medier som är blockerade i landet. Med vår inloggning och en anslutning till en Server i Sverige så kom personen åt sidorna.

Har ExpressVPN bra hastighet?

Vi fick lite problem när vi ville ansluta till Svt-play. Vi fick också lite störningar i användandet med IPTV när vi bytte mellan servrar längre bort i världen. Överlag fungerar ExpressVPN väldigt bra och hastigheten är bra. Uppkopplingen brukar vanligtvis gå väldigt snabbt. Vi har inte heller upplevt någon gång att bli utkastade. Detta har hänt på andra VPN-tjänster, så det är ett stort plus. Använder du deras VPN till Windows eller Mac finns dessutom ett hastighets test i deras app.

Du behöver självklart från grunden också ha bra hastighet på ditt egna internet, en VPN kan inte garantera att du få en högre hastighet.

Finns tjänsten på svenska?

ExpressVPN finns på svenska. Det finns på många olika språk vilket tyder på att de har en stor bredd på sina kunder. Det finns faktiskt översatt på 16 olika språk och även appen går att få i det språket du väljer. Många gånger kan det vara så att hemsidan är översatt men inte appen. Det är lätt att bli lurad på det och man blir mycket besviken är appen visar sig vara på Engelska. Idag kan många grunderna i Engelska men det underlättar ju så om det finns i sitt egna språk.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

På deras hemsida går det inte att läsa sig till att de ska ha någon begränsning gällande antal enheter. Vi uppfattar det som att du kan koppla upp obegränsat med enheter då de skriver följande:
Med ExpressVPN på din router kan du utöka all säkerhet och integritet från ditt VPN till att omfatta samtliga enheter i ditt hem, inklusive dina virtuella assistenter, övervakningskameror och smartbelysning.

Vanligtvis brukar testa upp till 10 enheter på de tjänster som erbjuder detta (det är vanligt att det ligger mellan 5-10 enheter) På grund av ovan testade vi att koppla upp oss mot 14 enheter samtidigt. Vi lyckades att få ner appen och installera, samt komma åt VPN:en på alla enheter! Nackdelen som blir är att ju fler enheter du har uppkopplat upp, ju längre brukar hastigheten bli. Vi upplevde inte att hastigheten blev sämre men fick samma utslag som i ett annat test ovan. Det tog längre tid att komma åt servrarna. Det är bra att välja en server och stanna på den. Speciellt om du har så många enheter uppkopplade samtidigt annars kan du få vänta en bra stund innan den kopplar upp dig.

Har ExpressVPN en support om problem uppstår?

Express VPN har en dygnet runt chat på sin hemsida där du kan kontakta dem. Vi fick svar relativt snabbt. Det finns också många olika instruktions videos som beskriver väldigt bra om du har problem med något. De flesta sidor har guider fast med text, så att kunna följa instruktioner genom en video var väldigt bra. Dessutom är det välgjorda.

Du kan maila till dem också om du inte vill sitta och chatta med dem. Trycker du på kontakta oss så kommer live chatten enbart upp, så att ringa dem går dessvärre inte.

Hur kommer jag igång?

För att komma igång med ExpressVPN behöver du först välja vilket abonnemang du vill ha. När du har köpt och betalat för din prenumeration så har du till din e-post fått inloggningsuppgifter. Nu är det dags att ladda ner deras app och följa instruktionerna för att installera den. Det finns instruktionsvideos på hemsidan, men det är väldigt enkelt att installera appen. Nu är du snart klar!

Nästa steg är att kolla igenom inställningar och ställa in dem så det passar dig. Det kommer automatiskt att välja en server när du vill koppla upp dig mot ett land. Den väljer ut den server som har minst personer uppkopplade (Detta för att hastigheten kan bli slö om det är många på samma) men du kanske vill kunna välja en specifik och måste då ställa in det själv.

Välj nu vilken server du vill koppla upp dig på. Nu är du ansluten och reda att surfa online tryggt och säkert!

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Vi på VPNS kollade självklart upp vilka alternativ du kan betala med.
Det finns 4 olika alternativ som vi listar nedan.

  1. Betal/kredit kort – rekommenderas inte om du verkligen vill veta att de inte ska lagra några uppgifter om dig. Är du säker du bara ska använda din VPN för personligt skydd så fungerar det. Vill du inte att myndigheter ska kunna nosa på vad du gör? Välj ett annat alternativ.
  2. Paypal
  3. Bitcoin
  4. Annat (Som Klarna, eller Webbmoney)

Vi föredrar betalning med bitcoin då du endast behöver uppge epostadress och därför kan hålla dig helt anonym.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Absolut kan du använda Express VPN för nedladdning. Med en VPN blir din IP-adress förändrad och det går inte att spåra dig till din riktiga plats. De har placerat sin bas på brittiska Jungfruöarna vilket är ytligare en grej som gör det svårt för myndigheter att begära ut information om dig. ExpressVPN har funnits sedan 2009 och ännu finns ingen historik på att de lämnat ut uppgifter om sina kunder.

Har ExpressVPN en kill switch?

Det finns något som de kallar Network lock (Nätbrytare). Den är till för att skydda dig om du skulle tappa anslutningen av någon anledning. Den blockerar all internettrafik tills dess att du är uppkopplad mot VPN:en igen. Detta kommer kopplas på så fort du ansluter till deras app. Skulle du av någon anledning inte vilja ha den kan du manuellt stänga av den. Detta är dock en väldigt bra säkerhetsåtgärd. Ansluter du VPN till router så kommer alla dina uppkopplade enheter vara skyddade med nätbrytaren.

Hur bra funkar ExpressVPN i Sverige?

Vår upplevelse är att de fungerar bra i Sverige. Du kan koppla upp dig mot många andra länder som inte ligger jätte långt härifrån. Det gör att hastigheten blir något bättre än om du väljer en på andra sidan jordklotet. Du kan se det som att rulla en kula genom en tunnel. Ju längre tunnel, ju längre tid tar det att komma fram såklart. Inga större buggar uppkom heller när vi testade tjänsten. Det som ka vara bra att veta är just detta med betalning. Vi i Sverige är vana att betala månadsvis, här dras det halvårsvis om det är det abonnemanget du valt.

Vad får ExpressVPN i slutbetyg?

I slutbetyg får de verkligen en stor tumme upp av oss.
Deras hemsida är lätt att hitta på och bra utformad. Att de har instruktions videos istället för bara text är väldigt bra för nybörjare. ExpressVPN är inte den tjänst som har flest antal länder och servrar (se mer under jämför VPN) men de har tillräckligt. Vi testade många enheter vilket också fungerade bra. Det som var det största problemet var att det buggade och blev långsamt när man ville byta servrar då. Speciellt under testet med IPTV.

Att man som prenumerant kan välja betala med Bitcoin tycker vi också väger tungt då inte alla VPN tjänster erbjuder detta. Priserna på deras abonnemang är inte jätte låga. Hade de haft längre priser hade slut betyget också stärkts. Det är ändå överenskomliga priser så det drar inte ner speciellt mycket.

Säkerheten kommer vi aldrig kunna garantera dig, men som ExpressVPN uttrycker sig på sin sida och i sina användarvillkor känns de trovärdiga. De är väldigt noga med att djupgående gå in på vad de använder sig utav. På deras hemsida går det att hitta väldigt mycket och nyttig information kring deras säkerhet.
Lycka till med ditt nya VPN köp!

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes