Webbplatsens överlägg

Hide.me Recension

Hide-me-hemsida-RecensionVad är Hide.me?

Hide.me är en tjänst som krypterar din internet trafik och ger dig integritetsskydd. Ett virtuellt nätverk helt enkelt som förkortas VPN. De ser till att din IP-adress är skyddad och gömd så att du hemifrån eller utomlands kan surfa säkert på nätet. Med en VPN kan du också ta dig förbi blockeringar av hemsidor eller innehåll så som serier på netflix som ej är släppta i Sverige.  Du kopplas upp mot en av servarna som finns på olika platser sunt om i världen där din IP-adress omvandlas. Detta gör då i sin tur att du kan surfa helt anonymt på internet.

Är Hide.me säkert?

Hide.me säger att de inte sparar någon data om dig och skall inte spara några aktivitetsloggar på sina servar. De menar att sättet de har  byggt upp sin VPN-tjänst på gör det omöjligt även för dem att se information om dig. Leon Juranic från DefenseCode Ltd har certifierat Hide.me att de inte lagrar användarnas loggar. Då de är baserade i Malaysia så är de inte heller ålagda eller har skyldighet att lagra detta.

Det är svårt att lita på detta till 100%. Det finns fall där VPN-tjänster ställts inför rätten för att få lämna ut information. Det finns dessutom fall där man har sålt information vidare till tredje part. Vi har inte lyckats hitta någon information där denna leverantör har lämnat ut uppgifter – vilket ger ett plus såklart!

Vad kostar hide.me och finns det prova på månad?

Det finns en gratis version som är väldigt enkel. Det ingår inte mycket här men för den som är nyfiken hur en VPN funkar så är den absolut ett alternativ. I gratis versionen ingår 10 GB per månad och du kan välja mellan 5 utav 72 platser att placera din anslutning mot. Du kan även bara ha 1 enhet uppkopplad. Väljer du deras premium version kan du välja på dessa tjänster:

  • 1 månad – 130 kr per månad
  • 1 år – 80 kr per månad
  • 2 år – 50 kr per månad

Du kan även välja att betala 1 gång per år istället för varje månad.
Du har även 30 dagar på dig att ångra köpet om du inte skulle vara nöjd – vilket vi valde att göra på grund utav hastigheten vi fick på internet.

Hur många servrar har hide.me?

Här hittar du 72 olika platser i världen med 1800 servrar. De är placerade i Europa, Asien och Amerika. Några exempel på platser är Dubai, Sidney, Tokyo, Miami, Milano och Amsterdam. Hide.me har likvärdigt antal platser och servrar att placera dig i som andra VPN tjänster. Vi upplevde dock att vissa servar ibland hade svårt att koppla upp dig. Vi provade lite olika och fick först placera oss i Amsterdam vilket inte funkade (eller det tog väldigt lång tid) då valde vi Bryssel vilket fungerade. Efter det försökte vi koppla upp oss mot Amsterdam igen och då kopplade den faktiskt upp oss. Dock vill man ju att det ska fungera från första stund så man slipper sitta och byta fram och tillbaka.

Funkar Hide.me till IPTV?

När vi testade att köra tjänsten mot en Iptv-tjänst upplevde vi att det hackade en hel del. Vi blev inte super imponerade men ändå viktigt att tala om att vi inte blev blockerade heller. Kanske hade tjänsten fungerat bättre om man hade haft lite fler servrar i Sverige. Här fick vi manuellt ställa in Sverige då Hide.me automatiskt placerade oss i Amsterdam.

Funkar det på netflix eller svtplay?

Att komma åt serier som ej är släppta i Sverige än är något som blivit populärt. Vi loggade in och placerade oss i Miami. Under perioden vi testade hade serien the 100 inte släppts i Sverige än men genom att placera oss där kom vi faktiskt åt detta på Netflix.
Vi var kvar i Miami och provade komma åt svtplay. Samma problem uppstod som vi nämnt ovan. Hastigheten drog ner betyget då det tog väldigt lång tid för oss att ta oss in. Vi lyckades komma åt svtplay genom vpn-tjänsten men det laggade väldigt mycket när vi satte på en dokumentär. Självklart provade vi att byta server och samma problem uppstod. Alla VPN tjänster kommer ju faktiskt inte åt just SVT play så det kan vara en bidragande faktor att servern verkligen kämpade för att ta oss in, dock vill man att det ska fungera snabbare och inte lagga.

Har hide.me bra hastighet?

Här kommer dess värre något som drar ner betyget lite när det kommer till Hide.me.
När vi ansluter oss till “bästa läget” enligt appen så hamnar vi i en server på nästan andra sidan jordklotet. Hastigheten på vårt internet sjönk faktiskt. Inte jätte mycket men ändå påtagligt märkbart. Vi testade då att välja en server närmare vår faktiska plats för att se om det gick snabbare. Tyvärr blev resultatet inte bättre, men det blev inte heller sämre. Detta leder oss till två slutsatser. Deras val av “bästa läge” gjorde inte någon skillnad hastighetsmässigt och vi är inte tillfredsställde med resultatet av hastighet alls. Då de dessutom påstår sig att vara världens snabbaste VPN blir man ju lagom tveksam på deras marknadsföring.

Finns tjänsten på svenska?

Både hemsidan och appen går att översätta till Svenska. Dock ser man en hel del felstavningar så man kan gissa att de använt sig en hel del utav Google translate. Det är såklart något som kan dra ner betyget något, men överlag så förstår man vad meningen skall vara.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Du kan koppla upp 10 enheter på Hide.me servrar. Använder du gratis versionen kan du dock bara koppla upp dig mot 1. Vi har såklart testat att koppla upp oss med 10 enheter samtidigt och får samma resultat som innan: Långsam hastighet. Det blir inte sämre hastighet på enheterna när man surfar, däremot blir det segt om du på någon av enheterna ska byta server. Vi fick inte någon situation där vi blev utkastade och fick ansluta upp oss igen vilket ändå är ett plus då det på andra VPN tjänster har hänt oss.

Har hide.me en support om problem uppstår?

Ja- om du har betalt. Nackdelen med att inte få någon support om du testar på gratis versionen är ju att uppkommer det frågor så får man ingen hjälp. Detta är minus på men vi upplevde ändå supporten helt okej på tjänsten vi betalat för (Vi valde 1 månad, som vi gjorde ångerköp på i slutet)
På deras hemsida finns det ett chat-funktion. Skriver du till dem får du upp att du är placerad i kö och vilken plats du har. MEN var noga med att inte klicka runt på sidan medan du väntar, då försvinner chatten och du måste skriva igen. Det dåliga med detta är att du inte fyller i någon e-post så du får inte heller något svar där när din fråga försvinner. Det finns också en funktion på deras hemsida där du kan få support från adra som har just Hide.me.

Hur kommer jag igång?

Du betalar för den längd du vill ha och sedan laddar du ner Hide.me:s klient. Detta lägger sig som ett app i din telefon eller dator. Så fort du startar upp sedan kommer denna att ansluta automatiskt (bra tycker vi)
Du får upp en karta och kan på den välja vilken plats du vill vara på samt vilken server du vill ha. Nu kommer den automatiskt att välja bästa läget åt dig men detta kan du alltså manuellt ändra. Det är faktiskt väldigt enkelt att koppla upp sig om du använder dig av appen. Försöker du installera den manuellt på datorn kan det vara bra att använda sig av lathundar på deras hemsida.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Du kan välja att betala med ett kreditkort/paypal samt vanlig banköverföring. Vi föedrar inte att du gör detta då det skulle vara lätt att spåra dig om det nu skulle på något sätt läcka ut information om dig. Hide.me har också att du kan betala med Bitcoin.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Ja. Eftersom din data krypteras och din IP-adress blir dold kan du göra detta. Viktigt att veta gällande detta är att det är inte olagligt med att inneha en VPN. Det du väljer att göra sedan är såklart ett eget beslut och de lagar som finns slutar ju inte att gälla för att du har en VPN. Det kan också vara så att du behöver byta server då du i alla land inte får tillgång till allt innehåll. Så skulle det se ut som att du inte har åtkomst så testa att byta server. Det är ju en av de stora anledningarna varför du har en VPN – för att komma runt blockeringar.

Har Hide.me en kill switch?

Ja, hide.me har en kill switch. En kill switch innebär att om du av någon anledning skulle tappa kontakten så kommer den inte att släppa några IP-adress läckor. På appen finns en brandvägg som begränsar internetanslutningen uteslutande till Vpn-tjänsten. Detta gör att du säkert om du tappat kontakten snabbt kan koppla upp dig igen utan vara vara rädd att din IP-adress läckt ut under tiden du var inaktiv.

Hur bra funkar hide.me i Sverige?

Vi får lätt åtkomst till sidor som är begränsade utomlands men när man tvärt om vill komma åt Svenska sidor som svt play utomlands så är det lite svårare. I Sverige är det inte mycket som är censurerat och därför blir det ganska lätt att påstå att Hide.me fungerar bra för oss här i Sverige. Den döljer dig, har en kill switch och så vidare. Supporten kan bli tuffare då sidan i grunden inte är Svensk och översättningen på sidan ibland kan vara fel. För en skriv och läskunnig Svensk ska detta dock inte vara ett större problem och man kan ju översätta sidan till Engelska om man vill få det korrekta meningarna.

Vad får hide.me i slutbetyg?

Vi anser att Hide.me fungerar medelmåttigt. Appen är lätt att installera och det finns olika betalningsalternativ. Det är inget som är överraskande bra utan man får det man förväntar sig gällande layout och hur användarvänliga dem är. Det finns tillräckligt med land och servrar att välja mellan. Vi är dock besvikna på deras marknadsföring gällande hastigheten. Det är på flera ställen där vi märker att detta brister. När du ska koppla upp dig mot en server kan det kärva ibland. Det vi är mest besvikna över är att hastigheten blev till den sämre  överlag och det hade vi inte förväntat oss. De kanske hade behövt öka antal servrar för att få hastigheten till det bättre.
För dig som vill ha en VPN i enklare syfte så fungerar absolut Hide.me men för den som kräver lite mer och inte vill byta server fram och tillbaka så rekommenderar vi dem inte.

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes