Webbplatsens överlägg

HMA (HideMyAss) Recension

HMA-HideMyAss-hemsida-Recension

Vad är HMA (HideMyAss)?

HMA (HideMyAss) är ett virtuellt privat nätverk. På engelska kallar man det virtual private network. Detta är enkelt förklarat en dataförbindelse som är säkrad med något som kallas kryptering. Du kopplas upp mot ett VPN nätverk, och detta ser till att din aktivitet blir krypterad. Den blir alltså dold och myndigheter samt internetleverantörer kan inte hålla span på dig.

VPN:S historia började med att man ville hitta en lösning som gjorde det möjligt att blockera visst innehåll. Som på skolor t.ex. där man som lärare vill få tillgång till alla publikationer, men inte ville dela med sig av allt till eleverna. På detta sätt användes VPN:er frekvent. Sedan har det utvecklats till att det finns Vpn för företag och Vpn för privatpersoner också.
Privatpersoner är allt mer försiktiga med vad de gör på nätet och värnar om sin integritet mer idag. Medans företag vill skydda sin data mot intrång när de anställa är på offentliga platser och reser mycket i jobbet. De stora företagen vill inte att deras företagshemligheter ska kunna läcka, men har många personer som sitter på deras hemsidor. Då använder de sig utav en VPN tjänst som de anställda får ansluta sig mot. Idag jobbar många hemifrån och att använda en VPN hemma är jätte enkelt.

Det finns bra och mindre bra VPN tjänster, vi kommer reda ut om HMA i denna recension.

Hide My Ass är faktiskt skapat av en 16 åring vid namn Jack. Manlig åsna på engelska heter jack och därför har företaget valt en åsna som sin maskot/logotyp. Företaget befinner sig i Stockholm ser det ut som på hemsidan men ska du kontakta dem är det nummer till USA och Kanada. Detta tycker vi är lite missvisande och bland annat därför har vi rankat andra VPN tjänster högre upp i listan.

Är HMA (HideMyAss) säkert?

HMA skriver på sin hemsida om sina säkerhetsåtgärder. De skriver bland annat att de inte loggar din aktivitet och att det kommer vara totalt meningslöst för hackare eller polis att föröka få fram någon information om dig. Dock finns det bara skrivit under en rubrik på hemsidan. Det finns inga användarvillkor att hitta eller annan relevant policy vilket ger oss halvt dåliga vibbar.
Vi har självklar testat deras VPN tjänst och har annat som fungerar bra, vilket vi återkommer till.
Men detta med loggningen är inget vi kan garantera att HMA (hide my ass) kan garantera.
Hemsidan är tydlig med information gällande priser och plaster men inte när det kommer till deras säkerhet, vilket vi tycker är en brist.
Vi har sökt information kring deras säkerhet och hittar inga åtal vilket är bra.

Är detta en viktig fråga för dig? Med vettiga villkor att läsa igenom och där man inte behöver granska igenom hela hemsidan?  Läs med här under vår sida jämför VPN tjänster.
De som fått bäst recension på många andra jämförelsesajter samt vår är NordVPN och du kan läsa om dem där också. De har riktig tydlig hemsida och villkor.

Hemsidan är skriven på ett väldigt personligt sätt vilket vissa kan tycka är bra. Vi har valt i vår recension att ge minustecken för detta då det känns oseriöst. En säkerhet vi kollade upp är deras test period om den fungerade. Det gjorde den men företagets svar på hur man ska gå tillväga är att man ska kunna lämna tillbaka produkten utan vattenskada. Det känns som ett helt o relevant svar från dem. Man vill från start känna att företaget man tecknar ett VPN-abonnemang med är seriösa.

Andra säkerhetsåtgärder

Det finns andra säkerhetsåtgärder som är bra att HMA (HideMyAss) har. Bland annat finns en Killswitch som direkt skyddar dig om anslutningen skulle brytas. De använder sig utan P2P anslutningar som är jätte bra när du ska streama och vill komma åt innehåll i andra länder.

Vad kostar HMA och har de en prova på månad?

HideMyAss, HMA VPN har en prova på månad. Du behöver inte förklara för dem varför du inte är nöjd utan du kan välja att bara inte förlänga deras tjänst. Detta är såklart ett stort plus. Det finns andra aktörer på marknaden som inte är lika tillmötesgående här.
Du kan jämföra 50 VPN tjänster hos oss i pris för att få en bättre blick gällande HMA:s VPN pris.

Det finns 3 olika prenumerationer att välja mellan hos HMA. Antingen så tecknar du upp dig på 12, 24 eller 36 månader.
Det är bra att det finns en gratis månad att testa då det minsta du kan välja sedan är ett helt år. Det är vanligast att man tecknar 3 månader eller ett halvår först om det är första VPN tjänsten man ska köra på. Här hade vi alltså önskat fler valalternativ. HMA skriver på din sida att deras populäraste prenumeration är den på 36 månader och det är den du får mest rabatt på om du tecknar.

12 månader kostar 49:- i månaden.
24 månader landar in på 41:- i månaden.
36 månader ligger på 33:- i månaden och du får då 72% rabatt!

Du köper för hela perioden med en gång och betalar hela summan vid köpet. Att de väljer att visa månadsvis är för att visa hur de kommer ner i pris ju längre period du tecknar.
HMA (Hidemyass) sticker inte ut i mängden när det kommer till priset. De är varken dyrare eller billigare än andra aktörer. Den bästa VPN tjänsten vi har utsett är absolut billigast till vad du får för pengarna och du kan läsa mer här om den bästa VPN tjänsten.

Hur många servrar har HMA (HideMyAss)?

Snabb VPN får du genom att aktören du tecknar ditt vpn abbongemang med har många servras, flera platser och många länder. Ju fler sånt = snabbare hastighet.
HidaMyAss har 1060 servrar på lite mer än 210 länder. Totalt finns det 290 platser vilket innebär att i några länder finns det fler platser man kan ansluta sig in på.
Detta är bra och det finns många andra VPN tjänster som har mindre servrar. Alla är inte långsammare för det men de som är ser man tydligt att det inte finns lika mycket servrar.

Du ska på hemsidan kunna se vilka platser du kan ansluta till men detta har för oss krånglat för det mesta. Det blir tomt och det går inte att se. Skaffar du dig en prova på månad kan du i systemet sen se vilka servrar du kan ansluta till. Vi kan tala om att många servrar är placerade i Europa och nära där vilket kan vara bra för företag. Detta på grund av att de inte använder sig av en VPN för att komma åt blockerat innehåll i andra länder utan enbart för att skydda sig data.
Sämre blir det för dig om vill komma åt innehåll på Netflix i andra länder, eller innehåll i Kina som är betydligt längre ifrån oss.

Funkar HMA VPN till IPTV?

VPN till IPTV fungerar i de flesta fall men olika bra. Därför har vi valt att ta med denna frågan. HMA var inte så simpelt att koppla in till IPTV och det finns ingen bra guide för detta på hemsidan. Vi lyckades tillslut och det kom igång. Vi kunde se att vi var skyddade men hastigheten blev inte så bra. Vi provade att byta server flera gånger och vi blev aldrig urkopplade men hastigheten blev inte bättre.
Vi upplevde att det fungerade bättre på förmiddagarna än fram mot kvällen. Det skulle kunna betyda att det är flera om är anslutna på servarna och att servern inte mäktar med alla användare. HMA skulle behöva stärka upp med fler servrar i samma land för att få bukt med det problemet.

Dee tjänster som har levt upp bäst till detta test är utan tvekan NordVPN och ExpressVPN. HMA fungerar men kan bli segt. Är inte detta en viktig fråga för dig och du kanske inte ens använder dig utan en IPTV så ska du inte ta beslutet i denna fråga.

Funkar det på netflix eller svtplay?

HMA (HideMyAss) går att använda till SvtPlay och till Netflix. Vi upplevde faktiskt inte samma låga hastighet här som när vi kopplade upp oss mot en IPTV.
VPN till Netflix och Svtplay använder man för att komma åt blockerat innehåll. Befinner du dig inte i Sverige så läser datorn du använder av det och du kan inte komma åt SVT play tjänsterna. Det känner även Netflix filmer och serier i bland annat USA eller Kina. Vi i Sverige kommer inte åt allt innehåll och det är ju allmänt känt att vi får vänta länge på de bästa serierna. Slipp detta och se dina ny släppta favoritserier med en gång med en VPN!

Allt du behöver göra är att koppla upp dig mot en server i det land du vill komma åt innehållet i.
När vi testade denna tjänst hade vi en vän som befann sig i Tyskland. Han fick ladda ner HMA VPN och ta vårt inlogg för att se om det fungerade komma åt Svenska tjänster. Det fungerade klockrent när man man inne och vi kom åt allt vi sökte på. Dock tog det lite tid att ansluta första gången. Det verkar vara ett återkommande problem att man behöver ge HMA lite tid till att koppla upp sig.
Det finns dock vissa saker du kan göra för att förbättra detta. Bland annat har din egna internetuppkoppling en stor betydelse. Du kan läsa mer tips kring detta under VPN guider.

Har HMA bra hastighet?

 

Finns tjänsten på svenska?

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Har HMA VPN en support om problem uppstår?

Hur kommer jag igång?

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Kan jag använda den för att ladda ner?

 

Har VYPR en kill switch?

 

Hur bra funkar VYPR vpn i Sverige?

 

Vad får VYPR VPN i slutbetyg?

 

 

 

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes