Webbplatsens överlägg

Hur du tar dig runt geo blockeringar med en VPN

Hur-du-tar-dig-runt-geo-blockeringar-med-en-VPN

Geo blockeringar är något som vi svenskar stöter på allt oftare, och detta på grund utav massa nya lagar. Och sanningen är den att det i framtiden knappast bli mindre utav denna varan. Våra myndigheter försöker “skydda” oss som det heter, och inför massa olika lagar som bland annat för amerikanska hemsidor gör det nästan helt omöjligt för att kunna verka till en Europeisk publik. Men med en VPN-service så kan du ta tillbaka makten över vad du vill läsa, och vad myndigheter i Sverige och Europa inte tillåter dig läsa från andra länder.

SKAFFA BÄSTA VPN TJÄNSTEN HÄR

Läs också: Så kan du använda Skype helt anonymt ihop med en VPN-tunnel
Läs också: Upptäck besök darkweb darknet med dold ip-adress med en VPN
Läs också: Se på Amerikansk sport från ESPN i Sverige med VPN-tjänst

Varför sätter man Geo-blockeringar?

Man kan kort och gott säga att det oftast inte är helt frivilligt som tjänster och sajter sätter så kallade GEO-blockeringar, utan dem måste ibland göra det utav lagliga skäl men också av rättighetsskäl många gånger. Många olika streamingtjänster sätter dessa då man endast köpt rättigheter att sända filmer och serier i ett vist land. Hemsidor däremot kanske inte följer det hårda lagarna som Europa har satt för att få verka här, vilket gör att man måste blockera besökare från Sverige med mera.

Läs också: Använd dejting appen Tinder helt anonymt
Läs också: Ta dig runt all politisk censur som regeringar utövar på nätet
Läs också: Använd SemRush fler gånger än det tillåtna gratis antalen

Detta är en tråkig utveckling tycker vi på VPNS med många andra, och tyvärr så det det bara ut att bli värre för varje år. Det fria internet som vi växte upp med ser ut att snart kvävas med hjälp utav drakoniska lagar, och tyvärr så är det också många från vänstersidan som inte förstår bättre än att heja på denna fruktansvärda utveckling. Men det har kommit ett motgift detta som vi kommer att skriva om nedan.

Läs också: Sök fler gånger gratis på UberSuggest
Läs också: Få fler backlink sökningar på Majestic helt gratis
Läs också: Lura Google vart du befinner dig någonstans

Så kommer du runt geo-blockeringar med en VPN

En GEO-blockering är som tur vad inte så svår att ta sig runt, och lösningen heter VPNS. Denna typ av blockeringar fungerar som så att tjänsten/hemsidan du besöker kollar av vart ifrån din ip-adress är ifrån, och på så viss avgör vilket land du besöker deras hemsida ifrån. När dem kunnat avgöra vart ifrån du kommer, så blir du antingen insläppt, eller så märker dem att du är ifrån ett land som dem inte får verka emot.

Läs också: Jobba säkert hemifrån på din dator
Läs också: Ta med jobbet utomlands och koppla upp dig säkert
Läs också: Spela XBOX med fusk utan att riskera att bli blockerad

Med en VPN-tjänst så ser du helt enkelt till att koppla upp dig emot en VPN-server i det land som tjänsten eller hemsidan kommer ifrån, och på så vis lurar dem att du som besöker dem också är därifrån. Detta är mycket enkelt att göra, och allt sker genom att du sätter på din VPN-app. När den väl är påslagen väljer du vilken server du vill köra din VPN-tunnel emot, och du är nu redo att besöka sajten/tjänsten.

Läs också: Kolla på Livestreams och kommentera helt dolt
Läs också: Gå in på blockerade hemsidor via skolans nätverk via VPN
Läs också: Gå in på hemsidor som är blockerade på jobbets nätverk

Vilken VPN är bäst på att ta sig runt geo-blockeringar?

Om du jämför VPN för VPN så märker du faktiskt inte så stor skillnad på just denna detalj, men det kan vara bra att du väljer en VPN-service som har servrar i många olika länder. Det gör det också möjligt för dig att besöka hemsidor i många olika länder. En bra sådan tjänst är NordVPN, som också vi har rankat som bästa vpn tjänsten. Med NordVPN men även ExpressVPN och PureVPN får du tillgång till servrar i hela världen. Alla dessa tjänster kostar dig bara ca 25kr månaden.

SKAFFA BÄSTA VPN TJÄNSTEN HÄR

Läs också: Spela poker online utan att någon kan spåra din IP-adress
Läs också: Surfa helt anonymt med TOR webbläsare
Läs också: Skriv artiklar på Wikipedia helt anonymt

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes