Webbplatsens överlägg

Inleed Recension

Inleed-hemsida-Recension

Vad är Inleed?

Inleed är ett företag som till största del faktiskt inte håller på med VPN. Deras största sysselsättning är webbhotell och server-hotell. I och med att de sysslar med det nämnda ovan så erbjuder de också en VPN tjänst.
Vi på VPNS tror inte att en tjänst behöver vara sämre än någon annan, på grund utav att de samtidigt pysslar med annat. Det skulle ju också kunna betyda att företaget är mer seriöst, då de inte enbart livnär sig på att deras kunder ska teckna en VPN prenumeration.

Inleed har funnits sedan 2008 och är en bifirma till Yelles AB. Detta är en webbyrå som senaste åren har växt i både storlek och tillgångar vilket tyder på att något gör de ju rätt i alla fall.

Är Inleed säkert?

När vi testar hur säkert Inleed är så är det viktigt att veta att vi enbart testar deras VPN tjänst. Hur bra deras webbhotell och så vidare fungerar är inget vi testar alls.

Inleed är både säkert och osäkert. Vi ska så tydligt som möjligt gå igenom vad vi menar. Det är ju så att det finns flera olika användningsområden när det kommer till varför man skaffar en VPN. Det kan vara som så att du behöver en VPN till ditt företag, där man är mån om att skydda sig från läckage och intrång.

Är du en privatperson som säkert vill kunna sitta hemma utan rädsla för att företagen kan samla massvis med personlig information om dig? Du kan också vara en privatperson som vill kunna sitta på öppna nätverk så som flygplatser och fik, utan att vara rädd för hackers.
Den sista kategorin utav privatpersoner är de som vill komma åt blockerade sidor, kunna ladda ner och göra annat med sin VPN. De som absolut är rädda om sin integritet och att inget ska kunna spåras tillbaka till dem.

De säkra områdena

Det som gör Inleed säkert är att de kan skydda dig mot hackers och intrång bland annat. När du använder dig utav Inleeds VPN går din internet trafik genom en krypterad tunnel. Din IP-adress blir också ändrad. Detta gör det svårt för internetleverantörer samt företag att fånga upp information om dig. Du kan också ändra vart du vill befinna dig. Hackers får det otroligt svårt att komma åt din enhet och du kan tryggare surfa på öppna nätverk. Öppna nätverk finns nästan alltid på flygplatser, köpcentrum och så vidare. Din trafik blir helt enkelt krypterad – precis som en VPN skall se till.

Inleed passar till dig som vill se till att skydda dina enheter. Se till att skydda lösenord och information om dig. Det kan vara så att dina barn börjar använda internet och då är en VPN bra skydd för dem. På så sätt kan inte heller företag samla information och skräddarsy reklam riktad mot er.

De osäkra områdena

Det som gör Inleed mindre säkert är att de själva sparar information om dig. Inleed har en väldigt liten VPN som verkligen enbart vill skydda din enhet. De är alltså inte speciellt måna om att skydda DIN integritet gent emot myndigheter eller tredje part. Du fyller i en fullständig information om dig när du registrerar dig och detta sparas. I princip ALLA andra VPN tjänster sparar inte loggar om dig. (Eller de påstår åtminstone inte att de gör det) För att säkra detta behöver du undvika för billiga eller gratis VPN tjänster och satsa på de större sajterna. Du kan se den Bästa VPN tjänsten, eller läsa mer under vår “jämför VPN tjänster” om du redan nu känner att det är ett bättre alternativ.

Läser man i deras användarvillkor står det tydligt att de samlar in information. De sparar alla uppgifter med stöd av personuppgiftslagen. Du kommer sammtycka till att dina personuppgifter kommer användas i Inleeds ord- och textbehandling, kundhanteringssystem, registerföring, redovisning och övrig administration samt e-post.

Detta gör det väldigt osäkert för dig när det kommer till ditt personliga skydd mot t.ex. myndigheter. Över 70% av användarna som använder en VPN kräver noll loggning av deras uppgifter. Detta beror ofta på grund utav att man vill kunna använda sig utav blockerade streaming tjänster. Det kan också vara så att man vill kunna ladda upp och ladda ned. I detta avseende är inte Inleed ett bra alternativ då de lätt delar ut din information till tredje part och myndigheter.

Ta ställning

Här behöver du verkligen ta ställning till varför du vill skaffa en VPN. Gör det inte dig något att myndigheter kan få information om dig? Är du 100% säker att du håller dig laglydig på nätet. I så fall passar Inleed dig bra ändå. Som sagt blir du ändå skyddad mot hackare och annat en VPN hjälper till med.

Vad kostar Inleed och finns det prova på månad?

Då de är en väldigt liten VPN tjänst de erbjuder finns det bara en prenumeration. Du kan inte testa den gratis och det finns inte någon pengarna tillbaka garanti. Självklart kan du bestrida om du ej skulle vara nöjd.
Deras prenumeration erbjuder 20 Gbit och kostar 29 kronor i månaden.

Hur många servrar har Inleed?

Det är vanligt att VPN tjänsterna har åtminstone flera olika länder man kan placera sig i, dessutom finns det olika servrar i dessa länder. NordVPN t.ex. har över 6000 servrar och ca 80 utav dem bara i Sverige. Ju fler servrar ju snabbare uppkoppling har du.

Inleed finns enbart i Sverige och har endast 2 servrar. Servrarna ligger i Tällberg och Falun.

Vi måste ta med i beräkningen är dessa inte är ute efter att vara ledande på VPN tjänster. De vill erbjuda sina kunder en egen VPN och vi tycker det är bra. För att få skydd till din dator, och speciellt om du även använder dig utav deras webbhotell tycker vi att detta tyder på seriositet. Man kan inte förvänta sig en extrem VPN tjänst med högre hastigheter, bättre videokvalitet, eller 700 olika servrar. De gör vad de skriver att de gör – ser till att skydda din enhet. Det är inte större än så. Och för priset på endast 29:- i månaden kan detta passa den enskilda individen.

Funkar Inleed till IPTV?

Vi testade Inleed:s VPN till en IPTV. Det går att ansluta och uppkopplingen var det inga problem med. Vi testade dessutom båda servrarna. Hastigheten sedan blev svårare. Detta är inte en stark VPN och det började bugga under programmets gång. Vi anråder dock från att använda dessa till IPTV då de inte skyddar dig mot myndigheter som vill komma åt dina uppgifter. Använder du dig utav IPTV som inte är lagligt behöver du en betydligt starkare VPN och skyddar dig. Denna tjänst ska alltså logga dina uppgifter så du kan vara trygg med med. Du kan hitta det under “VPN recensioner

Funkar det på netflix eller svtplay?

Skulle du vara på resande fot så kommer Inleed att fungera till SVT play. Du placerar dig på någon utav de två servrarna de har här och vips får du åtkomst trots att du inte befinner dig i Sverige.

Netflix fungerar såklart att titta på, dock inte på det sättet du vill använda en VPN till för Netflix. Amerikanska Netflix släpper serier osv långt innan de når oss i Skandivavien och därav är det väldigt populärt med en VPN. På så sätt kan du placera din enhet i t.ex. USA och komma runt denna geo-blockering. Då Inleed enbart har två servrar placerade i bara Sverige kommer du inte komma runt denna blockering. Så nej, till Netflix fungerar inte Inleed.

Har Inleed bra hastighet?

Det är ju som så att en VPN inte förstärker en redan seg internethastighet. Den kan förbättra något och uppkoppling kan absolut bli något bättre. Inleed:s hastighet blev till det sämre när vi testkörde den tillsammans med IPTV. Netflix kunde vi inte kolla upp då vi inte kan koppla upp oss i ett annat land. Svt play är ju redan placerat i Sverige så om hastigheten skulle fungera bra utomlands kan vi inte heller svara på. De har en väldigt liten vpn tjänst så att hastigheten skulle förbättras är inte trovärdigt.

Finns tjänsten på svenska?

Inleed är ett Svenskt företag med enbart servrar i Sverige. Sajten är bara på Svenska och inte översatt till något annat språk.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Inleed tillåter dig att koppla upp 2 enheter. Vi säger samma angående detta. De gör vad de säger, de ser till att skydda dig mot t.ex hackare men inte mer än så. Man måste ha i tankarna att dessa inte erbjuder en renodlad VPN tjänst utan mer som en komplettering till deras tjänster i grunden, som ju är webbhotell och serverhotell.

Vanligast är att de billiga, små eller gratis VPN tjänsterna har 1, eller upp till 5 enheter. De större sajterna har oftast 5+ enheter du kan koppla upp. Vissa har till och med att du kan köpa en router som har en förinstallerad router i sig som gör att du kan ansluta ännu fler enheter. Vi på VPNS anser inte att Inleed har ett behov att erbjuda sina kunder mer än 2 enheter heller. Vill man avancera så kommer du så välja en annan VPN tjänst. Denna är utmärkt till den enskilda individen som vill skydda din dator denna har sin hemsida på t.ex.

Har Inleed en support om problem uppstår?

-Ja. Inleed har en support som består utav chatt, email eller telefon. Du kan ringa dem mån-fre 8-21 samt lör-sön 9-21. Att de även har en support på helgen tycker vi är en fin support utav dem.

Hur kommer jag igång?

Du registrerar dig på deras hemsida. Genom detta kommer du att få en inloggning.
Det skiljer sig lite åt de andra tjänsterna och behöver du hjälp finns en bra video samt beskrivning på deras hemsida.

Du behöver börja med att ladda ner OpenVPN. Länk direkt till detta finns också på deras hemsida. Alla VPN:er använder dig utav olika VPN protokoll, de flesta är detta redan för installerat på. När du laddat ner OpenVPN behöver du använda dig utav en annan länk för att aktivera din nya VPN tjänst. Detta får du i med i ditt mail när du startat ett konto hos dem.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Då de inte är jätte måna om att du ska kunna vara helt anonym mot varken dem eller myndigheter så kan du dessvärre inte betala med kryptovalutor om Bitcoin. Detta brukar vi vanligtvis tycka är en stor del i säkerheten. I detta fall tror vi inte den avancerade användaren kommer använda sig utav deras VPN, utan troligtvis du som enbart vill din enhet men inte dig.

Du betalar på en förskottsfaktura eller direkt med ditt betal/kreditkort.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Självklart kan du använda den för att ladda ner, det kan du göra bara du har tillgång till internet. Att ladda ner är ju dessvärre inte lagligt och det är i det här syftet vi menar att du då behöver en starkare VPN tjänst. Inleed kommer att lämna ut dina uppgifter om myndigheterna vill få tag i dem. Rent krasst så är du skyddad direkt mot hemsidan du laddar ner. De sparar alltid på IP-adresser och aktivitet från användaren. Men Inleed blir du faktiskt skyddat mot detta. Skulle dock din internetleverantör få nys om nedladdning kan de direkt göra åtgärder mot dig som långsammare hastigheter eller utlämning av uppgifter till polis.

Vad får Inleed i slutbetyg?

Det är lite svårt för oss att bedömma denna VPN tjänst då den är så strikt riktad till dig som är mån om skydd av enheten. För dig som vill ha fullt skydd som de flesta andra VPN tjänster erbjuder är denna inte rätt val. Vi vill sammanfatta det såhär.

Toppen för den enskilda frilansaren

Vi förklarar närmare. Detta är ett exempel för att förenkla vår bedömning. Låt oss säga att du jobbar hemifrån. Du har inga planer på att ladda ner eller behöva komma åt blockerade hemsidor. Det du vill skydda dig mot är intrång på din dator. Du vill inte heller få anpassad reklam mot dig, då din information läckt till tredje part. I detta syfte tycker vi att Inleed passar perfekt. De är billiga och simpla. De erbjuder inte krångliga funktioner, du behöver inte krångla med byte utav servrar osv. Keep it small and simple. De skyddar helt enkelt din enhet, men inte uppgifter om dig i alla fall.

Inte bra för en avancerad VPN användare

Det behöver inte heller vara för den avancerade. Men så fort du vill kunna komma runt geo-blockeringar så kommer inte Inleed kunna hjälpa dig. Tack vare att de är så små och bara har 2 servrar i Sverige kommer du inte komma utanför dessa ramar. Du kan inte använda den till din IPTV på grund av dålig säkerhet. Inte heller kan du komma åt innehåll på Netflix som enbart kan nås i Amerika. Man kan till och med lura flygbolag till billigare resor genom att placera sig i ett land med sämre ekonomi. Detta går du också miste om med Inleed:s VPN. För oss är den totalt säkerheten viktig. Vi anser inte att en VPN tjänst under några omständigheter ska logga information om dig. Hela syftet är att du ska kunna förbli anonym. Även om myndigheter vill komma åt information om dig ska inte dessa företag kunna lämna ut dem.

Läs på om VPN

Vi finns här för att guida dig. Hos oss kan du läsa om 101 anledningar till varför du ska skaffa en VPN – fler av dessa kan du ej bocka av om du använder dig utav Inleed. Du kan se fler VPN tjänster och jämföra dem. Vi hoppas att du hittar den som passar just dig och dina behov.

 

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes