Webbplatsens överlägg

IVACY VPN Recension

IVACY-VPN-hemsida-Recension

Vad är IVACY VPN?

IVACY VPN är en utav alla vpn-aktörer på marknaden. Efter alla våra tester och till slut rankning hamnar de på plats 7 hos oss på VPNS. Du kan läsa alla våra recensioner HÄR. Den överlägset bästa VPN-tjänsten är NordVPN och ExpressVPN som såklart finns högst upp i vår lista.

Tillbaka till Ivacy VPN, en av de som faktiskt fått helt okej betyg också. Vilka är dem?
De började sitt arbete 2007 och var första VPN tjänst att använda “Slit Tunneling”. Detta innebär att du som användare kan se vilken data som skickas via deras ISP och vilken som skickas till deras VPN tjänst.

En VPN är en förkortning på virtuellt privat nätverk. Detta gör att du kan bli säker och skyddad på nätet. Din data skickas istället genom en krypterad tunnel och du får en annan IP-adress. I-vacy VPN ser till att hackare inte kommer åt dig. Detsamma gäller alla myndigheter som vill ha sten koll på oss idag, de kan inte heller se vad du gör.

Är Ivacy VPN säkert?

Ivacy VPN är en relativt säker aktör på marknaden. Det enda som gör att de halkar ner på listan mot jättarna som NordVPN & ExpressVPN är att de inte är lika funktionsdugliga till både MAC och PC. MAC användare får inte ut lika mycket prestanda utifrån våran granskning. Det gör oss osäkra på att du är skyddad även om du skulle tappa anslutningen. Vi listar nedan vad de har som i övrigt gör dem säkra på marknaden:

 • Kill-Switch (Osäkert till MAC användare)
 • Skydd mot skadliga koder som skickas mot din dator
 • 256-bitars kryptering (militärt använt)
 • Ingen loggning av dig hos dem
 • P2P-stöd
 • De kringgår redan blockerat innehåll i Singapore där de är stationerade.

Vad kostar IVACY VPN och finns det prova på månad?

De är en relativt billig aktör på marknaden och du får alla funktioner i alla de olika prenumerationerna. Det är inte alla som har detta Vi kunde inte under den tiden vi provade dem hitta en testa på månad dessvärre.
Det finns 3 olika prenumerationer att tillgå: 1 månad, 1 år eller 2 år. Priset varierar från 40kr – 100kr.
Ofta kommer det pop-ups på hemsidan med erbjudanden, så passa på när de kör en drive med detta.

Hur många servrar har IVACYVPN?

IvacyVPN har relativt många länder och servrar utplacerade världen över vilket är ett bra tecken. De finns i över 100 länder och har över 3500 servrar.
Detta är en viktig faktor för att hamna högt på våran lista. Vi har stött på alldeles för många siter som inte har en god hastighet. Även uppkopplingen kan bli drabbad om man inte har många servrar.

Funkar I-VACY VPN till IPTV?

Vi har testat deras tjänst till en IPTV och det funderade klockrent. Det buggade inte och hastigheten var snabb. Myndigheter har gärna koll på vilka som använder sig utav en IPTV. Så se till att skydda dig med en VPN! 
Din internetleverantör kommer inte heller kunna spåra dig.

Funkar det på netflix eller svtplay?

ivacy vpn kan du använda för att komma åt alla blockerade sidor. Vi märke dock av att det gick lite segare när vi skulle ansluta till Netflix i USA. Netflix jobbar aktivt med att stänga ute VPN-leverantörer, och vi tror att systemet fick jobba lite extra för att komma runt den väggen. Det funkade men det tog säkert 5 minuter innan vi väl var inne.
Du kan använda en VPN för att ta dig runt det mesta. Facebook tillexempel när du besöker Kina. Svt-play är också en site som du inte kommer åt om du inte befinner dig i Sverige. Men det gör du alltså med en VPN från IVACY.
Du kan läsa mer här om hur du tar dig runt geo-blockeringar med en VPN. 

Har Ivacy-VPN bra hastighet?

De har en bra hastighet och det beror oftast på antal servrar. Nu har IvacyVPN över 3500 servrar vilket ger dem en fördel. Det är viktigt att kunna byta server ifall det är för många anslutna samtidigt, det är en klassiker till varför hastigheterna ibland saktar av. Du kan testa din internethastighet och jämföra skillnaden med eller utan VPN på bredbandskollen. 

Finns tjänsten på svenska?

Nej. De är inte ett svenskt VPN företag. Du kan dock översätta hemsidan till Svenska. Appen du får när du laddar ner för att få VPN i telefonen kommer dock att vara på engelska.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Du kan ansluta 10 enheter samtidigt. Det är vanligt att man kan ansluta 5-10 enheter med en och samma VPN. En del VPN aktörer har obegränsat, och du kan också köpa en router som du ansluter till en VPN för att dela det till alla dina enheter i hemmet.
Vi testar självklart alltid att detta funkar och att företagen inte bara säger så. Men mycket riktigt så kunde vi ansluta 10 enheter utan problem.

Har IVACY-VPN en support om problem uppstår?

Du kan kontakta dessa via chatt på hemsidan eller via mail. Det finns inget telefon nummer att ringa.
Detta är också en utav anledningarna varför de hoppat ner lite på listan. För nya VPN användare är det viktigt att snabbt kunna få hjälp. Visserligen finns det mycket information och hjälp på deras hemsida, men det tog oss över 6 timmar att få svar. Detta trots en chat som är över 24 timmar om dygnet.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

IVACY VPN har flertalet olika betalningsmöjligheter. Här spelar det enbart in på hur anonym du vill vara. Att köpa en VPN är inte olagligt så det går bra att betala med ditt betalkort. Vissa är mer skeptiska och vill inte ha någon koppling mellan sig själva och VPN-leverantören. Det finns de siter som till och med erbjuder kontant betalning skickad i ett kuvert.

Hos ivacy vpn kan följande betalnings sätt tillämpas:

 • Visa/mastercard
 • Paypal
 • Bitpay (inte riktigt samma som bitcoin)
 • Coingate
 • Perfectmoney
 • Andra, mer kupong likande betalsätt.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Användare världen över har olika anledningar till varför de vill ha en VPN. Skydd av dina enheter på offentliga platser, eller skydd från arbetsgivare på jobb datorer osv. Sedan finns det de som vill gå runt beo-blockerade sidor samt ladda ner. Att ladda ner är olagligt och kan med stor sannolikhet ge dig minst böter. Här gäller det att ha ett bra skydd. En VPN hjälper dig bli skyddad. Myndigheter eller internetleverantörer kan inte hitta dig så visst kan du ladda ner med en VPN. 

Så skyddar du dig med en VPN mot olaglig nedladdning, är en artikel du kan läsa mera på kring detta.

Har IVACYvpn en kill switch?

Ja, det finns en killswitch. MEN, MAC användare bör se upp här. När vi testat deras tjänst så märker vi stor skillnad på MAC datorer och Windows datorer. Vi får inte samma aktiva status på MAC vilket oroar oss. På hemsidan står de att dem ska ha en killswitch som ska vara kompatibel med alla enheter men vi skickar en liten varning.
Det framgår inte om någon information läckt om du skulle tappa kontakten.

Vad får IVACY VPN i slutbetyg?

Ivacy VPN är en av de bättre VPN aktörerna på marknaden, men det finns några små brister som har puttat dem neråt på listan. Det är till de som kräver mest av sin VPN som vi skulle rekommendera att läsa igenom vår rekommendation av BÄSTA VPN TJÄNSTEN. 

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes