Webbplatsens överlägg

Le VPN Recension

Le-VPN-hemsida-Recension

Vad är Le VPN?

Le VPN är en en aktör som hjälper dig vara skyddad på nätet. Som Svensk kan man tro att det är ett svenskt bolag med tanke på namnen men det är det alltså inte. Le-VPN grundades i Paris 2010 och är ett gäng entusiaster när det kommer till internetsäkerhet.
De är inte en av de större aktörerna som NordVPN eller ExpressVPN. 

Le VPN tycker det är viktigt att vara självstyrande vilket kan ha både för och nackdelar. En an dem kan vara att man inte får tillgång till alla servrar i alla länder. Vissa av dem kan vara viktiga att ha tillgång till, speciellt om man vill ha en bra uppkoppling och snabb hastighet när man surfar på nätet.

Är Le VPN säkert?

Le VPN är en relativt säker VPN sajt. De använder sig utav p2p och du kan även göra en inbetalning via bitcoin som vi tycker är bra. LE VPN loggar inte din aktivitet och inte heller vem du är så andra kan få information. Dock sparar de denna information själva vilket kan bli tvivelaktigt. Vi hittar dock ingen information om att de skulle ha läckt ut information till myndigheter heller. Det finns fall där myndigheter ändå kunnat ta sig runt VPN användares aktivitet och då har det varit lätt för oss att få information om.

LeVPN erbjuder flera olika VPN protokoll så som OpenVPN, PPTP och L2TP/IPSEC. Det gör att du själv kan välja beroende på vilken du tycker är säkrast. OPENVPN är en av de mest använda. Det kan vara svårt för en som är ovan att etablera en OpenVPN men LeVPN har förenklat detta rätt rejält vilket är ett plus.

Vad kostar LE VPN och finns det prova på månad?

Le VPN tillgodoser dig med en prova på månad. Du behöver betala men kan alltså få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Sedan kan man välja mellan 3 olika alternativ.

 • 1 månad för 100Kr
 • 12 månader för ca 50 kronor i månaden
 • 2 år (då får man 1 månad gratis också) för ca 30 kronor i månaden.

Tänk på att Le VPN debiterar dig får alla månader samtidigt och det sker alltså inte månadsvis.

Hur många servrar har le vpn?

120 länder finns det att hitta på hemsidan. Man kan se alla länder och kontinenter men det framgår inte tillräckligt tydligt hur många olika servrar det finns i varje land. När di väl har köpt deras VPN-tjänst kan man se servrarna i de olika länderna. På de allra flesta ställen så har de bara 1 server, möjligtvis 2 vilket vi anser vara för lite. Hade de haft mer servrar att välja mellan hade de klättrat lite mer upp i vår lista. Ska du dela filer till exempel blir detta relevant då hastigheten blir bättre med fler servrar i ett land. Om många samtidigt skulle vara på en server i USA och du vill komma åt Netflix där kan det dra ner din hastighet.

Funkar det på netflix eller svtplay?

Le VPN fungerar att komma åt blockerat innehåll i andra länder, så som Netflix i tex. USA. Dock som vi nämnde ovan kan bristen på fler servrar göra din upplevelse seg eller hackig. Du kan också ta dig in på Svenska sidor om du befinner dig utomlands. Är du i länder som inte tillåter bland annat Facebook kan du med Le VPN ta dig runt denna spärr och på så sätt ha kontakt med dina vänner. Många använder av detta skäl en VPN utomlands.
Du kan se mer här om hur du tar dig runt GEO-blockeringar med en VPN. 

Har LeVPN bra hastighet?

Nja. I Sverige och i våra nordiska grannländer tycker vi inte att det var fel på hastigheten under våra test. Där emot blev segare i USA eller Sydamerika. Det kan störa dig som vill köpa VPN för nedladdning. Det kan också störa dig som vill komma åt streamingtjänster i andra länder och inte vill ha buggning eller seg nedladdning.

Finns tjänsten på svenska?

Le-VPN är inte en Svensk aktör så sidan är i grunden inte på Svenska. Du kan dock översätta både hemsidan och tjänsten till följande språk:

 • Engelska
 • Svenska
 • Franska
 • Spanska
 • Italienska

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Le VPN kan du koppla upp mot flera enheter. Vi hittar ingen information om att det ska finnas någon begränsning. Det finns VPN till Android, iOS, Windows, Mac, QNAP,samt VPN för TV och router.
På hemsidan finns manualer om hur du kan installera deras VPN på de olika enheterna. Det finns de VPN-tjänster som inte erbjuder flera uppkopplingar på flera enheter. Då kan man köpa en router som kan dela ut i hemmet till alla enheter. Detta hjälper ju dock inte om du ska på en jobb resa och behöver skydda din telefon, dator och surfplatta samtidigt.

Har Le- VPN en support om problem uppstår?

Kan kan kontakta dem på hemsidan. Vi testar ju alla dessa funktioner också. Vi fick ett bra och utförligt svar på en fråga gällande deras OPENVPN men det tog hela 3 dagar innan vi fick svaret. Det tycker vi är något för lång tid.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Vill du köpa en VPN hos Le VPN så finns det mycket olika betalningsalternativ. Detta är en bra grej då alla som använder sig utav en VPN har olika krav. Vissa vill vara hela anonyma medans andra inte bryr sig så mycket mot företaget som leverar tjänsten utan vill bara skyddas mot hackers.
På Le VPN kan du betala din VPN med följande metoder:

 • Visa/mastercard
 • Paypal
 • Bitcoin
 • Quwi wallet
 • OXXO
 • Boleto

Kan jag använda den för att ladda ner?

Du kan självklart använda Levpn för att ladda ner. Le VPN har säkra protokoll för att skydda din data mot skadliga filer. Du är också säker när det kommer till att myndigheter vill få ut information om dig. Detta är bra då det inte är lagligt att ladda ner och du riskerar böter. Det är hastigheten som gör dem lite tvivelaktiga. En mindre fil går snabbt oavsett vart vilket land och server du är i. Men ska du ladda ner en större fil får du se till att välja ett land med fler servrar tillgängliga för snabbare hastighet.

Har Le VPN en kill switch?

Vi kan inte finna information om Le VPN tillhandahåller en Killswitch. Detta är inte heller en funktion vi kan testa.

Hur bra funkar Le vpn i Sverige?

I Sverige fungerar VPN tjänsten från le VPN relativt bra. Det är hastigheten som vi nämnt ovan som drar ner mest på betyget. I Sverige är många av oss också mån av att en VPN ska skydda oss fullt ut. Vi kräver i större grad en 100% säkerhet på internet.  Le VPN garanterar oss säkerheten mot hackare, skadliga filer och att din IP adress byts ut. Även att all din data blir krypterad. Detta brukar generellt räcka för att man ÄR en bra VPN-leverantör. Men det faktum att de sparar din information (även om de menar att tredje part inte får ta del av den) så finns den där. Så Svenskar väljer i större grad de lite större bolagen. Du kan läsa om dem där vi jämför VPN tjänster. 

Vad får Le VPN i slutbetyg?

Le VPN hamnar ungefär i mitten av våran lista. De är alltså en helt okej aktör på marknaden. Prismässigt är de varken billiga eller dyra. De tillhandahåller inte de mest exklusiva säkerhetsåtgärderna men de är så pass säkra att vi kan kalla dem godkända. Skulle du vilja gå in på Aftonbladet men inte vill få riktad reklam så vet LE VPN hur man gör jobbet.

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes