Webbplatsens överlägg

Mullvad VPN Recension

Mullvad-VPN-hemsida-Recension

Vad är Mullvad VPN?

Mullvad VPN är en tjänst som krypterar din trafik på nätet. De ser till att allt du gör på nätet skickas genom en krypterad tunnel så man inte ska kunna spåra det tillbaka till dig. Mullvad VPN är ett svenskt VPN företag som har sin bas i Göteborg.

De är väldigt öppna med hur de vill marknadsföra sig och att de aldrig betalar någon för att skriva recensioner eller ge bra omdömen. Mullvad VPN är en mindre VPN aktör men de känns relativt personliga. Det gillar vi hos dem. På deras hemsida kan du till och med se namn på alla som jobbar där.

De finns till för att kunna skydda din integritet bland annat. Har du funderat kring att alla frågor du ställer på Google, och alla de hemsidor besöker – på något sätt senare lyckas dyka om på reklam. Detta ser man på Facebook, Aftonbladet och andra webbsidor. Allt du gör sparas, och loggas. Troligtvis för alltid. Alla hemsidor du besöker samlar in information om dig. Det är i omöjligt utan en VPN  att inte sprida ut smulor efter vägen om vad du gillar för typ av musik eller om du tänkt resa utomland över jul.
Med Mullvad VPN skyddar du bland annat för detta. Du kan använda det till betydligt mer än så. Som att t.ex. boka resor billigare eller ladda ner säkert.
Läs mer här om De vanligaste sakerna du använder en VPN till. 

Är Mullvad VPN säkert?

De som grundade Mullvad VPN 2009 hade som mål att upprätthålla den universella rättigheten till sekretess. De har lite brister gällande sin säkerhet men fördelen med dem är att de är väldigt transparanta och öppna med vad som gäller. Det skiljer dem mot andra VPN aktörer på marknaden och vi ser väldigt positivt till detta.

Det är som så att vi tycker den störta säkerheten är dina egna uppgifter om dig. Det går att läsa på deras hemsida att de inte sparar loggar om dig. Det är dock oundvikligt om du betalar med t.ex. ett vanligt bankkort eller skickar epost till dem med din information. I dessa fall kan de spara dina uppgifter och hantera dem i personuppgiftslagen. Vill du verkligen vara på den säkra sidan ska du välja annan betalmetod hos dem (se längre ned)

En riktigt bra sak

Med Mullvad VPN är att när du registrerar dig behöver du inte uppge namn, lösenord eller epost. Du kommer att få en slumpmässigt nummer. Ett så kallat Mullvad-konto. Vem som helst när som helst kan skapa så många numrerade konton som de vill. Ett konto kan användas av flera personer eller av någon annan än den som ursprungligen genererade det.

Detta är vad de inte loggar:

 • trafik
 • ingen DNS-förfrågning
 • noll loggningar av anslutningar. Inte när man kopplat på eller av, samt hur länge man varit aktiv.
 • loggning av IP-adresser
 • ingen loggning av bandbredd
 • ingen loggning av kontoaktivitet

Vad kostar Mullvad VPN och finns det prova på månad?

Mullvad VPN har valt att inte ha prenumerationer som de vanligaste VPN tjänsterna.
Här betalar du istället ett fast pris på 50 kronor i månaden. Du kan betala när du vill istället för att binda upp dig. Skulle du inte vara nöjd erbjuder de också en 30 dagars pengarna tillbaka garanti.

Hur många servrar har Mullvad VPN?

De har 764 servrar i totalt 35 länder. De hyr in sig i de flesta länder och äger alltså inte alla sina egna servrar. Här skulle vi starkt rekommendera att enbart använda sig utav de servrar som de faktiskt äger. Risken är ju annars att ägaren av servern har en annan policy. Det kan vara svårt för Mullvad VPN att styra de servrar som inte är deras i grunden. Eftersom de flesta hyrs av annan part blir det inte stor del kvar du kan placera dig tryggt på. Det är bland annat detta som gör att dem inte hamnar högre upp i vår lista.

Funkar Mullvad VPN till IPTV?

Mullvad VPN fungerar att köra till IPVT. Vi skulle starkt rekommendera att ENBART använda sig utav servrar som helt ägs utav dem själva (det kan du hitta på deras hemsida) Att betalat så anonymt du kan är bra också då de annars sparar uppgifter om dig. I övrigt är Mullvad VPN säkra. 

På grund av att de flesta servrar de själva äger ligger nära oss i Sverige blir det inte så lång väg för anslutningen att “åka” Det gör att vi upplevde inga buggar när vi kollade på IPTV:n och det gick snabbt att ansluta.

Funkar det på netflix eller svtplay?

VPNS testade Svt play och det fungerade med mullvad VPN klockrent. Troligtvis på grund utav så många närliggande servrar.
Netflix fick vi dock problem med gällande hastigheten. De servar som ligger nära Amerika där massvis av Netflix innehåll finns som vi ej når här, ägs inte utav dem själva. Nu framgår det inte vem som äger dem. Är det en större aktör som vi kan tänka oss, så är risken att den är för full själva servern. För många anslutna på samma server kan sega ner en hel del. Vi kom åt innehållet men hastigheten vad alltså inte så rolig.
Det finns massvis med sidor som har blockerat innehåll för oss i Sverige. Är du intresserad av att läsa mer om hur man tar sig runt geo blockeringar med en VPN? Följ länken.

Har Mullvad VPN bra hastighet?

Som nämndes ovan märkte vi en sämre hastighet när vi placerade oss längre bort på deras hyrda servrar. På Netflix var detta märkbart. För övrigt har vi inte upplevt några problem när vi surfat runt. Det är inte bra beskrivet hur och vad de använder för funktioner på deras VPN. Det går dock att se de olika VPN protokollen. Mullvad VPN har OpenVPN i sin tjänst och de är kända för att ha lite snabbare hastighet. Glöm inte bort att din egna hastighet från din internetleverantör är grunden till snabbt internet. Det kan inte en VPN hjälpa dig med att förbättra.
Är detta viktigt för dig? Hastigheten är en avgörande del för vissa i val gällande VPN.
Du kan läsa här om bästa VPN tjänsten! 

Finns tjänsten på svenska?

Mullvad VPN är ju en Svensk VPN tjänst. De är baserade i Göteborg. Dock märks det att de försöker locka anda användare än så. Att de vill nå våra grannländer är ju självklart men de har sidan översatt på totalt 20 språk. Många av dem språk vi inte ens vet vad det är. Mycket kina, japan översättning. Det som stör oss med deras Svenska sida i grunden är att halva sidan översätter sig till Engelska hela tiden. Ibland känns det som att sidan är gjort på Engelska men översatt med dålig Google Translate till Svenska.
Appen är på bättre Svenska, vilket ju är ett plus.

Har Mullvad VPN en support om problem uppstår?

Det finns inget telefonnummer att ringa dem utan endast en epost. Denna finns på hemsidan. Tänk på att så fort du mailar dem så kan de spara uppgifter om dig.

Hur kommer jag igång?

Här får vi ändå ge dem en stor eloge till ny tänk. De flesta andra VPN-tjänster har en app att ladda hem och ett konto att skapa. Här är det enda du behöver göra att ladda ner en app. Hos Mullvad-VPN behöver inte du skapa konton och uppge massvis med information om dig. Du kan direkt på hemsidan trycka i att du vill skapa ett “konto”. Här kommer du då få en kod på 16 siffror. För att kunna aktivera koden och använda dig utav denna i appen behöver du betala. När du gjort det kan du välja att fylla på månad för månad eller direkt betala för 6 månaden fram t.ex.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Hos Mullvad VPN finns flera olika betalningsalternativ. Vi kollar alltid på hur du så säkert som möjligt kan betala. Vanligast är att kunna betala med Paypal, betalkort och häften av sajterna använder sig också utav Bitcoin. Dessa alternativ finns hos Mullvad:

 1. Kreditkort
 2. Paypal
 3. Banköverföring
 4. Swish
 5. Bitcoin
 6. Kontant

Att de erbjuder bitcoin är ett stort plus! Men det vi klappar händerna för extra mycket är att de till och med tar emot kontant betalning. De beskriver att man skickar pengarna i ett kuvert och uppger din unika kod du fått till ditt konto. De fyller på kontot med den summa du skickat. Efter detta så strimlar de hela brevet. Visst kan det vara osäkert att skicka i brev idag, men oftast för att posten kan slarva bort breven. Att betala kontant kommer göra att ingen någonsin kan spåra betalningen tillbaka till dig!

Kan jag använda den för att ladda ner?

Du kan ladda ner även utav en VPN. Dock är säkerheten inte alls hög och risken att du åker dit är stor. Alla nedladdnings sajter sparar på IP-adresser och information om besökarna. Har du betalt ditt konto på Mullvad VPN kontant eller med bitcoin, dessutom inte haft mailkontakt med dem eller lämnat ut annan information skulle vi påstå att dem är väldigt säkra till nedladdning. En extra säkerhetsåtgärd är att placera sig på en server som de äger till 100% Då vi inte fått fram vilka som äger de servrar som de hyr vet man inte heller hur säkra de anslutningarna är.
Du kan läsa på mer vad det innebär att ladda ner med en VPN. Läs om; så skyddar du dig med en VPN vid olaglig nedladdning. 

Hur bra funkar VYPR vpn i Sverige?

Mullvad VPN fungerar bra i Sverige. De flesta utav deras helt ägda servar är placerade i närheten av Sverige. Det gör att hastigheten blir bättre och anslutningen går betydligt snabbare. Hela deras hemsida är på Svenska och även appen. Då de gärna vill ha andra språk och länder med i sin VPN tjänst så kan sidan ibland översätta till andra språk. Det en en av de mest störande sakerna för oss Svenskar som dessutom valt en Svensk VPN tjänst. 

Skyddar Mullvad VPN mot spam?

När vi använt deras tjänst har vi hela tiden haft koll på vad för reklam vi får runt oss. På detta sätt är det lätt att avgöra om en VPN ät tillförlitlig. Vi på VPNS har varit med om innan att vi sökt på vissa saker och det sedan dykt upp reklam om detta. Kommer denna typ av reklam upp är det ett tydligt tecken på att du inte blir fullt skyddad utav din VPN. Detta är mer vanligt bland de som erbjuder gratis VPN.

Vi testade tjänsten i totalt 9 dagar och inte en enda gång kom det upp reklam som var riktad mot våra sökningar på bland annat Google. Vi gjorde det väldigt enkelt och sökte på bland annat: Tjäna pengar, Casino, Begravning.
Dessa tre sökord är det mycket betald reklam som Google och Facebook snappar upp och sedan lägger dig i ett fack där det ska matcha dina intressen. Alla tre sökord är värda mycket i annonsvärde och därför kommer de snabbt upp som reklam senare om du sökt på dem.

Skydda dig  mot spamig reklam med en VPN – en mer ingående text om hela ämnet.

Vad får Mullvad VPN i slutbetyg?

Mullvad VPN är i grunden en väldigt bra VPN på det sättet att de är helt öppna med vad du gör och sparar för information. På detta sätt vinner de verkligen förtroende. Det går att läsa deras bloggar på hemsidan där de snabbt varnar om något skulle vara fel. Att de även skriver tydligt att de måste spara viss information om dig beroende på t.ex. betalningsalternativ du valt är också bra. Det visar att dem verkligen menar att de vill värna om din integritet då du kan göra ett eget val – med all sann fakta på bordet. Du slipper alltså bli såld in på deras tjänst. De värnar verkligen om sina kunder.

Vi önskar att vi kunnat sätta just Mullvad VPN högre upp i vår lista.

Det som drar ner betyget på dem är hastigheten på servrar som ligger längre bort. Detta problem märkte vi av när vi bland annat testade deras tjänst tillsammans med Netflix. Att de inte äger alla sina servrar utan hyr dem är också något vi måste ta med som ett minus. Detta gör att oavsett vad de lovar dig hos just dem – så kommer de inte kunna garantera dig säkerheten på dessa servrar. Vad just den servern kan snappa upp för information är oklart. Har du betalt på ett säkert sätt är det svårt att hitta information om dig ändå då Mullvad VPN är så säkra i grunden. Men om servern redan är hackad så kommer de inte kunna skydda dig. Det är alltså en stor nackdel att de inte kan kontrollera alla sina servrar själva.

Det sista som drar ner betyget är att dem är en Svensk aktör med en dålig Svensk text på hemsidan. Vi tror att det i grunden är så att de gjort sidan på Engelska och översatt den på Svenska. Det leder dock till att vissa sidor på deras sajt är på Engelska.

 

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes