Webbplatsens överlägg

NordVPN Recension

NordVPN-hemsida-Recension

Vad är NordVPN?

NordVPN är den starkaste och säkraste VPN tjänsten bland de vi recenserar. Vår NordVPN recension  är gjord med egna tester och inhämtad fakta från deras hemsida. Detta är alltså den Bästa VPN tjänsten på vår lista! De har varit ledande på marknaden i många år.

Så, vad är NordVPN för något?
-Nordvpn är alltså en leverantör till ett virtuellt privat nätverk. Det går att använda dem på Windows, Android, iOS, AndroidTV, macOS, mobila appar samt routrar.
I December 2019 grundades Vpn trust initative med nordvpn och med 5 andra grundare. Med detta lovade dem att främja internetsäkerhet och självreglering inom branschen.

De grundades 2012 och kunde 2016 presentera en Android-app samt en iOS app. Året efter kom de med ett webbläsartillägg även för Google Chrome. Idag driver de mer än 5.491 servrar i 59 olika länder!

De har även en VPN för företag.

Det senaste är en VPN lösning som heter NordVPN Teams. Den riktar sig till små och halvstora företag som jobbar på distans men vill ha säker åtkomst till alla sina arbetsresurser.
Störst är de hos privatpersonerna. VPN tjänster har exploderat de sista året och fortsätter bara att växa. Idag är folk upplysta om vikten att skydda sig på nätet samt är mån om sin integritet.

Vill du läsa mera om vad en VPN är för något? Läs med hos oss på: Vad är en VPN? 

Är NordVPN säkert?

NordVPN har verkligen inte snålat med säkerheten. Alla vpn leverantörer har lite olika sätt att förhålla sig till säkerhet, men har ofta liknande koncept. Med Nord vpn kommer du inte att bli besviken.
Vi på VPNS har gått igenom deras säkerhet och vill du jämföra med andra siter går det bra att göra här.

Fördelar:
 • NordVPN P2P-servrar.  Det innebär att när du t.ex ska ladda ner kommer din IP-adress vara skyddad till 100%. Detta är samma datanätverk som används vid användning av kryptovalutor.
 • De har flera specialservrar, bland annat Onion Over VPN. Detta är en extra säkerhet utöver enbart VPN om du ska surfa djupare på nätet (darkweb/darknet)
 • En dedikerad IP-adress! Oftast blandas din IP adress med massa andras IP-adresser. Med detta blir det att den nya IP-adressen bara tillhör dig Detta är en dyr grej att erbjuda vilket gör NordVPN lite mer exceptionella.
 • Kill Switch funktion. Relativt vanligt bland andra VPN tjänster också men ett måste anser vi. Detta hjälper dig hålla dig fortsatt skyddad även om du skulle tappa kontakten. Extra säkerhet mot myndigheter om du t.ex. laddar ner.
 • Double VPN! Detta betyder att du döljer din aktivitet inte bara bakom en, utan två servrar. Det här tycker vi är helt fantastiskt. Din trafik går först genom en VPN server där den krypteras, och sedan genom en till.  Detta innebär för din del då att det blir ännu svårare att spåra din trafik.
NordVPN har en (noll loggningspolicy)
Detta innebär att de inte loggar något kring dig. Detta gör tjänsten väldigt säker. De har även registrerat sitt företag i Panama. Mest troligtvis för att komma utom räckhåll för USA och EU:s jurisdiktion.
Vad kostar NordVPN och finns det prova på månad?
Nej. De erbjuder inte längre en gratis månad eller gratis dagar. Folk brukar kunna sätta detta i system. Vi har jämför 50 olika vpn siter på vår sida, och det förkommer många med gratis dagar. Vi tycker dessvärre att det sänder en signal som blir oseriös. Detta är företag som lever på att sälja sina tjänster, inte att erbjuda massa gratis. Som vi nämnde ovan så blir det tyvärr ofta att det utnyttjas.
De erbjuder dock en 30-dagars pengarna tillbaka garanti. Detta innebär ju att du såklart kan “reklamera” tjänsten om du inte skulle vara nöjd. Så på sätt och vis kan du ju fortfarande testa på tjänsten gratis. Du behöver dock bara beredd på att förklara varför. NordVPN är ett seriöst företag som är mån om sina kunder. Vi testade självklart för att se hur det fungerade.
Det var inga problem att få pengarna tillbaka, de var där emot väldigt intresserade av varför och om det var något de kunder göra bättre.

Hur många servrar har NordPN?

NordVPN har 5.491 servrar och finns i 59 olika länder. De finns i Nord och Sydamerika, Europa, Asien, Stilla havet, Afrika, Mellanöstern och Indien. På deras hemsida kan du se alla länder.
Det är viktigt att det finns många länder och mycket servrar när det kommer till att använda en VPN. Sen beror det lite på vad just du ska använda dig till med tjänsten. Ska du använda det i hemmet enbart för att skydda dina enheter är det inte en lika viktig fråga. Vill du däremot komma åt andra länder och komma runt geo-blockeringar har det större betydelse. Ska du använda din VPN för att komma åt Netflix i andra länder? Då är denna fråga superviktig.

Generellt sätt brukas det rekommenderas att använda sig utav ett plats relativt nära dig. Men när du ska komma åt innehåll i USA eller Japan som exempel, blir uppkopplingen starkare och hastigheten snabbare med fler servrar.

Funkar NordVPN till IPTV?

Ja, det går att använda NordVPN när du ska nyttja en IPTV. Det går inte att koppla på självaste IPTV:n men eftersom NordVPN går att ansluta till din router, mobil eller dator så skyddas din enhet. Det är få VPN leverantörer som erbjuder VPN till router.

Varför behöver du en VPN till IPTV då? Jo för att myndigheter inte ska kunna tracka den till dig. Det är ju inte lagligt idag att inneha detta. Sedan är detta också något som växer stort! Du får tillgång till alla världens kanaler och till ett riktigt lågt pris. Att detta lockar är alltså helt förståeligt. Du kopplar ju upp IPTV:n på nätet du använder, och du är NordVPN ett bra skydd.

Du kan lära dig mer här om hur du använder vpn för att kolla på iptv. 

NordVPN till netflix och svtplay?

NordVPN fungerar till alla streamingsajter. Det du kan göra med att ha en VPN är ju att förflytta din position mellan andra länder. Befinner du dig i Sverige kommer du inte åt amerikanska Netflix som är det populäraste tillexempel. Det beror på att mycket är upphovs skyddat. Det brukar alltid ta mycket längre tid för serier i andra länder att komma hit till Sverige. Det sjukaste är att vi betalar i princip lika mycket som USA för vårt Netflix. Känns det logiskt med det stora utbudet som finns där, och lilla här? Med en VPN kan du alltså komma runt detta. Det gäller ju även om du befinner dig utomlands på semester.

VPN utomlands

Det använder du på precis samma sätt som i Sverige.
Läs mer om hur du kan se på amerikanska Netflix i Sverige här.

Vi testade såklart detta i praktiken. För även om det ska fungera så kan det vara stor skillnad mellan de olika vpn leverantörerna och deras hastighet och anslutning. Vi har i tidigare recensioner stött på lite problem gällande detta, det gäller främst de tjänsterna längst ner på listan där du kan jämför VPN tjänster. 

Test:

I vårt första test kontaktade vi en person som befinner sig i Tjeckien. Han castade hela tiden så vi kunde se vad han gjorde och om något skulle lagga. Han anslöt sig via NordVPN till en server i Sverige och gick in på Svtplay. Anslutningen gick snabbt och vi kunde snabbt konstatera att allt fungerade precis som vi ville.
Därefter tog vi över rollen och anslöt oss till USA. Alla innehåll kom och alla undertexter fanns med. I USA jobbar de hårt för att kunna blockera att andra länder ska få tillgång med med NordVPN märkte vi inte ens av lite laggande. Det finns andra tjänster som fixat detta också, men vi har inte sett någon annan VPN som det gått så fort att få utkomst med.

Tänk på att hastigheten inte bara har att göra med vilken vpn du väljer. Det hänger även på ditt eget internet, mer om det i avsnittet nedan.

Har NordVPN bra hastighet?

Hastigheten när det kommer till VPN:er hänger inte enbart på vilken leverantör du skaffar. Det är viktigt i den utsträckningen att det ska gå fort mellan servrar och ju mer servrar ju bättre. NordVPN har i dagsläget 5.492 servrar vilket är otroligt bra!

Har du en internetleverantör som är lite skakig i sin hastighet kan absolut en VPN hjälpa till men grunden finns redan. Se till att skaffa dig ett bra internet.
Vi har testat NordVPN med lite olika internetleverantörer samt på olika platser. De ställen vi testat på är bland annat mitt ute på landet, mitt i stan och på ett tåg. Detta i både mobila enheter och datorer. Vi har inte upplevt problem någon utav gångerna och det är en av de störta anledningarna till varför vi rankat dem högst upp i lisan.
Det kan vara ett vanligt problem med att det tar lång till att byta mellan olika länder och servrar. Det problemet finns inte med NordVPN. De är absolut en av de störta aktörerna på marknaden.

Vill du streama sport med VPN?

Kör på! Nord VPN har verkligen en av de snabbaste hastigheterna.

Det är också otroligt smidigt att ladda ner när du är ansluten till deras tjänst. När du väl anslutit dig så märker du inte ens att du är ansluten. Det kan hända ibland att en VPN tappar kontakten och du hoppar ut. Nu har visserligen NordVPN en killswitch som skyddar dig vid ett sånt olycksfall, men det har inte hänt under vår testperiod. Du är ju också faktiskt skyddad MOT din internetleverantör så de inte heller ska kunna tracka vad du gör.

Finns tjänsten på svenska?

NordVPN är inte ett Svenskt företag. De har registrerat sitt företag i Panama men hela hemsidan och även appen finns på Svenska. Det är korrekt Svenska och inget som är dåligt översatt. Detta är något som kan förekomma i våra andra VPN recensioner att företag har sin hemsida på Svenska, men den är uppenbart dåligt översatt.

Detta tyder också på professionalitet och ett företag som mår bra. Då de uppenbarligen har betalt en Svenska att faktiskt översätta deras sida på riktigt. Det finns massvis med information och instruktioner på deras sida som är bra att använda, då är det skönt att kunna läsa dem ordentligt.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

NordVPN kan skydda hur många enheter som helst egentligen! I basen så kan du använda dig utav deras VPN på 6 stycken enheter. Detta om du är utanför hemmet och vill skydda t.ex din dator, mobil och surfplatta på resan.
Har du däremot en router kan du använda den för att koppla upp dig på NordVPN. Då blir alla dina enheter i hemmet skyddade.

Idag har vi enheter runt om oss hela tiden. Det är smarta klockor och digitalt överallt. Hackare letar alltid efter svagheter och därför är det viktigt att kunna skydda alla dina enheter. Ställ dig frågan om du hade lämnat din bil olåst mitt i stan med en lapp att den inte är låst. Inte skulle väl du göra det?
Det är samma sak med dina enheter. Utan skydd är det väldigt, och tro oss, väldigt lätt för hackare att ta sig in i dina enheter och tränga din personliga integritet.

Har Nord VPN en support om problem uppstår?

NordVPN har en support och även denna utmärker sig från övriga VPN tjänster. Det framgår tydligt på deras hemsida vart du ska vända dig. Det finns en support för privatpersoner och även för företag. Du kanske har förslag på affärsutveckling eller vill kontakta dem i pressärenden? Allt framgår tydligt på sidan.

Det finns även en chatt funktion du kan använda och även massvis med information och hjälp runt omkring på deras sida. Hela sidan är uppbyggd på ett väldigt användarvänligt sätt.

Vi har varit i kontakt med dem både i chatten och i telefon. Vi låtsades ha problem med att ansluta till appen. Detta gjorde vi för att testa hur de bemötte oss. Det som utmärkte dem var att de inte bara hänvisade till sina guider på sidan utan de guidade oss genom hela samtalet. Samtalet hölls på Engelska så god kunskap i den språket rekommenderas om du ska ta konkat med dem över telefon.
I chatten var det inte speciellt lång väntetid och de skickade länkar direkt så vi kunde få den information vi sökte.
Tummen upp på den!

Hur kommer jag igång?

Så hur kommer man igång nu då? Vi förstår att det låter avancerat det här med krypterad internettrafik och att komma runt geoblockeringar. Det är det inte. Allt sånt sköter NordVPN åt dig!
Du betalar för en tjänst och ansluter bara egentligen.
Du behöver inte köpa en VPN till varje enhet.
Såhär fungerar det i korta drag:

 1.  Välj vilken prenumeration du vill ha (1 månad till 2 år)
 2. Betala på det sätt du tycker känns bäst och passar dig.
 3. Ladda ner NordVPN appen i den enhet du vill ansluta eller till din router.
 4. Logga in
 5. Välj vilket land du vill placera dig i (Det funkar lika bra vara kvar i Sverige om du inte vill komma åt innehåll i andra länder. Du kommer ändå att få en ny IP-adress)
 6. Välj vilken server du vill vara i (är det för många på en server kan man byta till en annan för snabbare hastighet)
 7. Surfa nu helt anonymt på nätet utan rädsla för att myndigheter eller hackare ska kunna följa vad du gör.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

NordVPN har flera olika betalningsalternativ. Vi vill göra dig uppmärksammad på att om du köpt deras tjänst via Apples App Store kan de inte göra en återbetalning. Då behöver du kontakta App Stores kundtjänst.

När det kommer till betalning finns det olika faktorer du behöver ta ställning till. Vad ska just du använda en VPN-tjänst till? Ska du komma runt geoblockeringar i andra länder? Ladda ner eller ladda upp? Ska du skaffa det för utomlandsresan och vill skydda dig mot hackare?

Skaffar du VPN för företaget eller för privat bruk hemma och enbart skydda dina enheter?

Ska du inte ladda ner eller göra annat med din VPN som inte är tillåtet i alla länder behöver du tänka ett steg till.
NordVPN har en noll loggnings policy vilket innebär att de inte kommer lämna ut information eller ens spara information om dig. Dock går det aldrig till 100% att garantera myndigheternas kontroll innan du köpt tjänsten. Vi rekommenderar därför betalning med bland annat bitcoin för den som vill ha extra säkerhet.
För bara skydd på sina enheter eller till sitt företag går det lika bra med ditt betalkort.
Dessa valmöjligheter finns:

 • Kreditkort
 • Kryptovalutor
 • AliPay
 • WeChat med flera.

Kan jag använda den för att ladda ner?

När du laddar upp eller laddar ner kan andra se vart din IP adress kommer ifrån. Detta vill du skydda dig mot och det är precis vad en VPN gör. Med en killswitch som NordVPN har inbyggt blir du dessutom mycket säkrare. Skulle du tappa kontakten utan en sådan funktion blir du synlig direkt.

Eftersom de också har så pass mycket servrar och har en riktigt bra och hög hastighet gör det Nord VPN till en av de bästa tjänsterna att ladda ner med. Det går alltså både snabbt och du är bra skyddad.

Skulle du inte använda en VPN när du laddar ner riskerar du stora summor böter bland annat då man laddar ner upphovs skyddat material. Läs mer om så skyddar du dig med en VPN vid olaglig nedladdning. 

Hur bra funkar Nord VPN i Sverige?

NordVPN fungera riktigt bra i Sverige trots att det inte är här de har sin utgångspunkt. Det finns bra med servrar både i och runt om Sverige. I Europa finns det väldigt mycket vilket bidrar till varför det fungerar så bra. Vi har testat deras tjänst på servrarna längst bort från oss och hastigheten är bra även där. Det har inte uppstått problem med att komma åt innehåll i andra länder heller.

Säkerhets mässigt spelar det ingen roll om du befinner dig i Sverige eller utomlands då den är lika stabil hela tiden.
Då NordVPN har en väl anpassad sida på Svenska och bra support passar de extra bra för oss Svenskar. Vi brukar generellt sätt vara mer kräsna när det kommer till detta, och vill gärna kunna slippa läsa på Engelska.

Vad får NordVPN i slutbetyg?

NordVPN är den säkraste och bästa VPN – tjänsten vi har kunnat hitta. Tack vare deras säkerheter, hastigheter, väl anpassad hemsida/app samt deras support hamnar dem här. NordVPN är en av de störta ledande aktörerna på marknaden och det märks tydligt varför.

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes