Webbplatsens överlägg

PrivateVPN Recension

PrivateVPN-hemsida-Recension

Vad är PrivateVPN?

PrivateVPN, är en svensk VPN-leverantör som säger sig erbjuda de högsta nivåerna av säkerhet och integritet. Med stabila anslutningar var som helst i världen och oavbruten VPN-tjänst, 24 timmar om dygnet. Och de erbjuder allt detta till deras användare till ett rimligt pris enligt de själva.
Förutom förstklassig service säger Private VPN att de har en kundsupport som är oöverträffad. De hjälper sina kunder via livechatt, e-post och fjärrskrivbordshjälp via vårt TeamViewer-system. Låt oss se vad de går för! 

Virtuellt privat nätverk

Men vad betyder VPN för något och vad innebär det?
– VPN är en förkortning utav virtuellt privat nätverk. I korthet betyder det att man kör din internet trafik genom krypterade tunnlar. På så sätt kan inte din internet leverantör eller hemsidan du besöker få information om dig. Låt oss säga att du skickar ett vykort på posten. Hela vägen till avsändaren kan alla som hanterar ditt brev se innehållet. Det du behöver göra för att skydda dig från det är att lägga vykortet i ett kuvert.

Men en VPN kan man även komma åt geo blockerade hemsidor utomlands och hitta billigare resor. Ja det är sant!
Brukar du få spamming reklam när du besökt vissa hemsidor eller sökt efter information på Google? Det är för att alla sidor samlar information om dig och sedan får du riktad reklam runt om dig hela tiden. Detta slipper du också med en VPN installerad på din enhet.

Är PrivateVPN säkert?

PrivateVPN erbjuder servrar som används utav militären. AES (Advanced Encryption Standard) 256-bitars krypteringskod med 2048-bitars. (Ta i beaktning att i princip alla VPN tjänster marknadsför sig med detta, då militär alltid använder sig utav kryptering)

AES 256 innebär att om någon vill ha tillgång till din trafik, måste man prova ett fruktansvärt många antal kombinationer – 2 till den 256: e kraften, för att lyckas hacka dig.

När det kommer till säkerheten mot dem själva så uppger dem att de inte spara information om dig eller dina loggar. Det som sparas är den epost du angett, samt användarnamn och lösenord. Skulle det uppstå en rättstvist kommer alltså Private VPN ha detta om dig så vi råder dig att ha en fejkad email.

Det är också så att genom din betalning till dem kan man också spåra information om dig. Här behöver man se till att kunna betala med krypterade valutor, vilket Private VPN inte ser till. Detta gör det till en liten säkerhets risk som du behöver tänka över.
Är detta super viktigt för dig, att vara helt skyddad även mot VPN tjänsten du använder dig utav kan du läsa mer under jämför VPN tjänster.
Du kan också gå till bästa VPN tjänsten som vi anser sätter alla säkerhetspunkter.

Vilka protokoll är Private VPN kompatibla med?

Alla VPN tjänser använder sig utav ett eller flera VPN-protokoll. Du kan alltså välja att använda t.ex. OpenVPN men ändå vara ansluten med Private VPN. Här nedan ser du vilka du kan välja om du inte rent av använder dig utav deras protokoll.

 • OpenVPN 
  Tillåter olika typer av autentiseringsmetoder och använder ett säkert SSL / TLS-protokoll för nyckelutbyte. OpenVPN ger snabbare hastigheter än L2TP, men det stöds inte på alla enheter.
 • TCP via OpenVPN, är den mest pålitliga VPN-anslutningen.
 • OpenVPN över UDP, är oftast snabbare än TCP eftersom det saknar felkorrigeringsfunktionen.
 • L2TP / IPsec
  När de används i kombination erbjuder L2TP och IPsec större säkerhet än PPTP, men dessa protokoll är långsammare än OpenVPN och kan blockeras av brandväggar ibland.
 • L2TP, utvecklades som en uppgradering till L2F. L2TP är perfekt för användning med mobila enheter som inte är kompatibla med OpenVPN.
 • IPsec,  IPsec erbjuder skydd för all applikationstrafik över ett IP-nätverk och är tillgängligt för de flesta mobila enheter.
 • PPTP, ett av de äldsta protokollen som används, funkar bra med daterade operativsystem och mobila enheter.
 • IKEv2, finns på nyare mobila enheter. IKEv2 är en säkrare version av IPsec-protokollet.

Billigare resor med PrivateVPN

Det låter för bra för att vara sant men du kan faktiskt använda dig utav en VPN för att boka billigare resor. Resebolagen använder information de får om dig för att se vart du befinner dig. På så sätt kan de avgöra hur mycket du skulle kunna lägga på en resa.

Vi i Skanidvaien tjänar generellt sätt ganska bra och kan betala mer för våra resor. Kommer man ifrån t.ex. Baltikum kan medelklassen där inte betala lika mycket. Då resonerar dem som så att istället för att inte få någon resa alls så sänker de priset.

Med PrivateVPN kan du ställa in dig på en server i ett annat land och på så sätt lura resebolagen att du befinner dig någon annan stans. Det här tricket fungerar även när du vill hyra bil utomlands. Se hur du hyr bilar billigare med en VPN tjänst.

Vad kostar PrivateVPN och finns det prova på månad?

Alla deras prenumerationer har en 30-dagars pengarna tillbaka garanti. Det finns faktiskt också en gratis månad att testa på. Då behöver du maila dem för att få en kod. Hos PrivateVPN kan du välja 3 olika längder på prenumerationer. Antingen 1 månad, 3 månader eller 12 månader.

1 Månad kostar 80 kronor i månaden.
3 Månader kostar 50 kronor i månaden.
12 Månader kostar 40 kronor o månaden och dessutom får du just nu en månad extra gratis. Med detta abonnemang tjänar du in hela 65%.

Alla deras abonnemang innehåller samma saker vilket vi kan tycka är bra. Det kan vara så annars att tecknar man för en månad t.ex. brukar man få mindre enheter att koppla upp.

Hur många servrar har PrivateVPN?

De finns i 57 länder med ca 100 servar. Detta är varken lågt eller mycket. Tack vare deras starka processer de använder håller de ändå en relativt hög hastighet trots något längre servrar om man jämför med de större VPN bolagen.

Funkar Private VPN till streamingtjänster?

Private VPN är bra tillsammans med streaming sajter. Vi testade Netflix, HBO, Svt play och BBC player.

Det är ju så att vi blir blockerade från att komma åt massvis med filmer och tv-serier. Det är oftast innehåll i USA vi vill komma åt. Men det skulle också kunna vara så att man varit bosatt i Kina och flyttat till Sverige. Då kommer man inte längre komma åt sin favoritserie. Med en VPN kan du komma runt denna blockering. Du placerar dig bara i det land du vet sänder det matetial du vill komma åt.

Alla VPN tjänster är inte bra för detta pågrund av hastighet eller uppkoppling. Med Private VPN upplevde vi inga problem med hastigheten men det var lite krävande att byta mellan servrarna. I vissa fall tappade vi kontakten helt. Bästa servern låg i Los Angeles. Detta kan vara en störande faktor ifall det är många olika länder man vill komma åt innehåll i och därför har ett behov av att byta ofta.

Vi är positivt överraskade över hastigheten dock. Det buggade ingenting när vi väl kom in på servern. Faktiskt blev kvalitén på videon inget försämrad heller.

Vill du läsa mer om hur du använder en VPN tillsammans med streamingsajter? Läs under därför behöver du en VPN klient när du ser på streamingsajter

Funkar det på IPTV?

Självklart behövde vi testa VPN tjänsten ihop med en IPTV. Detta är en väldigt stor anledning varför vissa vill skaffa en VPN. Just IPTV har varit mycket på kartan då det egentligen är olagligt att sända ut kanaler som de gör. Därav kan det vara väldigt skönt att känna sig säker. Med PrivateVPN kan du känns dig säker på att myndigheter inte kommer år dig och personen som sänder ut IPTV:n kommer inte heller se vem du är på grund av att din IP-adress blir ändrad.

En annan viktig grej i detta test var uppkoppling och hastighet.
Hastigheten upplevde vi inte något problem med och kvalitén förbättrades även här.
Som tur är väljer man ofta en server man vill vara på och sedan byter man inte. Här har man inte samma behov av att byta beroende på vad du vill komma åt. Hade vi behövt göra det hade dem fått sämre resultat då anslutningen till olika servrar är seg.
Slutresultatet är alltså att du absolut kan använda dig utav PrivateVPN till IPTV.

Har Private VPN bra hastighet?

HQN är något som Private VPN använder sig utav. Det står för högkvalitativt nätverk (High Quality Network). HQN är internetkapacitet som de köper direkt från IP-transitleverantören. Många andra VPN-leverantörer köper sin internetkapacitet enbart från hostingföretag, som i sin tur köper internetkapacitet från en större IP-transitleverantör. Detta resulterar till högre latens, flera routinghopp och i vissa fall sänkt hastighet. PrivateVPN gör detta till viss del men i störta del använder de sig utav HQN.

PrivateVPN vill bara köpa internetkapacitet direkt från IP-transitleverantören, vilket betyder att de kan skippa mellanhänder i form av hostingföretag. Du kan se deras HQN-servrar och få de snabbast möjliga hastigheterna på deras hemsida.

Finns tjänsten på svenska?

Tjänsten är Svensk och ägs i grunden utav Privat Kommunikation Sverige AB.
Du kan också översätta deras sajt och app till Engelska och Franska.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Du kan använda dig utav totalt 6 enheter.
Till vissa VPN tjänster kan du köpa till en router som gör att du kan koppla upp dig till fler enheter. Vi kan inte hitta någon information om att Private VPN är kapabelt med detta. Använder du dig utav enheter i ditt hem kan 6 enheter räcka men det finns andra tjänster som erbjuder upp till 10 anslutna enheter samtidigt.
Se mer och jämför VPN tjänster innan du bestämmer dig.

Har Private VPN en support om problem uppstår?

De använder sig utav en självservice support så mycket det går. Deras FAQ är grundligt faktabaserad och du hittar svar på det mesta. Du kan också maila dem eller använda dig utav deras live chatt. Är denna stängd får du dock vänta på svar till nästa dag.

Hur kommer jag igång?

Något väldigt bra med Private VPN är att de har en gratis fjärrstyrd installation för att hjälpa dig med installationen. Detta är super bra för nya VPN användare. Annars är det väldigt enkelt att komma igång.

 1. Välj vilken prenumeration du vill ha.
 2. Betala för din produkt.
 3. Ladda ner programvaran.
 4. Logga in med uppgifter du fått till din mail.
 5. Nu är du ansluten!

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Du kan välja 3 olika betalningsmöjligheter hos Private VPN.
Antingen betalar du med ditt vanliga betalkort. Alltså konto eller kreditkort. Detta avråder vi från om du vill säkra din säkerhet. Dessa är en tredje part som sparar uppgifter om dig.
Nästa alternativ är Paypal. Dessa är smidigast men inte heller 100% säkra när det kommer till betalning.
Det säkraste alternativet som vi rekommenderar är betalning med Bitcoin (kryptovaluta)

Med denna betalning blir det ännu svårare att spåra dig både för myndigheter och PrivateVPN. Vi rekommenderar alltid denna betalningsmöjlighet om det finns.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Alla VPN tjänster kan du använda till att ladda ner. Du kan även göra detta utan en VPN tjänst men är då väldigt sårbar och lätt att spåra upp.
Med en VPN skyddar du dig från din internet leverantör, nedladdningssidorna samt även Private VPN.

En viktig sak att veta är att det inte är alla Vpn tjänster som godkänner denna typ av användning av deras VPN. Detta för att de vet att det är olagligt och inte säkert kan garantera dig skydd. I och med personuppgiftslagen kan de bli tvungna att spara information om dig och ge ut dessa om myndigheter efterfrågar det.

Private VPN tillåter deras kunder att använda sig utav torrent sajter. Detta gör att det blir anonyma nedladdingar som dessutom är P2P vänliga.
Se mer om hur du skyddar dig med en vpn vid olaglig nedladdning.

Har Private VPN en kill switch?

Ja det finns hos dem.
En Killswitch använder man sig utav om man skulle tappa internetanslutningen eller uppkoppling till VPN anslutningen. Då blir man väldigt sårbar och det kan lätt läcka ut information om dig så som riktig IP-adress och så vidare. Sitter du på ett öppet nätverk som t.ex. en flygplats vill man verkligen att sin VPN klient ska ha en killswitch så hackare inte ska kunna ta sig sig om uppkopplingen tappas.

Hur bra funkar private vpn i Sverige?

I Sverige fungerar Private VPN väldigt bra. I Många länder finns det enbart en eller två servrar att ansluta till medans i Sverige finns det tre. Du kan välja mellan Stockholm, Göteborg eller Kista. Tack vara en Svenska hemsida och app så är den väldigt användarvänlig för oss. Nackdelen som finns är dock uppkoppling till servrar längre bort. Det tog en bra stund att koppla upp.

Vad får Private VPN i slutbetyg?

Vår slutbetyg är att Private VPN i grunden är en bra VPN tjänst. Det finns några saker vi anser de kan göra bättre så därför hamnar de inte högre upp i vår lista. För att jämföra andra VPN tjänster kan du göra det på vår hemsida.
Det som behövs förbättras för en starkare rekommendation från oss är bland annat:

 • Fler servrar i de länder som de befintligt har idag. Detta kan leda till bätte uppkopplingsmöjligheter.
 • Fler typer utav prenumerationer. Är man riktigt nöjd hade man kanske velat ha 2 års prenumerationer. Det är vanligt att många tecknar för 6 månader också som inte finns hos Private VPN.
 • Ett telefonnummer att ringa vid support.

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes