Webbplatsens överlägg

SaferVPN Recension

safervpn-hemsida-Recension

Vad är SaferVPN?

SaferVPN är en tjänst som krypterar det du gör på nätet. Detta är väldigt vanligt inom militären, myndigheter och andra företag som inte vill att hackers ska kunna få tillgång till deras innehåll. Det har blivit mera vanligt för privat personer att använda sig utav en VPN för att skydda sig på nätet. Det är lätt att komma åt personlig information om dig på öppna nätverk. Exempel på detta är på lek land, flygplatser eller caféer. Sitter du på ett cafée och shoppar online kan bedragare komma åt dina kontouppgifter.

En VPN skyddar dig och gör dig mer säker online. Du kan också använda en VPN för att komma åt blockerat innehåll i andra länder eller boka billigare resor. Det är känt idag att resebolagen tar mer betalt för en resa när vi i Europa bokar då vi som standard har högre inkomster än i Afrika. Om du med en vpn placerar dig i en server placerad i Afrika så kommer resebolaget se vart du befinner dig och ge dig ett bättre pris – enbart för att du ska kunna boka en resa över huvud taget. Samma gäller om du t.ex. skulle vilja boka i förväg att hyra en bil på din resa. Detta företag har också algoritmer som känner av vart du befinner dig, och på så sätt anpassar priset.

Är SaferVPN säkert?

På SaferVPN:s hemsida hittar vi information om att de inte spårar din aktivitet, eller har tillgång till dig riktiga IP-adress. Det är ju som så att när du skaffar en VPN så kommer du att slängas in i något som kallas för tunnlar och olika servrar. I dessa servar så blandas din IP adress med massvis andras personer och du kommer bli tilldelad en helt annan. Detta gör det i princip omöjligt för myndigheter att kunna spåra upp din riktiga IP-adress.

Detta garanterar SaferVPN när du registrerar dig hos dem att de inte loggar:

 • IP-adressen
 • Din KÄLLAS IP-adress
 • Din webbhistorik
 • Dina DNS-frågor (Domännamnsystemet) återkommer om detta.
 • Dina personuppgifter
 • Din metadata

Många nyblivna VPN ägare eller de som funderar på att skaffa en funderar mycket kring vad all betyder. För att du ska få förståelse för de påståenden ovan vill vi förklara dem för dig.

DNS = Dns är en förkortning utav Domännamnsystem. Det kan vara så att du skapar en hemsida. Låt säga www.låtsashemsidan50.se. När du skaffar denna hemsida så kommer den också att få en slags av IP-adress, och sedan har du en egen IP-adress beroende på vilken enhet du använder. Detta görs för att kommunikationen ska fungera från din domän till din enhet.

Metadata = Metadata är egentligen ett “nytt” begrepp istället för att säga data om data, eller information om information. Se det som såhär: Du

Vad kostar SaferVPN?

SaferVPN har ett pris som inte skiljer sig jätte mycket från de andra VPN tjänsterna.
Vi upplever inte att de sticker ut åt något håll. De är varken dyra eller speciellt billiga.
Hos SaferVPN kan du välja 3 olika typer utav abonnemang.
1 månad, 1 år eller 3 år.
Ju längre tid du tecknar ett abonnemang på ju större rabatt får du vilket vi tycker är bra.
Det som drar ner dem lite är att det hoppar så från 1 månad till 1 år. På en del andra vpn tjänster kan man ibland även välja 3 månader. Med det tidsspannet tycker vi att man verkligen hunnit känna av hur nöjd man än, innan man väljer hela 3 år.

Priserna ser ut som följande:
1 månad kostar dig 130 kronor och du får då ingen rabatt.
1 år kostar 60 kronor i månaden, totalt ca 700 kronor och faktureras var 12:de månad.
3 års abonnemanget kostar endast 30 kronor i månaden, du debiteras var 36:de månad men på denna period får du totalt 81% rabatt!

Hur många servrar har SaferVPN?

SaferVPN finns i 50 länder med 1300 servar. Antalet länder och antalet servrar tycker vi är bra. Vi har också dykt djupare för att se vilka länder de valt placera sig i och vart servrarna ligger. Detta är en av de störta faktorerna för att en VPN tjänst ska fungera bra och snabbt.

Vi har satt ihop en topp 10 lista för de länder vi tycker är extra bra läge när det kommer till VPN servrar. Dessa brukar oftast inte betyda problem och hastigheterna håller en jämn och stabil standard överlag.

 1. Japan
 2. USA (streaming)
 3. Norge
 4. Sverige
 5. Frankrike
 6. Italien
 7. Australien
 8. Costa Rica
 9. Storbritannien
 10. Belgien

Alla dessa finns alltså med i SaferVPN:s lista utav platser du kan placera dig på.

Funkar SaferVPN till IPTV?

När vi testade SaferVPN hade vi riktigt tur att kunna testa tjänsten både i Sverige och i Malaysia. Detta då en utav oss var iväg på affärs resa och då givetvis testade denna tjänst även där. Vi på VPNS testade även på andra VPN tjänster så som RusVPN och NordVPN.
Du kan läsa mera om det på våran sida “jämför VPN tjänster” och “VPN recensioner

SaferVPN fungerade väldigt smidigt ihop med IPTV både i Sverige och i Malaysia. Det var inga problem att koppla upp sig eller att ansluta till servern. Vi upplevde inte heller att det slöade ner hastigheten som det kan göra och börja bugga. Vi testade i båda länderna att flertalet gånger byta server vilket också fungerade klockrent. Det brukar kunna ta upp till 10 sekunder att ansluta till en server men i båda länderna tog det under 7 sekunder.

Vi tycker det känns tryggt att det fungerade så bra som det gjorde då man gärna vill använda sig utav en VPN vid användande av en IPTV. Det är i princip omöjligt att kunna spåra dig, så luta dig tillbaka och njut utav utbud av kanaler i lugn och ro! Ha gärna detta i åtanke: IPTV är ju inte lagligt i Sverige, men det är det att ha en VPN. Och vad gör en VPN? Skyddar dig från att bli spårad.

Funkar det på netflix eller svtplay?

SaferVPN hittade innehåll i både Netflix och Svtplay som är blockerat om du befinner dig i fel land. Nackdelen är att när du vill koppla upp dig så vill de gärna ta dig till en nära in liggande server. Det är lätt att man då hamnar i sitt egna land, som här Sverige. Ta för vana att kolla detta när du vill se serier på Netflix som ej är släppta i Sverige. Det är lätt att bli lurad att du inte har åtkomst, men du måste alltså byta till det land serien finns tillgänglig i.

Har SafeVPN bra hastighet?

När vi kollar om en VPN har bra hastighet vill vi först säkerställa att vi själva har det på vår internetleverantör. Många hemsidor utlovar jätte bra hastighet och så vidare men det finna några steg du måste hålla koll på för att bocka av ditt egna först.

 • Hastigheten på din egen internet-anslutning är högst relevant. Har du en dålig leverantör så kommer inte din VPN prenumeration kunna rädda upp dig.
 • Val av server – väljer du en server på andra sidan jordklotet kommer det att påverka din hastighet. Ju längre bort din valda server ligger från din fysiska plats, ju längre krypterad tunnel. Det tar logiskt sätt längre tid att åka 1 mil än en 1 kilometer.
 • Antal personer på samma server – även detta logiskt. Ju fler som använder sig utav samma server ju segare blir hastigheten. Dock så har SaferVPN större serverbandbredd vilket innebär att du blir garanterad snabbare hastigheter.
 • Inställningsval – vilka inställningar du väljer i din app är också relevant vilket hastighet du får. Kolla över detta noga om du upplever en trög hastighet. På SaferVPN har de en automatiskt ifylld inställning från start som ska ge dig de bästa hastigheterna.

När vi testade tjänsten så kollade vi över inställningarna. Här hittade vi faktiskt en brist. I deras automatiska inställningar så kommer du direkt hamna i en server nära dig. Detta betyder att många personer kommer hamna i samma server och trängs. I det laget kan det faktiskt vara bra att byta. Vi bytte från Sverige till Norge och fick direkt en högre hastighet.

Finns tjänsten på svenska?

Tjänsten finns på Svenska, även deras app vilket är ett stort plus. Det är vanligt att VPN hemsidor är översatta till Svenska men att du får använda appen på Engelska. SaferVPN har överraskande många språk. Det finns totalt femton språk. Vi listar dem alla här nedan:

 1. Turkiska
 2. Svenska
 3. Ukrainska
 4. Portugisiska
 5. Norska
 6. Nederländerna
 7. Japanska
 8. Italienska
 9. Franska
 10. Kinesiska
 11. Polska
 12. Spanska
 13. Engelska
 14. Tyska
 15. Danska

Hur många enheter kan jag koppla upp?

SaferVPN har så att du kan koppla upp mot 5 av dina enheter. Det finns VPN till Android, iOS, Windows, Mac, QNAP, Anonabox, Blackphone samt VPN för TV och router.
På hemsidan finns manualer på hur man installerar deras VPN på de olika enheterna. Alla de olika har en egen VPN-app.

Har SaferVPN en support om problem uppstår?

Det finns en support på deras hemsida. Bland annat finns det en chatt på som direkt kommer upp när du besöker deras hemsida. En annan bra grej är att de har snabbstarts guider till olika enheter och system på deras hemsida också som kan hjälpa dig.
Det finns även ett kontakt formulär du kan fylla i. Där behöver du ange en e-post adress för att få svar. För oss tog det 2 dagar att få svar från dem vilket vi tyckte var lite för länge. Här vill man ha snabb hjälp när problemen uppstår. Speciellt eftersom det inte finns något telefon nummer att nå SaferVPN på.

Hur kommer jag igång?

Det första du kommer behöva göra är att betala för ett abonnemang. Här fyller du i en e post och lite andra uppgifter. När du betalt kommer du att få inloggnings uppgifter till din mail. Ladda sedan ner deras app. Installera appen (jätte smidigt, följ bara instruktionerna) Sedan är du i full gång.

Det du gör nu är att du väljer ett land du vill befinna dig i. Det kan t.ex. vara USA om du skulle vilja prova att se en serie du inte kommer åt i Sverige. Det skulle även kunna vara att placera sig i Sverige om du är på besök i Kina, där du inte kommer ha åtkomst till din Facebook. Välj sedan en server. Appen kommer tala om för dig att du är ansluten och nu kan du surfa anonymt på nätet, samt komma åt blockerade hemsidor.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

På SaferVPN finns det två olika betalningsalternativ. Du kan välja att betala med PayPal eller med ditt betal/kreditkort.
Det är synd att man inte kan välja betalning med Bitcoin då vi vet av erfarenhet att många efterfrågar detta. Det gör att vissa känner sig säkrare på att det är ännu svårare att spåra dig. Ha i åtanke att det inte är olagligt att inneha en VPN. Vad du sedan väljer att använda den till är upp till dig, dock gäller ju fortfarande lagarna i respektive land. Vi tror en stor anledning är att många använder sig utav nedladdning och vill därför kunna köpa sin VPN prenumeration med krypterad valuta.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Ja. Eftersom din data krypteras och din IP-adress blir dold.. Viktigt att veta  är att det är inte olagligt med att inneha en VPN som vi nämnde ovan. Det du väljer att göra sedan är såklart ett eget beslut. Det kan vara så att du behöver byta server då du i alla land inte får tillgång till allt innehåll.  Det är ju en av de stora anledningarna varför du har en VPN – för att komma runt blockeringar.

Har SaferVPN en kill switch?

Ja, SaferVPN har en kill switch.

En kill switch betyder att om du av någon anledning skulle tappa kontakten, så kommer den inte att släppa din IP-adress. SaferVPN:s kill witch gör att all internet trafik blir ner stängd om du skulle slängas ut.  Det gör att du säkert får upp kontakten och kan koppla upp dig igen utan vara vara rädd att din IP-adress läckt ut.

Hur bra funkar SaferVPN i Sverige?

I våra test tycker vi att SaferVPN fungerar bra i Sverige. Det som kan vara till en nackdel är att det är långt till vissa länder och servrar som är populära. Detta är ett rätt vanligt problem. Vi fick inte någon gång ett resultat av att vi inte tog oss in på en server. Dock upplevde vi lite långsammare hastighet när vi var placerade vår VPN i Australien.
Att både hemsidan och appen finns på Svenska är ett stort plus.

Ett litet minus

Ett litet minus för oss är att det bara går att ha upp till 5 enheter samtidigt. I Sverige är det så vanligt idag att man använder fler enheter per hushåll. I många fall har man en privat telefon, en arbetstelefon, en eller två datorer, en smartphone, en surfplatta och så vidare. Man ska ju inte heller glömma att du kan använda en VPN till din router eller IPTV. Därför efterfrågar vi gärna VPN tjänster som det går att ansluta fler enheter till. Speciellt när vi utgår från Sverige.

Vad får SaferVPN i slutbetyg?

I slutbetyg måste vi ändå göra en bedömning på att det finns flera saker att utveckla. Överlag så fungerar SaferVPN som man förväntar sig och hastigheten är helt okej. Vi känner oss trygga med dem, då vi inte en enda gång tappade kontakten. Det gick att ansluta dit vi ville och fungerade bra att använda även på resande fot (I Malaysia)

Det vi skulle vilja se utvecklas är såklart att kunna koppla upp mer antal enheter. Att det inte går på automatik vart du ska placera dig. Det är egentligen bra bra grej men det är många som missar detta. Missas det så tror man att man inte har åtkomst till alla sidor. Det är jätte viktigt och vi tycker att de i alla fall kan förtydliga detta för nya användare.

Vi hade velat se krypterade valutor som betalningsalternativ för de om inte vill betala med konto, kreditkort eller PayPal. Samt ett val på abonnemang på 3 månader. Det är lite för stort glapp att gå från 1 månad till 1 år.

Hoppas detta ska hjälpa dig lite på traven när du väljer din VPN tjänst.
Vill du läsa flera recensioner kan du göra det här på “jämför VPN tjänster

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes