Webbplatsens överlägg

SafeVPN Recension

SafeVPN-hemsida-Recension

Vad är SafeVPN?

SafeVPN hjälper dig att bli anonym på nätet. En VPN är en förkortning utav virtuellt privat nätverk. Detta fungerar som så att när du ansluter till en VPN, krypteras din trafik och du blir slussad genom en så kallad “krypterad tunnel” Vid slutmålet blandas din IP-adress med många andras och du blir tilldelad en ny unik IP-adress vilket gör det omöjligt att se att det är DU som besöker en viss hemsida.

Om du föreställer dig att du skickar ett julkort till mormor så kan ju alla på vägen till hennes brevlåda läsa vad som står på baksidan. På samma sätt fungerar internet. Du lämnar spår över allt och du blir helt öppen för hemsidor att läsa av dig. På detta sätt kan de komma åt bankuppgifter och så vidare.

Det är även känt att företag idag säljer information till tredje part. Det gör dig väldigt sårbar mot reklam. Det snappas upp mycket information om dig så som ålder, land, intressen och vad du köpt innan. Du blir en lätt måltavla helt enkelt. Det här problemet löser du alltså genom en VPN. Håll dig säker, och surfa anonymt.

SafeVPN erbjuder mer än att bara hålla sig anonym på nätet. Det finns flera bra anledningar än ovan för att skaffa sig detta. Vi går igenom det här nedanför.

Är SafeVPN säkert?

SafeVPN använder sig utav en AES-256-kryptering. Denna krypterad är godkänd med SHA512 som designats av Nationella säkerhetsbyrån i USA.  Detta går att jämföra med de krypterings programmen som militären använder sig utav.

Deras hemsida skvallrar faktiskt inte om så mycket mer än så. Det brukar kunna gå att läsa sig till mera om just säkerheten.
Sidan är enkelt uppbyggd med små bilder och text intill som inte går att fördjupa sig i.
En vanlig rubrik som VPN-tjänsterna brukar vara att de inte delar vidare din information till alla. Det är något man vill anta när man skaffar sig en VPN men det står faktiskt inte ordentlig information om detta hos dem.

Då detta störde oss enormt så sökte vi på VPNS självklart vidare och hittade intressant information om SafeVPN. Det är faktiskt som så att när du registrerar dig här så registrerar du dig egentligen hos ett företag som heter Network Protect Limitet. De är de registeransvarige i enhet med den allmänna dataskyddsförordningen och all motsvarande lagstiftning som som antagits av Storbritannien, efter att den lämnar Europiska unionen. De har en gedigen sekretesspolicy som går igenom hur de använder sig utav din data och hur det delar detta med noggrant utvalda tredje parter.
Stor röd flagga för oss!
De skriver rakt upp och ner att “Vi kommer alltid att använda dina personuppgifter när lagen tillåter det”

VPN för enbart skydd eller också till åtkomst?

Det betyder ju faktiskt att använder du en VPN i enbart syftet att skydda dig på nätet, är det inget som säger att SafeVPN inte är ett bra alternativ. Dock vill många idag använda sig utav detta för att komma åt blockerade sidor i andra länder och så vidare. Kanske för att kunna ladda ner eller för att på ett säkrare sätt kunna använda sig utav en IPTV. I detta fall kan vi redan nu avråda från dessa. Läs mer om andra VPN tjänster som garanterar att e inte delar din information med tredje part under “jämför VPN tjänster”

För att få mer information om SafeVPN kan du läsa vidare, det finns fortfarande bra funktioner med dem, kom bara ihåg att i vissa syften kommer de lätt kunna dela din information vidare till myndigheter och annat.

SafeVPN bra för företag!

Med denna informationen kan vi se att ett företag skulle dra mycket stor och bra nytta utav SafeVPN. Detta då deras krypteringsteknik är mycket stark och de är måna om att man ska vara säker på nätet. De är inte lika måna om privatpersoner som vill använda sig utav en VPN i andra syften.
Som företag skulle vi känt oss trygga i att få skydd från hackers att få tillgång till vår data. Man vill också som företag känna sig trygg i om anställda ska ha en företagsdator och de kan ha med dem hem eller på resa. Skulle de anställda använda sin dator på “fel” sätt hade garanterat företaget också velat få reda på den informationen och därför anser vi att SafeVPN är perfekt för företagskunder.

Vad kostar SafeVPN?

Det finns 3 olika typer av abonnemang hos SafeVPN. Antingen så binder du upp dig på 1 månad, 12 månader eller 6 månader.
För en månad kostar det 80kr och du får ingen rabatt. Det är bra att börja på kortare månader för att lära sig hur det fungerar. Du hinner även under den perioden känna på om du vill teckna ett längre abonnemang.
För 6 månader kostar det 60 kronor i månaden och du får en rabatt på 40%. Debiteras gör du var 6:de månad.
Det längsta du kan teckna är 12 månader, med ett pris på 40 kronor i månaden och hela 50% rabatt. Pengarna dras en gång om året.

Alla abonnemangen har 30 dagars pengarna tillbaka garanti!

Hur många servrar har SafeVPN?

Det finns inte så många servrar hos SafeVPN. Strax under 100 stycken som du kan välja mellan. Att det finns så lite att välja på kan påverka hastighet och uppkoppling.

Funkar SafeVPN till IPTV?

Vi testade koppla på denna VPN när vi skulle titta på IPTV och det blev som vi tänkt oss.
På grund utav de lilla utbudet av antal servar så hade den svårt att koppla upp. I en server i Sverige fungerade det helt okej. Detta beror självklart på att den ligger nära vår faktiska plats.

På grund utav avtalet där de kan dela din information med tredje part så kände vi oss inte jätte trygga att använda oss utav deras tjänst. Men visst fungerade det på servern här i Sverige. Se mer under “bästa VPN tjänsten” för att hitta en VPN du kan lita mer på gällande syftet att kunna använda dig utav IPTV säkert.

Funkar det på netflix eller svtplay?

SafeVPN har server i USA så vi kom åt innehållet och de serier samt säsongerna vi inte kan komma åt i Sverige. Det gick även bra att vara placerad kvar i USA och komma åt SVTplay. Man hittar programmen och kommer åt sajterna. Problemet som uppstår är deras få servrar. Vi blev flera gånger utskickade från appen och fick starta om hela programmet.

Har SafeVPN bra hastighet?

Rent generellt skulle vi svara nej på denna fråga. Sen beror det på vart du befinner dig. När vi i Sverige kopplar upp oss på servern i Sverige (du får fortfarande en annan IP-adress) så fungerar dem helt okej utan buggar. Kopplar vi upp oss mot annan server längre bort blir problemet mer uppmärksammat med dålig hastighet. För att hastigheten ska bli bra krävs det även vissa saker från din sida, se nedan:

  • Hastigheten på ditt egna internet. Har du en dålig leverantör så kommer inte din VPN kunna rädda upp dig.
  • Val av server – väljer du en server på andra sidan jordklotet kommer det att påverka din hastighet.  Det tar logiskt sätt längre tid att åka 1 mil än en 1 kilometer.
  • Antal personer på samma server.  Ju fler som använder sig utav samma server ju segare blir hastigheten. Använder du dig utav SafeVPN bara för skydd så gör troligtvis många andra det i Sverige med vilket kan leda till för många personer på samma server.
  • Inställningsval – Gå igenom detta när du startar upp första gången.

Finns tjänsten på svenska?

Nej. SafeVPN finns inte på Svenska men hemsidan går att översätta med Google translate. De språk som finns är Engelska, Danska och Franska.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Du kan koppla upp 5 enheter med SafeVPN. Detta INKLUSIVE din router hemma.
SafeVPN är alltså ett bra alternativ för den familj som hemma vill skydda sig från hackers eller att företag snappar upp information om er. Då skyddas er router, samt era enheter. (upp till 5 st)

Har SafeVPN en support om problem uppstår?

Det finns bra hjälpmedel på hemsidan. Vanliga frågor med utförliga svar. Du kan också fylla i ett frågeformulär som de kan svara på. Då får du fylla i din epost för att få svaret skickat dit. Vi på VPNS testade självklart och fick ett svar inom 48-timmar. Rimlig tid anser vi. Det finns inget telefonnummer att nå dem på.

Hur kommer jag igång?

Först väljer du ett abonnemang. Här fyller du i en e post och lite andra uppgifter. När du betalat kommer du att få inloggnings uppgifter till din mail. Ladda ner appen.
Det du gör nu är att du väljer ett land du vill befinna dig i. Appen kommer tala om för dig att du är ansluten och nu kan du surfa anonymt på nätet.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Betalningsalternativ som finns på SafeVPN är följande:
Kredit/konto kort och PayPal. Viktigt att komma ihåg att du själv måste avsluta ditt abonnemang om du inte vill fortsätta ditt abonnemang efter din period är slut. Annars dras det och du binder dig 6 månader till om det är det du valde första gången.

Vi skulle vanligtvis velat rekommendera att det finns möjlighet till att betala med kryptovaluta, så som Bitcoin. I detta fall förstår vi varför det inte finns och går inte djupare in på det. Vill du kunna betala med Bitcoin eller andra kryptovalutor?
Kika på din på “VPN recensioner” och läs mer där.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Ja, du kan självklart använda den till att ladda ner. Det kan du göra om du inte har en VPN heller. Utan ev VPN är du ju inte skyddad och det är super lätt att spåra dig. Med en VPN hade man ju velat bli skyddad. Det blir du visserligen utav SafeVPN också. Dock påminner vi om deras policy som säger att om myndigheter vill ha information om dig så kommer de att lämna ut det.
Vi rekommenderar inte dig som vill ladda ner eller komma åt blockerade sidor att använda dig utav dessa. Använd dig utav SafeVPN i syfte att bara skydda dig på nätet för intrång.

Vad får SafeVPN i slutbetyg?

När vi har gjort vår granskning och slutbedömning skulle vi vilja dela in det i 3 olika kategorier. Vi kan se stora brister för privatpersoner som vill använda en VPN i syften som kan vara åt det mer olagliga hållet. Dock ser också styrkor med SafeVPN som passar en annan typ av kategori mycket bättre. Här nedan väljer att dela upp dem i kategorier nedan men har en samlad bild utav vad som skulle behöva förbättras oavsett i vilka syften du vill använda dig utav en VPN.

  • Antalet servrar behöver plussas på för att hastigheten ska bli bättre. Det är för få antal nu som påverkar det för mycket. Visst kommer åt olika länder men hastigheten hade blivit betydligt bättre med fler servrar i samma land.
  • Antal val av abonnemang skulle önskas utökas. Vi hade önskat ett 3 månaders abonnemang.
  • Hemsidan behöver snyggas till med mer text. Det är svårt att hitta information på sidan och du behöver grotta ner dig i användarvillkor och policys för att hitta relevant information.

Vidare till de 3 olika typer som kan tänkas använda SafeVPN!

Privatpersoner som enbart söker skydd

Letar du bara efter en VPN som kan skydda dig och dina enheter från att läcka för mycket personlig information? Detta kan vara bankuppgifter. Platsanvändning eller tredje parter att skicka massa reklam baserat på information om dig? Vill du säkra hemmet men kommer inte resa mycket och använda dig utav en VPN i det syftet?
Då tycker vi SafeVPN passar utmärkt för dig.

Privatpersoner som vill ha ut allt utav en VPN

Backa undan! Vi på VPNS har hittat på tok för mycket information och även upplevt brister själv när vi testat tjänsten. Informationen vi fick nys i var bland annat att de inte kommer hålla din information för sig själv om du använder den i syften som att ladda ner. Det blir svårt att garantera dig trygghet gällande din anonymitet. Befinner du dig på resa i Kina kommer de alltså kunna släppa information till myndigheter där som du besöker blockerade sidor. Det räcker alltså med att du där besöker vissa sidor med “vuxet innehåll”
Antal servrar drar också ner betyget då hastigheten blir dålig. Detta påverkar såklart dig som vill komma åt Netflix i andra länder eller ladda ner från nätet.

SafeVPN för företag

Är du ute efter en VPN till ditt företag skulle vi vilja rekommendera SafeVPN.
Tack vare deras hårda krav på kryptering kommer det vara svårt för hackare att komma åt er information. Har du anställda som möjligtvis kommer sitta på flygplatser med öppna nätverk kan du också känna dig trygg. Vi skulle vilja ge råd att informera dina anställde om deras policy gällande besök på olämpliga sidor eller nedladdning då ditt företag kan ta smällen för detta självklart.

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes