Webbplatsens överlägg

Skydda dig mot spamig reklam med en VPN

Skydda-dig-mot-spamig-reklam-med-en-VPN

Har du också märkt att på något konstigt sätt verkar Facebook alltid lyckas veta vad för något du ganska nyligen har sökt på, och på så vis också får massa reklam på just detta när du loggar in på FB? Det är faktiskt inte så konstigt då dem är kända för att köpa information om sina använder från andra tjänster. Men med en VPN så kan du se till att dem inte kan köpa någon data om vad du har sökt efter på internet tidigare, då det helt enkelt inte finns någon sådan data sparad om dig sedan tidigare. I denna artikel visar vi dig hur du slipper få spamig reklam på Facebook med hjälp av en VPN.

SKAFFA BÄSTA VPN TJÄNSTEN HÄR

Läs också: Använd VPN för att se på SVT Play utomlands
Läs också: Kolla säkert på IPTV med ett VPN-skydd
Läs också: Se på Amerikanska Netflix via en VPN-server

Varför får du massa reklam på Facebook?

Detta med att du får massa reklam på Facebook kan man säga är en eftergift för att du får använda Facebook utan att betala en enda krona, och Facebook får då annonsera mot dig i gengäld. Så man kan säga att detta är lite utav ett tveeggat case. För man kan ju inte klaga på att tjänsten är helt gratis, och faktum är att det kostar mycket pengar att driva en så stor social plattform som Facebook ändå är.

Läs också: Använd en vpn för att kunna lämna falska recensioner
Läs också: Använd en vpn för för att skydda dig mot hackare
Läs också: Skydda dig mot spamig reklam med en VPN-tjänst

Men det man däremot kan ha invändningar emot är att dem köper massa information från andra sajter och sökmotorer om dig, som dem sedan använder emot dig för att kunna visa riktad reklam mot dig. Men en del tycker även detta förvisso inte är så dumt, och tänker att det är i vart fall bättre att få reklam som jag kanske är intresserad av, än helt orelevant reklam. Så vissa föredrar detta faktiskt istället för massa annan skit reklam för produkter du inte är det minsta intresserad av.

Läs också: Använd VPN för att utöva din yttrandefrihet till fullo
Läs också: Ta dig runt / kringgå geo blockeringar med en vpn
Läs också: Så kan du använda VPN för att se BBC iPlayer i Sverige

Så kan en VPN skydda dig mot riktad reklam

Som tidigare var inne på så handlar det helt enkelt om att du inte ger ifrån dig massa personlig information när du är ute på webben, och på så viss kan inte Facebook heller köpa någon relevant information om dig. Och enklast sätt att stävja detta är helt enkelt att använda dig utav en VPN-service så som NordVPN. Men det finns många andra så som ExpressVPN som också dem hamna högt upp i vår VPN jämförelse. Men den som var bästa VPN detta året var NordVPN.

Läs också: Använd VPN-tunnel på tågstationen för säker uppkoppling
Läs också: Anslut mot gratis wifi på köpcentrum säkert med en VPN
Läs också: Skydda dig mot dataintrång med hjälp av en VPN-server i mellan

Hur använder jag VPN-tjänsten på Facebook?

Du kan som sagt vad tyvärr inte VPN-tjänsten på Facebook för att blockera reklamen helt, men det du kan göra är att se till att inte ge Facebook någon som helst förhandsinformation om dina intressen innan du besöker dem. På så viss kommer du tvinga dem att slänga upp vilken skitreklam som helst för dig.

SKAFFA BÄSTA VPN TJÄNSTEN HÄR

Läs också: Skaffa en VPN-service åt ditt företag för att skydda känslig data
Läs också: Se på VIAplay utan några GEO-blockeringar i hela världen med en VPN
Läs också: Lyssna på SR ”Sveriges Radio” från hela världen med en VPN-tjänst

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes