Webbplatsens överlägg

StrongVPN Recension

StrongVPN-hemsida-Recension

Vad är StrongVPN?

StrongVPN är en tjänst som hjälper dig vara anonym på nätet. VPN är en förkortning av virtuellt privat nätverk. För att göra det super enkelt beskrivet för dig så kan du föreställa dig ett vykort. Du ska skicka detta vykortet till din vän. När du postar brevet så kan alla som hanterar brevet på väg till vännens brevlåda se innehållet på ditt kort, eller hur? Precis så fungerar det när du surfar. Du är som en öppen bok. Med en VPN krypteras all din trafik genom en krypterad tunnel. Din IP-adress blandas med hundratals, kanske tusentals andra i en server och du blir tilldelad en ny.

StrongVPN ser till att du blir anonym på nätet. Din internetleverantör kan inte längre spåra vad du gör, och inte andra hemsidor du besöker heller. De kan se en aktivitet men inte att den kommer ifrån din enhet. Med en VPN kan du också komma runt blockeringar som regering eller andra myndigheter satt upp i vissa länder. Du kan sitta på öppna nätverk så som en flygplats utav att vara rädd för att hackare ska kunna komma åt din information.

StrongVPN har också en till tjänst som riktar sig mer mot företag. Denna heter encrypt.me

Är StrongVPN säkert?

Är verkligen Strong Vpn eller andra VPN-tjänster säkra? Du kan jämföra 50 sajter här hos oss på VPNS, bara gå in under “jämför VPN tjänster
Vi granskar i denna artikel StrongVPN, och vad de har för att kunna garantera din säkerhet!

När vi granskar en VPN tjänst går vi alltid igenom deras policys  och användaravtal. I StongVPN:s fall så hittar vi ingen information om att de faktisks genom ett kryphål skulle kunna dela information om dig med tredje part. I Vissa andra fall har det funnits frågetecken eller andra kryphål man hittat, som gjort att man kan bli något osäker.

Strong-VPN garanterar via sin policy på hemsidan och villkor att de inte lagrar denna typ av information.
När du tecknar ett abonnemang hos dem så är allt du behöver fylla i e-postadress.
Självklart behöver du också betala vilket såklart kan spårs till dig men med en annan epost löser du det problemet lätt.

Tunt med information

Det vi hittar tycker vi ser bra ut gällande deras säkerhet, dock är det lite tunt med information. Hemsidan är väldigt enkelt upplagd vilket kan vara ett plus. Här blir det dock ett litet minus då de inte utvecklar sig speciellt mycket i sina säkerhetsfunktioner. Vi ser att de inte delar med tredje part och att de använder sig av loggning av dina uppgifter. Vi saknar dock grundläggande information kring de olika protokollen de har.

Vad kostar StrongVPN och finns det prova på månad?

Det finns ingen prova på månad. Dock har de en 30 dagars pengarna tillbaka garanti på dina prenumerationer. Vi tecknade en månad när vi skulle testa deras tjänst och det var inte speciellt krångligt att få tillbaka pengarna. Du behöver dock en god anledning.

StrongVPN har 2 abonnemang du kan teckna. De som finns att välja mellan är 1 månad eller 12 månader. Det kan tyckas lite klent, men vi tror på konceptet keep it simple.
De är tydliga med det och håller en rak linje i hela hemsida strukturen så att det bara finns 2 abonnemang förvånar oss inte. Kom ihåg dock att det finns andra VPN tjänser som erbjuder ett större utbud.

De är inte billigast på marknaden. Vi kan dock hålla med om vad de menar när de skriver att ju billigare VPN, eller om du hittar en gratis VPN, så håller de inte alltid säkerheten bra. Se verkligen upp för de som är gratis. Det går att hitta information online om hur de har sålt deras kunders uppgifter vidare till tredje part.

1 månad hos Strongvpn kostar 100 kr i månaden.
Väljer du 12 månader så betalar du 70 kr i månaden. På detta får du alltså en rabatt på 42%

Hur många servrar har StrongVPN?

Man kan snabbt dra en slutsats om att de inte ska ha så många servrar i olika länder på grund av tunn hemsida. Men man ska vara försiktig med att dra för snabba slutsatser. Vi blev positivt överraskade när vi såg att de hade upp emot 1000 servrar (närmare sakt 950) i 30 länder. Det kan vara så att de anpassat sig för att det bara ska vara super lätt att hitta på sidan och teckna ett abonnemang. Det är ju trots allt inte så många som söker upp all relevant information innan man köper.

På deras hemsida kan du hitta de 30 olika länderna och när du trycker på dem kan du se vart det finns placerade servrar. Länder som finns med är bland annat:

  • Norge
  • Portugal
  • Sydkorea
  • Japan
  • Italien
  • Costa Rica
  • Tyskland

De sträcker sig över hela världen och det finns minst 2 servrar i varje land. Detta gör att du kan placera dig på en annan om hastigheten skulle vara något sämre. Det beror oftast på att för många samtidigt är placerade på samma server.

Fungerar StrongVPN ihop med IPTV?

IPTV + VPN = SANT
Det har blivit mer och mer populärt med IPTV idag då många är trötta på de vanliga leverantörerna. Dock är det ju så att IPTV inte är riktigt lagligt idag. Nu är det oftast den som sänder ut de vill åt, men det är skönt att skydda sig ändå med en VPN.

Det senaste året har det växt något enormt och ca 15% av alla som köper en VPN köper det p.g.a IPTV säkerheten. Det finns dock en hel del information kring problem med uppkoppling och buggar när man kopplar på detta. Därför har vi valt att ha med detta i vår recension.

Det är enkelt att installera StrongVPN på sin IPTV, det uppstod inget problem när vi skulle logga på och välja land samt server. Vi testade också att byta server flertalet gånger under testet då det är ett vanligt problem att bli utkastad och få starta om. Strong VPN klarade testet och det fungerade utmärkt att byta hela tiden. Vi kunde också kolla på serier och filmer utan några buggar. 10/10!

Funkar det på netflix eller svtplay?

Fungerade det lika bra på Netflix och Svt-play då? Just Netflix är också en jätte stor faktor i varför vanliga privatpersoner skaffar sig en VPN idag. Man kan genom att skaffa sig en VPN komma åt blockerat innehåll – precis som innehåll på netflix. Vi startade appen i telefonen och ställde in oss i USA. Att vi valde just USA beror på att det är där de flesta serier finns som inte haft premiär i Sverige ännu. Vi hittade innehållet, och det gick snabbt och enkelt. Vi stötte dock på problem när vi ville byta land och server. Från ingenstans blev vi utkastade ur programmet. Vi fick starta om netflix och logga in i VPN appen igen. Detta gjorde oss lite tveksamma.

Har StrongVPN bra hastighet?

StrongVPN sitter på höghastighetsanslutningar och skryter på hela sin sida om sin hastighet. Vi får bara hålla med om att hastigheten är fruktansvärt bra!  Det har inte buggat i någon film/serie eller gått trögt när vi surfat på nätet. Visst blev vi utkastade från netflix men det har inget med hastigheten att göra. Dock kan det ha att göra med anslutningen. En anledning kan också vara att det är för många anslutna på samma server som gör att anslutningen inte hängde med.

Finns tjänsten på svenska?

StrongVPN är inte ett Svenskt företag utan håller till i Los Angeles. Hemsidan är byggd på enbart Engelska och lika är det med deras app. Det går att översätta sidan till Svenska men det blir inte bra. Översättningen är dåligt översatt och vissa meningar hänger inte ihop alls. Vi upplever att det är bättre att läsa allt på Engelska. Det kräver ju såklart bra kunskap i språket.

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Du kan koppla upp 12 enheter samtidigt. I detta kan du koppla upp din router som skyddar dig optimalt i hemmet. Vi hade inte tillgång till 12 enheter vid testet utan fick ansluta 9 stycken. Det vi kollar på är om hastigheten är bra på alla enheter när man är uppkopplad samtidigt. Vi kollar också på att man inte ska bli utkastad då man riskerar läckor. Sista grejen vi kollar är om det är enkelt att installera appen på alla enheter.

Med 9 stycken enheter uppkopplade behöll hastigheten sin fart på alla enheterna. Vi blev utkastade från 2 st telefoner under de vevorna vi testade byta server. Detta är ett orosmoln men vi kommer komma till säkerheten längre ner.

Att ha en VPN till router går att fixa på två olika sätt. Vi installerade den på en befintlig router, detta är dock rätt avancerat. Det finns en beskrivning på deras hemsida. Vi rekommenderar dock att köpa en förinstallerad router. Met detta kan du automatiskt koppla upp fler enheter. Med en Router skyddar du alla dina enheter i hemmet som ör uppkopplad på den. Inkls. playstation osv.
Vi har testat lättare installationer än den StrongVPN har till sin router och det är därför vi rekommenderar en köpt utav dem installerad och klar.  Det finns flera olika att välja på hos dem.

Har StrongVPN en support om problem uppstår?

Alla VPN tjänster har en slags support, sen man kan alltid testa hur bra den är.
StrongVPN har en chatt direkt på hemsidan som kommer upp så fort du går in. Där kan du välja vilken “avdelning” du vill ha kontakt med och ställa din fråga. Den vill dock att du ska validera din profil med t.ex. Facebook vilket vi inte gillar. Är du redan kund är det mycket lättare att komma i kontakt med dem via denna chatt. Du kan vid flera frågor fylla i ett fråge formulär under “kontakta oss” också. Då fyller du bara i den email som du vill ha skickat ditt svar till. Det finns även ett nummer att ringa dem på.
Vi testade 3 gånger, signaler kom fram men inget svar. Väldigt utförliga svar med länkar till hjälp dock på mail kontakt. Vi låtsades ha problem med installationen och de hjälpte dem gladeligen till med.

Hur kommer jag igång?

Du behöver ladda ner StrongVPN:s app för att komma igång. Sen finns den en manual på deras sida för de olika enheterna du har tänkt använda. Beroende på om du har Linux, iOS, Windows, Mac eller annan enhet, installerar man det på olika sätt.

Du köper först ett abonnemang för att få inloggningsuppgifter. Laddar ner deras app (detta behöver du göra på alla de enheter du tänkt använda) När du loggat in väljer du land och server. KLART! Det är väldigt enkelt att komma igång och det går väldigt snabbt. StrongVPN har inte massa krångel och frågor du måste svara på när du installerar programmet vilket är bra. Det kommer också att komma en indikation på att du är ansluten så du inte behöver fundera på det. De gånger vi blivit utskickade har antingen hela programmet stängts ner eller så lyser det med röd text att du inte är ansluten.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Du kan betala med ditt vanliga betal eller kreditkort.
Man kan också betala med PayPal eller Alipay. I Sverige är inte Alipay speciellt vanligt, men det är en betaltjänst för mobila betalningar eller nätbetalning.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Ja. Eftersom din data krypteras och din IP-adress blir dold.. Det är inte olagligt med att inneha en VPN. Det du väljer att göra sedan med den är ett eget beslut och de lagar som finns slutar inte att gälla för att du har en VPN. Med StrongVPN:s garantier kan du känna dig säker på att de inte delar din information med tredje part heller.

Har StrongVPN en kill switch?

Många undrar över en Kill Switch och i detta fallet blir det väldigt relevant. Då vi har varit med om att vi tappat kontakten och blivit utkastade (det kan hända även de bästa) så vill man ju känns sig trygg även då. Finns det inte en kill switch är risken att din information läcker och din riktiga IP-adress kan komma i fel händer. Skulle du dessutom sitta på ett öppet nätverk kan hackare komma åt väldigt känslig information om dig, så som bankuppgifter och lösenord.

Skönt känns det i magen när vi upptäckte att StrongVPN har detta skyddet. Det innebär att när du tappar kontakten så låser den allt med en gång. Den läcker alltså inte ut dina uppgifter. Det förblir skyddat tills du loggar in igen, då kommer du in på en ny tidslinje och inget du gjort innan är sparat.

Hur bra funkar VYPR vpn i Sverige?

StrongVPN fungerar absolut bra i Sverige. Det finns många länder att välja mellan och tack vare att de har mycket servrar placerade i dem behålls hastigheten bra. En liten nackdel är väl att det inte finns i Svenska. Det är inte så självklart att alla kan läsa och förstå Engelska bra. Vi har sett ett antal företag i Sverige använda sig utan StrongVPN också. Anledningen till detta uppger några av dem är för att allt är utformat så simpelt. De har verkligen skalat av och gjort hemsidan och apparna lätta. De får också med en administrations del som gör att de kan hålla koll på alla inom verksamheten. Med hålla koll menar vi då lägga till eller ta bort nya, samt gamla användare t.ex.

Vi hade lite problem i vissa lägen där vi tappade kontakten. Dessvärre är detta något som är vanligt inom alla VPN tjänster. Vi upplevde inte ett stort problem att det hände ofta. Man kan också själv påverka detta genom att inte byta server när man håller på med något. Och ärligt talat, vem gör det? Vi gör det för att testa tjänsten ut i fingerspetsen.

Vad får StrongVPN i slutbetyg?

Överlag tycker vi att StrongVPN är en riktigt duglig VPN tjänst. Den är lätt att förstå, enkel att använda. Hastigheten var bra och vi vet med säkerhet att om företag väljer dessa så håller dem vad de lovar.

Vi hade velat haft en lite mer utformad sida med djupare dykning i vissa saker. Som vanlig privatperson krävs inte detta men vi anser dem så pass bra att även de som är mer avancerade inom denna fråga kommer köpa tjänsten. Här hade man då alltså önskat mer förklaring av deras protokoll och killswitch.

Det vanligaste antalet att kunna koppla upp är 5-10 enheter. Hos StrongVPN kan du alltså koppla upp 12 enheter. Köper du till deras router eller ställer om din egen kan du använda betydligt fler. Överkurs för lilla familjen som bara vill skydda sig mot hackers men en viktig fråga för andra.

Vill du jämföra andra VPN:er? Gå in under våra sidor “jämför VPN tjänster” eller “bästa VPN” 

VPN TIPS

Pssst. Det är faktiskt så att med en VPN kan du få billigare resor.
Placera dig i ett land med något fattigare inkomster så kommer du garanterat få se en pris skillnad när du bokar dig resa.

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes