Webbplatsens överlägg

TigerVPN Recension

TigerVPN-hemsida-Recension

Vad är TigerVPN?

TigerVPN öppnade 2011 i Bratislava, Slovakien. När TigerVPN kom till började dem snabbt locka kunder från hela världen. De har haft ett lite annorlunda tillvägagångssätt gällande instrumentpanel, hastighetsinfrastruktur och även startat Karma Rewards bonus systemet. Detta innebär att de vill ge tillbaka lite av det de får. TigerVPN donerar 2& av deras vinster till icke statliga organisationer som tar hand om djur. De hjälper alltså djurhem, finansierar djur som ska steriliseras och hjälper till med adoptionsannonser.
Just detta är ju faktiskt ett annorlunda tillvägagångssätt då en VPN inte har något med detta att göra. Vi på VPNS kan dock förstå att många kunder gillar iden.

En VPN är ju en tjänst som krypterar din internettrafik och skyddar dig på nätet. Du kan säkert använda dina appar och besöka webbplatser runt om i hela världen tryggt och säkert.
När du använder en VPN skapar den en krypterad tunnel över internet. Är du nyfiken på att grotta ner dig ordentligt vad en VPN innebär? Vi har en hel guide om vad är en VPN? 

Är TigerVPN säkert?

TigerVPN är ju en krypterad tjänst som ska vara säker för dig. Denna frågeställningen kan ha flera olika svar när du ska jämföra en VPN tjänst. För vissa är det viktigt att de ska skydda dig mot myndigheter att tracka dig, medan andra bara vill ha en säkert skydd mot hackers. Det beror alltså helt och håller på vad du är ute efter för säkerhet.
Tiger VPN är säkra mot intrång när vi har testat deras tjänst. Dessvärre är det inte lika klart hurvida de skyddar dig om man skulle bryta mot lagar och regler när man är uppkopplad på deras vpn nät.

På hemsidan framgår det att du samtycker till att följa Slovakiens lagar, regler och villkor. Det kan därför vara dig till stor hjälp att läsa på om detta innan du skaffar deras tjänst.
Vill du slippa krångel med att läsa mera rekommenderar vi dig att redan nu klicka dig vidare till vår vinnare inom VPN tjäner. NordVPN. 

Vi blir också lite fundersamma när vi besöker deras blogg. Den är senast uppdaterad för 3 år sedan så hela känslan är att de inte är lika aktiva längre. Vi vill förtydliga att vi fortfarande kan skaffa tiger vpn och anslutningen fungerar.

Vad kostar Tigervpn och finns det prova på månad?

När vi började att använda Tiger VPN:s tjänst fanns det flera alternativ på prenumerationer.
Detta har blivit ordentligt nerskalat och i dagsläget kan du endast tecka 1 månaders abonnemang.
Eftersöker du fler och längre alternativ. Kolla igenom vår jämför VPN tjänster och välj de högst upp på listan. Vi rankar från bästa till sämsta.

Det alternativ som nu finns kvar är alltså dessvärre bara 1 prenumeration. Detta är för en månad i taget och 120 kronor i månaden. Just nu har de 20% billigare så är du ändå sugen på en VPN som du vill testa en månad får du just nu lite bättre pris.

Hur många servrar har TigerVPN?

Tiger-VPN är en global VPN-tjänst som har vpn nätverk med över 300 servrar i 62 städer. Det täcker 42 utav våra länder. Det är mest servrar i Europa. Detta är ett helt okej antal för dig som inte är så kräsen på VPN. En perfekt VPN för nybörjare.
Vill du avancera eller kräver starkare prestanda skulle vi rekommendera dig kolla på vår Bästa VPN tjänst. 

Funkar TigerVPN till IPTV?

Vi testar alla VPN leverantörer tillsamman med en IPTV. Ska du ha en IPTV är VPN det bästa du kan ha till. Detta för att skydda dig om myndigheter osv.
Det var enkelt att koppla upp sig mot en IPTV och det fungerade med Tiger VPN:S tjänst.
Det som drar ner betyget lite är att det är många servrar i Europa men inte så utspritt i världen. Det gör att ställer vi in oss i Afrika så blir det väldigt segt. Det hackar inte när vi kollar på tv:n eller film dock tar det 3-7 sekunder innan det kopplar på.

Det är ett relativt vanligt problem bland de flesta VPN tjänsterna. Det är ett få som sticker ut. Oftast är det som så att de störta VPN tjänsterna faktiskt är bäst. De har flest servrar utplacerade på bäst plaster. Detta hjälper till otroligt mycket när du vill undvika lagg eller sega uppkopplingar. Du kan läsa mer om hur det fungerar under guider på vår startsida. 

Funkar det på netflix eller svtplay?

TigerVPN och andra VPN tjänster används ofta utav resenärer eller invånare i Sverige för att komma åt blockerat innehåll. Befinner du dig i Sverige så syns det och du kommer inte komma åt innehåll på Netflix som finns tillgängligt i t.ex. USA.
De allra flesta serier och filmer som blir stora släpps i USA långt innan vi får tillgång till dem i Sverige.
Så hur funkar det då?

Jo, när du kopplat upp dig mot en vpn tjänst kan du placera din plats i ett annat land. Du ändrar helt enkelt din IP-adress. På så sätt kan du komma åt detta.

Så fungerar en VPN till Netflix? Svaret på den frågan är ja. MEN det finns de som är sämre eller bättre. Tiger VPN kunder koppla upp sig och vi hade inte samma problem som vi hade till IPTV:n. Där var problemet att det tog lång tid att koppla upp. Det kan ha att göra med att en IPTV har betydligt fler kanaler och blir en större belastning.

Har Tiger vpn bra hastighet?

Tiger vpn har en helt okej hastighet. Vi tar oss fram på och mellan olika sidor utan större problem. Det kan ta lite tid ibland men då kan man alltid testa att byta server. Överlag tycker vi på VPNS att Tiger VPN har en bra hastighet. Det är som vi nämnde ovan lite segt med IPTV:N.
Det känns som att Tiger vpn passar bra för de som skaffar en vpn för första gången och vill testa på.
Det fungerar också till den som inte är så kräsen. Kräver du mer prestanda? Gå då direkt till den utsedda vinnaren av om NordVPN! 

Finns tjänsten på svenska?

De som gjort denna tjänst är ifrån Slovakien och de utgår även där ifrån. Sidan kan översättas till Svenska men kan ha vissa felstavningar ibland.
Ska du navigera runt på deras tjänst är det god engelska som krävs.
Det gäller även om du ska kommunicera med dem. De flesta av VPN siterna befinner sig ju faktiskt inte i Sverige så att kunna grundläggande engelska är bra oavsett.
Det finns riktigt grymma VPN sajter i Sverige också, du hittar dem där vi jämför VPN tjänster. 

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Tiger VPN har släppt på spärrarna och du kan koppla upp flera enheter samtidigt. Det framgår inte hur många enheter som kan vara uppkopplade på en och samma gång. Vi testade att ha igång på IPTV, tre mobiltelefoner och två datorer. Det fungerade toppen.
Det vanligaste är dock att man kopplar upp dig på ett få par enheter. Det finns även vissa tjänster som du kan ansluta till din router. Detta lyckades vi inte med TigerVPNS tjänst. Gör man det blir automatiskt alla enheter som är uppkopplade på det nätverket skyddat.

Det störta pluset här var att det gick väldigt smidigt att koppla upp flera enheter mot en VPN.
Vi kunde sitta i flera olika “länder” och surfa. Det är ju bra om du te.x. reser med barn.
Ju fler personer som är uppkopplade mot en server kan ibland sega ner nätverket. Då kan man motverka detta genom att ställa in alla sina barn enheter i olika länder.

Har TigerVPN en support om problem uppstår?

TigerVPN har 2 olika huvudkontor. Ett i Rumänen och ett i Slovakien. Du kan kontakta dem via telefon eller ett webb formulär. De föredrar att få mail till sig medan VI föredrar direkt kontakt om problem framkommer.

Hur kommer jag igång?

Det är lätt att komma igång med Tiger VPNS tjänst. De har en app som du kan ladda ner i Google play eller i app store. Det första du måste göra är att skaffa en prenumeration och få en konto till dem. När du fått inloggningsuppgifter kan du sedan installera detta på den eller de enheter du behöver.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

På de flesta VPN siterna finns det flera betalningsalternativ när du väl bestämt dig. De allra vanligaste är konto/kreditkort, swish, PayPal, Bitcoin eller annan kryptovaluta.
Vi anser att de bästa betalningsalternativen är kryptovalutan. Vissa företag kan till och med tänka sig få betalt kontant via posten. Alla hänger ihop med hur skyddar du vill vara och vad huvudsyftet är för dig med att skaffa en VPN.
Vi råder alla oavsett att inneha en VPN för att skydda sig och sin integritet på nätet.
Är det så att du ska använda din vpn till att ladda ner eller komma åt geoblockerat innehåll i andra länder blir vikten lite större att skydda sig mer. Här vill man då vara säker på att inte ens VPN företaget lätt kan lämna ut din information om myndigheter kräver det.

Med TigerVPN finns det två betalningsalternativ. Antingen via PayPal eller med konto/kreditkort.
Smidiga betalningssätt men inte fullkomligt säkert. Läs med under våra recensioner för att jämföra andra tjänster som just betalningen är viktigt för dig.

Försök ha i baktanken när du väljer VPN att du först behöver veta VAD du ska använda din VPN till. Är det så att du enbart vill skydda dina enheter i hemmet och komma åt Netflix serier i andra länder med VPN? Då vill vi påstå att det inte är lika viktigt vilken betalning de har. Kommer du använda dig utav en vpn för mer kryptiska anledningar och vill inte att myndigheter ska kunna tracka dig? Se då till att betala på ett säkrare sätt där det är svårt att spåra dig.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Här är den största nackdelen vi kan hitta med TigerVPN. Vi anser dem inte säkra nog att använda till nedladdning. Vi förtydligar att de inte drar ner betyg i säkerhet att hålla dig skyddad på nätet mot tex. hackare. Dock är de inte tydliga nog i hur väl de skyddar dig mot myndigheter om du skulle ladda ner med VPN. 

Hur bra funkar TigerVPN  i Sverige?

TigerVPN frungerar bra i Sverige. De flesta utav deras servrar ligger i Europa vilket är en stor faktor i varför de fungerar bra här. Vi testade att placera oss i en server så långt bort det gick, och då kom dock lite brister. Det är samma brister som vi har sett innan när vi testat deras tjänst. Det är trög uppkoppling och det kan börja lagga lite. Det som oroar oss blir när du sätter dig på flyget och ska utomlands. I Sverige har vi i grunden rätt bra fart på vårt internet. Vi har starka och stora internetleverantörer. Det påverkar såklart hur bra din VPN kommer fungera.

Utomlands är det många gånger fortfarande inte lika bra internet uppkoppling eller hastighet. Det kommer göra det svårt för TigerVPN att fungera på din resa.
För att vara säker på att den ska fungera vart som helst i världen utan att du ska störa dig på laggning och seg uppkoppling, se våra bästa VPN tjänster. 

Vad får TigerVPN i slutbetyg?

Så, vad blir slutsummeringen då?
Vi tycker att TigerVPN är en helt okej tjänst. De hamnar inte högst upp i vår lista men inte heller längst ner. För dig som är bosatt i Sverige och ska skydda dina enheter här skulle vi kunna rekomendera dessa till dig. Ska du skaffa en VPN till ett större företag som kräver riktigt bra sekretess skulle det kunna fungera här men inte om de anställa ska ut och resa. Då riskerar man dåliga uppkopplingar.
För dig som vill använda en VPN till nedladdning, blockerade hemsidor i andra länder och som inte vill behöva tänka på lagar utanför Sverige… satsa på något annat.

NordVPN och ExpressVPN är 2 av de största och ledande VPN aktörerna som vi självklart också har granskat. Kräver du lite mer och vill känna dig riktigt säker så läs gärna på om dem. Du kan hitta hela listan under våra recensioner. 

Det vi gillar med TigerVPN är att de känns mer personliga en vissa andra stora aktörer. De försöker skoja till det lite på sin hemsida, vilket egentligen inte är relevant men som ändå ger en lite hopp om att det sitter riktiga människor bakom skärmen med en glimt i ögat.

 

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes