Webbplatsens överlägg

Trust.Zone Recension

Trust-Zone-hemsida-Recension

Vad är Trust.Zone?

Trust.Zone är en tjänst man använder som onlineverktyg för att hålla dig dold på nätet. Är du ute efter en VPN som hjälper dig hålla din aktivitet anonym så kan du använda dig utav dessa. Då blir din internet trafik krypterad och omdirigerad genom deras VPN-tunnel.

Egentligen fungerar dem som vilken annan VPN tjänst som helst. En VPN kan man använda sig utav för flera anledningar. Vissa vill bara kunna vara anonyma. Att vara anonym på nätet kan man vilja vara på grund av olika anledningar. Kanske vill du skydda dig från hackers hemma och på öppna nätverk som flygplatser? Eller så kanske du vill komma åt sidor som regeringar har blockerat. Vissa skaffar en VPN för att låsa upp blockerat innehåll på Netflix. 

En VPN finns till för att skydda dig, eller ditt företag. Trust.Zone ser alltså till att:

  • Hålla dig anonym online
  • Hindra din internetleverantör från att spåra allt du gör
  • Avblockerar låsta hemsidor
  • Skyddar din integritet

Är Trust.Zone säkert?

Det är svårt att garantera din säkerhet till 100%. Sen finns det alltid vissa aktörer som är mer seriösa än andra. Trust.Zone vill självklart förmedla till dig att de är säkra då det är deras inkomstkälla. Det står på deras hemsida att de inte loggar några uppgifter om dig. Allt de vill ha är en e-postadress när du ska registrera dig. Vi på VPNS gräver alltid ner oss så mycket vi kan för att få riktig fakta på bordet. Läser man igenom deras användarvillkor går det att läsa att de bland annat inte kan påverka vissa beslut som innefattar tredje part. Detta gör oss lite osäkra på vad “tredje part” kan får för information om dig. Det är lite halvt otydligt så vi kan inte säga rakt ut ATT de delar information.

Vill du jämföra andra VPN-tjänster? Se mer under “jämför VPN tjänster” 

Vad kostar Trust.Zone och finns det prova på månad?

Det finns inte en prova på månad hos Trust.Zone. Det är inte jätte vanligt att VPN tjänster erbjuder detta. Dock har de faktiskt en 3-dagars prova på premie. Du kan då bara ansluta dig till en enhet och använda dig utav 1GB dataöverföring.

Vill du sedan teckna ett längre abonnemang finns alternativen 1 månad, 1 år och 2 år.

Köper du en månad kostar det 90 kronor i månaden. Du har då obegränsad surf och kan ansluta upp till 3 enheter.
1 år kostar 40 kronor i månaden. Det är likvärdigt månads prenumerationen men obegränsad surf och anslutning till 3 enheter.
För 3 års premien betalar du endast 30 kronor i månaden! Obegränsad surf och nu 5 enheter att kunna ansluta.

Vi bekymrar oss lite över användarvillkoren som i klartext skriver att du godkänner att du använder dig utav högst 3 enheter samtidigt av deras tjänst. Vi testade koppla upp oss mot 5 enheter, vilket fungerade. Men blir oroliga om de av någon anledning hade kunnat säga upp oss senare? Riktigt kluring.

Oavsett är Trust.Zone riktigt billiga i pris. Det är ett riktigt bra erbjudande för 2 års prenumerationen. En allmän varning är dock att ju billigare, ju mer röda flaggor.

Hur många servrar har Trust.Zone?

Det finns 201 servrar i totalt 99 länder. De flesta servrarna ligger i Europa. Det betyder att för oss skandinaver borde hasigheten behållas god med mycket servrar nära oss. Skulle vi vilja placera oss Sydafrika kan dock hastighet och uppkoppling bli begränsad.

Funkar det på netflix eller svtplay?

En högaktuell fråga som är högt på agendan för många som skaffar VPN idag. Trust.Zone har en hel del servrar i Nordamerika vilket är riktigt bra för Netflix användarna. I dessa regioner är det oftast serier eller filmer vi i Sverige vill komma åt som finns. Det kan faktiskt dröja 6-9 månader innan det materialet blir tillgängligt för oss. Har du då en VPN kan du lösa det problemet. Det löser du genom att placera dig på en server i säg Kanada. Här här dina favoritserie redan släppt den nyaste säsongen och nu tror datorn att du befinner dig där. På så sätt kommer man runt dessa blockeringar.

Men fungerade Netflix på Trust.Zone då?
– JA! Det fungerade klockrent. Inga störningar alls. Det kopplade upp bra och hastigheten höll sig jämn, så vi slapp buggar.

Fungerar det på SVT-play med?
– JA! Det fungerade likvärdigt även på denna sajt.

Har Trust.Zone bra hastighet?

Trust-Zone är en av få sajter som inte skryter gällande sin hastighet. Det brukar bubbla med information om deras snabba kanaler och höga hastigheter. Vi tror att de satsar mer på sitt pris och bara accepterar att de inte är snabbast.

Vi testade flera utav deras servrar. Ju längre bort vi placerade oss, ju sämre hastighet fick vi. Detta beror såklart på att det inte finns mycket servrar i samma land. I Europa har de placerat många och här upplever vi inte heller ett problem. Dessvärre är det så också att är man många från samma leverantör som vill vara placerade i säg Sydafrika, så blir det högt tryck på servern och hastigheten dras ner. Det märkes tydligt i dessa länder: Sydafrika, Brasilien och Australien.
Australien har dock totalt 5 servrar men avståndet bidrar troligtvis till den slöa hastigheten.

Kom ihåg att även din egen internetleverantörs hastighet påverkar detta. En VPN kan inte förbättra din hastighet markant utan du behöver ha bra anslutning redan från början.

Finns tjänsten på svenska?

Trust.Zone har sitt huvudkontor i Victoria, Mahe, Seychellerna. Det är alltså inte ett Svenskt företag. Det går på nätet översätta sidan till Svenska på dålig translate. De har själva inte översatt varken hemsidan eller appen. Det finns flera andra språk du kan använda dig utav däremot. Franska, Spanska & Turkiska är några av dem.

Har Trust.Zone en support om problem uppstår?

De är tydliga med att de vill att du läser igenom deras FAQ innan du kontaktar dem. Det finns också en felsöknings sida du kan använda dig utav om du har din klient via Windows. Vi testade kontakta dem ändå via formuläret på hjälp sidan. Det var under all kritik. Vi fick kontakta dem med samma mail 2 gånger och det tog dessutom 3 dagar innan vi fick svar. Trust.Zone är en lite mindre VPN tjänst och troligtvis har de sämre support pga. av mindre anställda. De skriver att det finns support Måndag-Fredag 8-18. Det finns inte något nummer att nå dem på.

Hur kommer jag igång?

Då du kan använda dig utav Trust.Zone på flera enheter finns det olika installations behöv. Ska du enbart använda dig utav en VPN till din mobiltelefon så räcker det med att registrera dig. Det gör du genom att köpa en utav deras prenumerationer och uppger bara din e-post. Här får du sedan inloggningsuppgifter. När du fått vad du behöver laddar du ner deras app och loggar in. Välj sedan land och server så är du igång.

Ska du använda en VPN till din dator, Xbox, Router eller SmartTV ser installationen lite annorlunda ut. På deras hemsida finns det bra guider för detta. De går igenom för alla olika operativsystem. Du behöver dock ha köpt en prenumeration för att få tillgång till detta. Vi hade tyckt det var bra att kunna se innan. Då är det enkelt att avgöra om man tror att man fixar det.

Vi har installerat deras tjänst på Androida enheter samt Windows 10 och Xbox.
De första 2 var lätta att installera och vi behövde inte ens använda oss utav deras lathundar på hemsidan.
När vi ville installera det på Xbox 360 blev det lite krångligare dock.  Den hade svårt att koppla upp och hitta applikationen inne i systemet. Vi kopplades ur flera gånger och fick helt logga in på nytt. Efter mycket tålamod fick vi det att fungera tillslut.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

På Trust.zone kan du betala med ditt vanliga betal och kreditkort. Vi rekommenderar ej detta då tredje part kan komma åt uppgifter om dig. Det går också att betala med PayPal. Vi på VPNS kollar ju på säkerhet, funktioner och anslutning bland annat när vi jämför VPN tjänsterna. Något som gör att de får en bättre recension från oss är bland annat om du kan betala med kryptovalutor. Betalar du med en kryptovaluta blir det ännu svårare att spåra tillbaka till dig. Det här blir ju viktigt beroende på vad du tänkt använda din VPN för såklart. Ska du inte ladda ner eller komma runt blockerade sidor spelar det ingen större roll hur du betalar. Då är det viktigt för dig bara att bli skyddad online.

Du kan faktiskt betala med kryptovalutor på Trust.Zone vilket vi såklart tycker är super! De som erbjuder betalning med kryptovaluta brukar vanligtvis använda sig utav Bitcoin. Det finns som alternativ även här men du kan även betala med:

  • Emercon
  • Verge
  • Cloakcoin

Kan jag använda den för att ladda ner?

Såhär ligger det ju till med nedladdning. Det är ju faktiskt inte okej att ladda ner upphovsrättsskyddat material. Det är ovanligt att man förs så långt som till rätten. Din internetleverantör kan vidta rättsliga åtgärder mot dig, men det brukar vara att de skickar ut varningsbrev eller sänker din internethastighet. Skulle du dock komma så långt att juridiska åtgärder införs kan du drabbas utav böter till både ägaren av det skyddade materialet samt din internetleverantör. Torrent sajter sparar alltid IP-adresserna. Det gör att det är väldigt lätt för myndigheter att spåra din aktivitet tillbaka till dig.

Lösningen på detta är självklart en VPN. Här döljer du din riktiga IP-adress, och skyddar dig från att din internetleverantör kan se vad du gör. Trust.Zone uppger också att de inte sparar några loggar om dig. Har du dessutom betalt din prenumeration med en kryptovaluta är det i princip omöjligt att kunna spåra dig.

Så svaret på frågan är . JA! Du kan använda dig utav Trust.Zone:s VPN för att ladda ned.

Har Trust.Zone en kill switch?

En Kill Switch finns till för att skydda dig om du tappar anslutningen. Låt oss säga att du sitter på en nedladdnings sida och helt plötsligt blir du utslängd från din VPN-anslutning (det kan hända) Då riskerar du att din riktiga IP-adress läcker till både din internetleverantör och hemsidan du surfar på som alltid sparar alla IP-adresser. Det kan också vara så att ditt internet tappar kontakten. När du blir ansluten igen måste du på nytt ansluta till din VPN. Under denna tid är du inte skyddad från läckage.

Har man då en killswitch installerad på sin VPN app eller enhet så riskerar du ingen läcka. Den stänger genast av och fortsätter blockera din trafik. På detta sätt behöver du aldrig vara orolig.

Dessvärre finns inte detta på Trust.Zone så det gäller att veta att man har bra internetuppkoppling där man befinner sig. Du måste också förlita dig på att tjänsten inte krånglar så du blir utskickad.

Är detta en viktig funktion för dig? Hitta en annan VPN-tjänst som tillgodo ser detta genom att läsa under “Bästa VPN tjänsten” 

Hur bra funkar Trust.Zone i Sverige?

VPN sajten Trust.Zone i Sverige fungerar dugligt. Då det finns fler servrar i Europa än längre bort i världen är hastigheten runt omkring oss helt okej. Det är ingen super raket fart men för en vanlig datoranvändare märker man ingen märkbar skillnad. Är du en av de som avancerar lite och kommer använda dig utav en VPN för att placera din “plats” längre bort? Då håller de dessvärre inte lika hög kvalitet.

Eftersom deras sajt eller appar inte är översatta till Svenska kräver det god kunskap och förståelse i Engelska, eller något av de andra språk de erbjuder.
Då de inte heller var super snabba på återkoppling i deras support kan det bara bra att kunna lite om VPN:er innan. Risken är att du får vänta på återkoppling.

Vad får Trust.Zone i slutbetyg?

I slutbetyg skulle vi hålla tillbaka lite. Det är en VPN tjänst som fungerar, absolut. Det är dock ingen tjänst vi känner en jätte stark tilltro till om du vill avancera lite inom ämnet. Det passar för den skandinaviska familjen eller personen som vill enbart skydda sina enheter. Bli skyddad från att hackare ska ta sig in eller hemsidor ska komma åt betalkort information om dig.

Det som är plus med Trust.Zone är simpelheten. Appen till mobila enheter och ett vanligt Windows är lätt att installera. Det är enkelt att byta mellan olika servrar och du kan hela tiden se om din anslutning är på. Det fungerade också fint att komma runt blockeringar som Netflix har.
Det billiga priset är absolut en av de billigast på marknaden och spelar en stor roll för vissa. Vi som jämför många olika VPN tjänster kan dock rynka lite på näsan. Billigare priser betyder oftast sämre kvalitet och kan de verkligen hantera att hålla dig helt skyddad? De programvarorna de använder för att få dig genom en krypterad tunnel är dyr och det behövs många kunder för att dra in de summorna.

Betalningsalternativet med Bitcoin och de andra krypterade valutorna är också något som väger högt. Detta gör att vi känner oss något tryggare när du bestämt dig för att köpa en VPN.

Mindre bra

Det som är mindre bra och som drar ner betyget för trust.zone är de få olika antal servrar i de olika länderna. Satsar de på fler servrar i samma land förbättras både uppkoppling och hastighet. Att de inte heller har en Killswitch i sin tjänst tycker vi är något av det sämsta. Med en VPN vill man alltid känna sig säker, även om man tappar uppkollplingen för en stund. Supporten de har är inte heller något vi hurrar över. Detta kan vara en avgörande faktor den dagen man verkligen behöver hjälp. Ett exempel kan ju vara som när vi skulle installera VPN på Xbox 360.

Vi hoppas du blivit lite klokare och kan avgöra vad som väger tyngst för dig i ditt beslut. Som vanligt finns det både för och nackdelar. Är du en privatperson som värderar simpelheten och priset högst tycker du du ska köra. Vill du garantera säkerheten online skulle vi rekommendera att läsa på mera och jämföra VPN:er.
Du kan hitta mer information här under “VPN recensioner” 

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes