Webbplatsens överlägg

VPNCity Recension

vpncity-hemsida-Recension

Vad är VPNCity?

VPNCity är en Vpn tjänst som döljer information du lämnar efter dig på nätet. Det riktiga ej förkortade namnet på VPN är virtuellt privat nätverk. Med en vpn kan du även komma åt sidor som är blockerade, det vill säga sidor myndigheter inte låter dig komma in på. Det kan vara så att du bor i Kina där det är väldigt mycket restriktioner och du inte ens får ha Facebook. Eller att du i Sverige vill komma åt den senaste säsongen på Netflix som inte är släppt här ännu.

Är Vpn City säkert?

Detta företag har i sin användarpolicy och sina villkor när du tecknar en tjänst hos dem att de inte sparar några loggar. De använder sig som alla andra vpn sajter utav en tunnel som krypterar din trafik och döljer din IP adress. Men läser man igenom deras villkor så skriver de också väldigt tydligt att det inte är okej att använda sig utav deras VPN för att göra olagliga saker. Det står att om man inte följer reglerna (bryter mot lagen t.ex.) men det kan också vara om man registrerar sig fast man är en konkurrent till dem så upphör avtalet att gälla. Vi har inte hittat information om att city vpn skulle ha läckt uppgifter om sina användare.

Dock står det tydligt i avtalet att om det det bryts mot regler så bryts avtalet. För oss säger det att de ändå har någon typ utav logg sparad som de kan få ta i och lämna till tredje part eller myndigheter.

Vi varnar dig men du får ändå här göra din egna uppfattning. Det hela handlar ju egentligen om vad du har tänkt att använda din VPN till. Relevant att tänka på är ju också att om de skulle släppa information, så riskerar dem att förlora sina kunder. Det är det sista de borde vilja då det är detta hela deras bransch går ut på.

Vad kostar VPNCITY och finns det prova på månad?

Det finns inte en prova på månad men det finns en 7-dagars prova på tid.
Det finns också en 30-dagars pengarna tillbaka garanti om du inte skulle vara nöjd.
Nästa val som finns är abonnemang för 1 månad, 6 månader, 1 år samt 2 år. Det gäller lite olika för de olika abonnemangen och vi går igenom dem här nedan:

  • 1 månad = Priset blir 90 kr i månaden och på detta får man ingen rabatt. Du kan ansluta upp till 6 enheter.
  • 6 månader = Här får du rabatt och du betalar 50 kr i månaden. Du får alltså 40% i rabatt prismässigt om du väljer denna längd. Du betalar halvårsvis och totalsumman blir då ca 300 kr.  Här tillgång att koppla upp 8 enheter.
  • 1 år = 35 kronor i månaden blir det här. Du betalar årsvis och summan landar på 400 kr. Med denna längd på abonnemang får du totalt 60% i rabatt och du kan nu ansluta 10 enheter.
  • 2 år = 25 kronor i månaden. Du blir fakturerad vartannat år med en summa på ca 600 kr. Totalt hela 70% i rabatt och du man nu ansluta upp till 12 enheter!

Hur många servrar har VPN-City?

De finns i 42 städer och 33 länder. Totalt finns det 3167 servrar. Bara i Europa finns det 24 städer. Här kommer du bland annat att hitta Paris, Stockholm, Oslo, Berlin och Prag. Sedan finns dem även i Amerika, Asien, Afrika, Mellanöstern och Oceanien. Som man kan se på deras hemsida så väntas det komma ytligare platser inom kort. Det är i samma länder men de plussar på med flera servar i nya städer. Några av de nya platserna kommer att vara Tallinn, Dallas, Bangkok och Kairo. Vi anser det toppen med att vpncity expanderar sina servrar, då detta leder till bättre uppkoppling för oss.

Funkar vpnCITY till IPTV?

För att en Vpn ska fungera bra till en IPTV så krävs det att det är bra anslutning och snabb hastighet. Vi testade city vpn tillsammans med en IPTV och tyckte att kvalitén var bra. Det laggade ingenting och det gick snabbt att navigera mellan olika länder, tv serier, kanaler och filmer. Vi kopplade även upp oss på andra enheter samtidigt för att se vad vi skulle få för utfall. Det gick super att koppla upp sig på enheterna, men fick ett problem. Då vi hade VpnCity i telefonen och på IPTV:N så kunde vi på båda enheterna ha på en film. Ju mer enheter vi kopplade upp oss på ju mer började det att lagga i telefonens enhet. Slutsatsen är att det funkar men med många enheter kan det lagga lite.

Sitter du hemma och använder dig utav bara 2-3 enheter uppkopplade samtidigt fungerar det alltså utmärkt. Och ärligt talat är det svårt för en människa med två händer att jobba med 10-12 enheter samtidigt. Du behöver troligtvis inte vara uppkopplad på dem alla samtidigt.

Funkar det på netflix eller svtplay?

Vi testade självklart det som är hetaste frågan just nu inom vpn och vad det används till. Om den fungerade bra till Netflix. Vi startade appen  vpncity och placerade oss i Miami. Vi sökte upp en serie (the 100) som hade haft premiärstart i USA men inte släppt det i Sverige ännu. Först blev vi besvikna när vi öppnade upp säsongerna och inte hittade den senaste. Det är ju faktisk så att alla VPN tjänster inte klarar av det. Det kan visserligen vara så att du bara behöver byte server eller vilket land du är placerad i. Tänk på detta när du väljer land, att vara uppkopplad mot ett relevant land för det du vill söka på.

Då att uppdaterade vi sidan – vips så kom det fram!
Vi fick inte tillgång till hela säsongen men det berodde på efter lite grävande att de inte släppte hela säsongen samtidigt, och hela säsongen var inte färdig när vi gjorde vårt test.

Vi stannade kvar i Miami och sökte oss istället in på svt-play. Även detta funkade kanon så tummen upp för detta!

Har VpnCity bra hastighet?

Då VPNcity inte begränsar några uppladdnings eller nedladdnings hastigheter samt har många servrar upplever vi en bra hastighet. Som med många övriga VPN sajter kan den bli lite seg när du kopplar på massa enheter. Vi upplever inte detta som ett stort problem hos dem. Internet gick snabbt att surfa på och när vi byter mellan de olika servarna så förstår den snabbt.

Finns tjänsten på svenska?

VpnCity är inte en Svensk aktör utan har sitt huvudkontor i Australien. Hemsidan går dock att översätta men den rättar inte orden som den ska. Hela sidan är som en dåligt översatt translate sida, men det går absolut att förstå den. Priserna står i Euro men är man osäker kan man bara omvandla valutan på Google. De har ju mycket servar i Europa och vi tror att det är tack vare det som det fungerar så bra för oss här i Sverige.

Appen du ska ladda ner för att kunna koppla upp dig på deras server är inte översatt. Så kunskap i enklare Engelska är nödvändigt. När det går att översätta dessa hemsidor till Svenska är det lätt att tro appen även är Svensk. Därför tycker vi att detta är en viktig och relevant fråga.

Funkar VPNCity till xbox?

Detta är en fråga som också tar större plats kring dagens frågor om VPN. Varför vpn till Xbox? Jo – för att få tillgång till alla spel och även internet såklart som du kan komma åt via spelet. Vissa spel kommer man ju inte åt i Sverige, eller Kina om man vänder på kartan lite. Men var inte ledsen! Har du en VPN så kan du komma åt allt innehåll (Kom ihåg att placera dig på rätt server bara där du vet det du vill ha finns tillgängligt) Vpn city fungerade och vi fick åtkomst. Lätt som en plätt!

Har vpn-city en support om problem uppstår?

Vpncity har en support. Vi anser de lite påträngande men man blir uppmärksammad om detta så fort du besöker deras hemsida. När du går in på sidan ploppar det upp en chatt. Här skriver dem att det sitter en riktig människa bakom skärmen, redo att hjälpa dig. Besöker du dem lite senare på kvällen kommer samma ruta upp, men de ber dig nu skriva frågan och kommer svara dig på den email adress du anger.

Det finns inget telefonnummer till dem men du kan nå dem på mailen support@vpncity.com.

Hur kommer jag igång?

För att komma igång så behöver du först bestämma dig för hur du vill ha ditt abonnemang. Vi brukar tipsa om att börja med gratis perioder om detta finns eller åtminstone ta det kortaste. Du kommer få betala mera för första månaden men det kan vara värt det innan man binder sig ett eller två år. Detta för att du ska ha en chans att navigera runt dig och lära känna sidan och vpncity bättre.

Du kommer få starta med att registrera dig och betala. Efter det laddar du ner deras app och loggar in. Det ör simpelt att installera allt och du har hela tiden en guide som visar dig vägen. Du kommer få logga in med samma mail och lösen du angav när du registrerade dig. Nästa steg är direkt att välja vart du vill befinns dig i en rullande lista.
Du är nu klar, krypterad och redo att besöka internet anonymt!

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Vi rekommenderar att köpa en VPN med Bitcoin valuta för att du ska ha ytligare en säkerhet som gör det svårare att spåra dig. VPN CITY har inte detta som betalnings alternativ vilket drar ner betyget lite. Det du kan betala med är PayPal och kreditkort.

Kan jag använda den för att ladda ner?

Ja. Eftersom din IP-adress blir dold kan du göra detta. Det är inte olagligt att inneha en VPN, men det du väljer att göra ansluten till den kan vara det. Det du väljer att göra sedan är såklart ett eget beslut.

Du kan absolut ladda ner men det kan vara så att du behöver byta server då du i alla land inte får tillgång till allt innehåll. Så skulle det se ut som att du inte har åtkomst så testa att byta server. Det är ju en av de stora anledningarna varför du har en VPN – för att komma runt blockeringar. Men som vi nämnde i första rubrikerna ovan är det något du måste ha i tankarna. Det är att VpnCity tydligt skriver i sina villkor att bryter man lagar, som du gör när du laddar ner, så bryts ert avtal. Det finns alltså en risk att de kan lämna ut uppgifter till t.ex. polisen.

Har vpncity en kill switch?

VpnCity har en kill switch programmerad i sin app. Viktigt att påpeka är att du måste koppla på denna själv. Det gör du genom att öppna appen och klicka i rutan att du vill aktivera denna funktion. Varför den inte är ifylld från början är en bra fråga.

Nyfiken på vad en killswitch är? Det är en funktion som gör att om du av någon anledning tappar kommunikationen så ska denna skydda dig. Den gör som så att allt innehåll stängs av så man inte kan gå in efter och se vad man gjort.

Vad får VPNCity i slutbetyg?

I vår text ovan har vi öppet och ärligt bedömt och berättat hur vpn city beter sig i olika lägen. Så som att hastigheten fungerar bra. Det kan bli lite funderingar när man har för många enheter påkopplade. Detta upplevde vi dock bara i samband att vi hade på IPTV. Appen är enkel dock inte på Svenska. Hur du kan betala och vad priset på deras tjänster är. Detta är mer fakta som är svart och vit. Vi som testat många VPN sajter och jobbat med detta flera år vill göra en personlig bedömning av dem också.

Vi kan som ovan hålla med om bra hastigheter och en del bra funktioner. VpnCity fungerar absolut i dagligt bruk. Vi skulle inte rekommendera dem till dig som kräver lite mera. Enbart på grund av en sak egentligen. De verkar desperata!

Hemsidan har flera pop-up fönster som kommer upp med information om att någon nyss köpte abonnemang. Chatrutan kommer upp där de vill få kontakt med dig. Vi som besökt sidan ofta i samband med denna recension har också fått upp fönster där de vill veta varför vi inte köpte abonnemang från början. Vi anser att detta blir tjatigt och man tappar förtroende på att de är seriösa. Stort minus är den dåligt översatta sidan på Svenska och att appen bara finns på Engelska.

Hoppas du blev lite klokare i ditt beslut om denna aktör!

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes