Webbplatsens överlägg

VyprVPN Recension

VyprVPN-hemsida-Recension

Vad är VyprVPN?

VyprVPN är en tjänst som krypterar din trafik online. Grundaren av yvpr har sedan internet kom till fokuserat på att användarna ska vara säkra och anonyma. Detta för att regeringar och så vidare inte ska blanda sig i vad du gör på nätet. Deras tjänst ser till att din IP-adress blir förvandlad och krypterad, så man ej ska kunna spåra din aktivitet på internet. De har olika servar som din ip-adress blir skickad till. De blandas sedan med massa andra så det ska vara i princip omöjligt att kunna spåra dig.

Det är både privat personer och företag som använder sig utav en VPN idag. Privatpersoner använder sig ofta utav en VPN för att kunna komma åt blockerade sidor, eller kunna använda sig utav en IPTV tjänst. Företag har ofta hemlighets stämplat material som kan vara skadande för verksamheten om det kommer ut. På detta sätt kan de skydda sin data om en medarbetare t.ex. sitter hemifrån och jobbar eller utomland.

Är VyprVPN säkert?

VyprVPN använder sig utav Wireguard och secure DNS. Detta är bolag som skapar vpn-tunnlar och även har program som skyddar mot cyber attacker. Detta för att du inte ska kunna få något virus som på något sätt ändå ska komma åt din data. De loggar inte heller sina uppgifter och delar inte heller med sig till tredje part.
Att de inte skulle logga dina uppgifter är väldigt svårt att ge en garanti på. Såklart samlas informationen någonstans. De som har VPN tjänster idag är dock inte intresserade av att dela denna information med tredje part eller myndigheter. Detta skulle sänka deras förtroende och de hade kunnat förlora de viktigaste de har – sina kunder.

Det finns exempel där man fått tillgång till kunders information genom att man fått gå igenom en rättslig process. Vi hittar dock ingen information om att vypr skulle ha gått igenom detta. Sen får man ju också tänka att oavsett om du har en vpn eller inte så gäller ju fortfarande lagarna. Är du inne och surfar på väldigt olämpliga sidor som dessutom är grovt kriminella, så kan du vara så säker på att polisen vill ha ta dig. Om de får det genom VPN-tjänsterna låter vi vara osagt då de påstår sig inte lämna ut. Men en 100% garanti tror vi inte på.

Vad kostar VyprVPN och finns det prova på månad?

De har en 30 dagars pengarna tillbaka garanti, vilket vi tycker är bra då du hinner prova på tjänsten innan du köper den. Du får dock inte tillgång till allt innehåll. Men man hinner bekanta sig med hur det fungerar och om det känns bra, lätt och smidigt.
1 månads abonnemang kostar 130:- i månaden.
1 års abonnemang ligger på ca 400:- och  250 kr i månaden om du tecknar upp dig i 2 år.
Vi hittar ingen information om att det finna en gratis månad men som sagt har du rätt till ånger köp inom 30 dagar.

Hur många servrar har VyprVPN?

VYPR VPN har faktiskt många olika länder där de placerat sina servrar. Nord Amerika, Europa, Asien, Afrika and Oceanien. Detta gör att du kan på många plaster runt om i världen ansluta dig, och ha snabb tillgång till länder runt omkring. Detta är specifikt bra om du vill boka resa med en VPN tjänst ansluten. Det gör att du ofta kan få ett bättre och billigare pris på resor. Resebyråer har billigare priser för länder som är något fattigare.

Med över 700+ servrar kan du fritt välja vart du vill befinna och och det är ett stort plus med mycket servar. Detta gör att uppkopplingen blir snabbare för dig också om man jämför med de som har mindre servrar.

Funkar VYPRVPN till IPTV?

Vi testade att köra vypr-vpn på en IPTV tjänst och upplevde att det fungerade som man förväntade sig. Det laggade inget när vi kollade och bytte mellan kanalerna. Vi gjorde dock ett test där vi provade byta server mitt i ett program och det ville inte funka. Då stannade programmet upp och vi fick starta om vår IPTV box. Det är ett misstag man troligtvis för en gång och vi upplevde inte att det drog ner så mycket på vårt slut betyg. Om man redan innan bestämmer sig för vilken server man vill sitta på så är det inget problem.

Funkar det på netflix eller svtplay?

Vi passade på att prova köra vypr-vpn på flera tjänster än iptv. Många undrar om en vpn fungerar till netflix eller svt play. Därför att man inte kommer åt allt innehåll om man befinner sig utomland och vill komma åt sina favoritprogram även där.
Netflix fungerade att komma in på, men den hittade inte allt innehåll. Vi provade att placera oss i olika servar men lyckades inte nå allt det innehåll vi ville hitta. Stor tumme ner på detta. Svt-play där emot fungerade som det skulle och det laggade inte ens. Dock vill man ju att det ska fungera lika bra åt båda hållen.

Har VyPr bra hastighet?

Tack vare sina många servrar skulle vårt slut betyg på detta vara högt. Vi upplevde inte att det laggade mycket och hastigheten var stabil om inte något bättre.

Vi har provat hastigheten på flera enheter. Både på Pc, telefon och surfplatta. Detta var en Windows enhet och telefonen samt surfplattan var Android. Som vi nämnde ovan tror vi att detta beror på att det finns så mycket servrar, vilket ofta bidrar till snabbare uppkoppling och hastighet. Vi vill dock påminna om att det inte fungerade att byta server mitt i ett program när vi hade på Iptv:n. Eller att man kom åt allt innehåll på Netflix. Att det inte gick byta beror mest troligt inte på hastigheten, utan att systemet inte kopplade ett byte mitt i ett körande program.

Finns tjänsten på svenska?

Dessvärre finns inte denna tjänst på Svenska. Hemsidan är lätt och även deras app men det kräver att du kan åtminstone Engelska. När vi kollar på deras sida ser vi dock att det finns i andra språk, vilket för oss tyder på att VyprVPN är mera populär utomlands och inte här i Norden. Språken det finns på är:

  • Engelska
  • Kinesiska
  • Franska
  • Spanska
  • Tyska

Hur många enheter kan jag koppla upp?

VyprVPN har så att du kan koppla upp mot alla dina enheter. Vi hittar ingen information om att det ska finnas någon begränsning. Det finns VPN till Android, iOS, Windows, Mac, QNAP, Anonabox, Blackphone samt VPN för TV och router.
På hemsidan finns lätta manualer på hur du installerar deras VPN på de olika enheterna. Alla de olika enheterna har en VPN-app.

Vi provade att koppla upp oss på 10 enheter för att se hur det fungerade och om det gick. Det var inga problem att koppla upp sig och det var lätt att installera på dem. Ett problem uppstod dock och det var att när vi kopplade upp oss på routern så hoppade det ur den VPN anslutningen vi hade på datorn. Det finns en säkerhet funktion i form av en Kill Switch så det är ingen fara men det är bra att vara lite uppmärksam på så enheterna inte hoppar ur. När vi kopplade på igen så fungerade allt som det skulle.

Har VyprVPN en support om problem uppstår?

På VyprVPN hemsida finns det en chatbubbla. Där skriver man enkelt vad man vill ha hjälp med och då får man en lista med alternativ. Här finner man de vanligaste frågorna. Skulle man dock inte hitta det man söker kan man chatta med dem live. Vi provade skriva lite med dem där vid olika tillfällen. Under kvällen var de inte lika snabba men vi fick faktiskt svar. De ville gärna hänvisa oss till guider på sidan. På dagen gick det snabbare. Det finns också ett forum som är skapat av VYPR där flera har skrivit in sina problem, tips och idéer som faktiskt var överraskande bra!

Hur kommer jag igång med VYPR VPN?

Du behöver ladda ner VyprVPN app för att kunna komma igång. Sedan finns den en manual på deras sida för de olika enheterna. Beroende på om du har Linux, iOS, Windows eller annat så installerar man detta på olika sätt. Vi har testat med Windows och Android och upplevde att det gick väldigt smidigt. Du behöver såklart också bestämma dig för vilket abonnemang du vill ha och betala för tjänsten samt ange en e-post adress.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

När du ska betala för VyprVPN behöver du fylla i vilket land du tillhör och vilken postadress du har. De har inte möjlighet att ta emot betalning med Bitcoin vilket är ett nedgraderande för oss. Vi vet flertalet personer som aldrig skulle köpa en VPN-tjänst utan bitcoin betalning som möjlighet. Detta för att det ska vara ännu svårare att kunna spåra betalningen till dig. Litar du dock på att de inte sparar på din information och inte ger vidare till tredje part så kan du betala med ditt vanliga betalkort. Amex, Visa, Masterkad och du kan även betala med paypal.

Ett ännu större minus var att när vi provade VyprVPN lite olika länder med olika postadresser gick det inte att genomföra en betalning med kort. Det gick bara att komma vidare om du valde betalning med PayPal vilket vi upplevde konstigt. Vi grävde faktiskt inte vidare i det utan drog slutsatsen själva att det är där de helst vill ha sin betalning.

Kan jag använda VyprVPN för att ladda ner?

Ja. Eftersom din data krypteras och din IP-adress blir dold kan du göra detta. Viktigt att veta gällande detta är att det är inte olagligt med att inneha en VPN. Det du väljer att göra sedan är såklart ett eget beslut och de lagar som finns slutar ju inte att gälla för att du har en VPN. Det kan också vara så att du behöver byta server då du i alla land inte får tillgång till allt innehåll. Så skulle det se ut som att du inte har åtkomst så testa att byta server. Det är ju en av de stora anledningarna varför du har en VPN – för att komma runt blockeringar. VyprVPN har dessutom bolag runt sig som vi skrev om i början som skall hjälpa till att hålla virus borta, som det ofta kan finnas på nedladdningssidor.

Har VYPR en kill switch?

Ja, VyprVPN har en kill switch. En kill switch innebär att om du av någon anledning skulle tappa kontakten så kommer den inte att släppa några IP-adress läckor. VYPR-s kill switch gör att all internet trafik blir nerstängd om du skulle stängas ute.  Detta gör att du säkert om du tappat kontakten snabbt kan koppla upp dig igen utan vara vara rädd att din IP-adress läckt ut under tiden du var inaktiv.

Hur bra funkar VYPR vpn i Sverige?

Vi upplever att de funkar helt okej att använda om du i Sverige vill använda dig av VyprVPN. Du kommer åt sidor som är blockerade utomlands, dock inte allt innehåll. Hör refererar vi till Netflix där den inte hittade allt vi sökte efter. Du behöver ha goda kunskaper i Engelska eller något av de andra språk som vi har skrivit om ovan, t.ex. Spanska för att kunna navigera på hemsidan och appen.

Vad får VYPR VPN i slutbetyg?

I slutbetyg skulle vi sammanfatta att det är helt helt fungerande VPN tjänst som VYPR erbjuder. Detta kräver dock acceptans att det inte finns tillgängligt på Svenska. Är du inte ute efter det bästa på marknaden så anser vi att de fungerar. Priset är dyrt om du inte tecknar dig en längre stund men vi anser ändå att de 30 dagarnas ångerrätt är bra så du hinner testa tjänsten innan du bestämmer dig.

Vi sammanfattar denna tjänst som en snabb VPN med bra uppkoppling. Ett stort plus att att det inte verkar finnas någon begränsning på hur många enheter du kan använda samtidigt (Vi testade 10st) och de har många servrar runt om i de länder som de valt placera dem. Det täcker ens stor del utav vår jord vilket troligtvis är den största faktorn på snabb hastighet.

Det som drar ner betyget för den som är lite mer kräsen (likt oss) är att den kopplade bort oss i telefonen när vi skulle ansluta oss till annan enhet med 10 st anslutna samtidigt. Den hittade inte allt material på Netflix samt betalingen var lite skum. Då den inte verkade godkänna alla städer med betalkort utan bara hänvisade oss till PayPal. Vi gillar också tanken på att grundaren har sedan internt kom till pysslat med sidor som gynnar säkerheten för oss sårbara. Det gör att trovärdigheten för deras tjänst ökar lite i våra ögon.

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes