Webbplatsens överlägg

ZenMate Recension

ZenMate-hemsida-Recension

Vad är ZenMate?

ZenMate är ett team av passionerade människor, som kommer från 20 olika länder. De strävar efter att leverera smarta produkter med intuitiv design, så att du kan njuta av en säker och privat upplevelse online. Detta gör dem genom att erbjuda en VPN tjänst.
ZenMate är ett Tyskt företag.

VPN är en förkortning för Virtual Private Network.  Förkortningen betyder att man bygger en insynsskyddad förbindelse mellan två eller fler nätverk över internet.

Att använda en VPN har gjort till exempel att en anställd att kontakta företagets server även när man är på resande fot. På så sätt kan man  kommunicera, komma åt sin e-post och all annan information som finns  för anställde på företagets nätverk oavsett var i världen man skulle  vara.

Att komma åt företagets alla servrar och information utifrån skyddas dock om man har en VPN. Ingen obehörig kan komma åt företagets filer. Servrarna är i de flesta fall bra skyddade bakom flera lager av brandväggar och skydd.
Men en VPN skapar man en krypterad tunnel för signalerna mellan den anställdes dator och företagets nätverk. På det sättet blir den anställde en del av det företagets nätverk kan man säga..

Det finns massa annat du kan använda en VPN till också.

VPN för privat bruk

ZenMate används utav vissa företag men har ökat enormt för privatpersoner.
Vi har blivit mer upplysta idag om hur viktigt det är att skydda sig på nätet.

Det är väldigt vanligt att privatpersoner tar med sig sin bärbara dator på resor, eller kopplar upp sin mobil på öppna nätverk. Det kan vara på flygplatser, eller cafeer tillexempel. Öppna nätverk är väldigt känsliga på hackare och man är ofta väldigt utsatt. Detta vill ZenMate göra något åt och har därför utvecklat sin VPN kryptering.

Den vanligaste anledningen till att man använder sig utav en VPN är för att bli totalt anonym. Med en VPN kan du också få det att se ut som att du befinner dig i en annan del av världen. Vi på VPNS granskar ZenMate för att se vad de går för!

Är ZenMate säkert?

ZenMate är en VPN som tillgodoser många utav de mest Basic när vi letar efter en bra VPN tjänst. Det finns de som är betydligt starkare och säkrare som NordVPN, RusVPN, eller ExpressVPN. Varför vi anser dem vara starkare kan du läsa om under våra recensioner eller under vår kategori Bästa VPN tjänsten.

För dig som inte kräver det där lilla extra ända ut i fingerspetsen tycker vi att ZenMate är ett rimligt alternativ.

Vad kostar ZenMate och finns det prova på månad?

ZenMate har inte en av de billigaste VPN alternativen man kan hitta. De ligger rätt nära de allra flesta men ändå över snittet. De erbjuder inte någon gratis månad men har en 30 dagar pengarna tillbaka garanti.
Det finns tre olika typer av prenumerationer du kan välja mellan.
1 månad, 1 år och 3 år.

En månad kostar dig 100 kronor i månaden.
1 år ligger på 50 kronor i månaden.
Väljer du deras 3 års långa prenumeration så kommer du ner betydligt i pris. Här betalar du faktiskt bara 20 kronor i månaden.
Har du testat tjänsten och är nöjd med den är detta det bästa alternativet. Vi anser dock att det borde funnits mer alternativ. De flesta tar en prenumeration på 6 månader eller 2 år. Dessa alternativ finns inte alls. Vill du jämföra pris på VPN kan du göra det under jämför VPN tjänster.

ZenMate har också en gratis VPN tjänst. I denna ingår inte lika mycket och vi avrekommenderar alltid starkt med ALLA gratis VPN. 

Hur många servrar har ZenMate?

Det framgår att de finns tillgängliga i 74 länder. Det är också fakta som stämmer. 3500 servar har dem.
Detta är ett mycket högt antal servrar och brukar vara väldigt bra i hastighet och uppkopplingssyfte.
Det är bra med mycket servrar då man får mer valmöjligheter att vad man vill använda sin VPN till. Det finns VPN:er som har betydligt fler servar också som NordVPN tillexempel. De har över 6000 servrar.

Servernätverket för en VPN är mycket viktigt om du vill kringgå geografiska begränsningar. Ju fler servrar ju mer valmöjligheter.  Du kan ansluta till en server i Australien för att se serier du inte kommer åt från Sverige.

Funkar ZenMate till IPTV?

IPTV står för Internet Protocol television. Detta betecknar all typ av TV som kommer via en internetsaslutning, men även de traditionella  metoderna. Med detta menar vi antenn, satellit eller kabeltv) Du kan alltså med din IPTV komma åt alla kanaler som finns både från de vanligaste leverantörerna och alla internetbaserade. Exempel på detta är Viaplay och Cmore.
Du får alltså åtkomst till alla sportkanaler, både fotboll, hockey, golf med mera.

Du kan fånga upp kanaler från hela världen.

Hur är detta möjligt då, det borde ju vara jätte dyrt? Nej! – Det är ju någon som streamrar ut allt detta till IPTV:n som du betalar en betydligt mindre summa för, än vad du gör för ett kanal paket hos t.ex. Telia. Dessvärre är inte detta lagligt och även de som använder sig utav tjänsten vill kunna skydda sig.

Det bästa skyddet kommer via en VPN. ZenMate VPN fungerar att använda till IPTV. Du kopplar bara upp den mot programmet och så är du i princip omöjlig att kunna spåra.
Ett problem som brukar kunna uppstå är dock att det börjar bugga. Detta test klarade ZenMate av galant. Det var smidigt att koppla upp sig och vi hade inga störningar alls när vi använda oss utav tjänsten.

Funkar det på netflix eller svtplay?

ZenMates streaming-servrar hjälper dig att avblockera geobegränsat innehåll på plattformar som Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Youtube och mycket mer. Är du utomlands fungerar det även motsatt på Svenska kanaler och streamingtjänster. Det går ju inte att se innehåll på svt play om du är utomlands.
Detta beror på att bara de bosatta i Sverige ska komma åt kanalerna. Med en VPN löser du alltså det problemet och kan resa hur mycket du vill, men ändå komma åt dina favoritprogram.

Med ZenMate fungerade det att komma åt innehåll på Netflix och hastigheten fungerade bra, dock kopplades vi bort ibland från anslutningen. Det kan vara en störande faktor men de fungerar absolut för att komma åt det du vill se. 2 gånger blev vi utskickade från deras VPN app och fick starta om på nytt, detta under ett tidsspann på 45 minuter.
Det finns så mycket att lära sig om detta hur hur man kan använda detta. Är du intresserad av mer fakta kan du läsa här om varför du ska använda en vpn klient när du besöker streaming tjänster. 
Viktigt att veta är dock att Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera vpn-tjänster. Att det fungerade för oss nu  vid testtillfället är ingen garanti för att det fungerar för dig nästa gång.

Har ZenMate bra hastighet?

ZenMate har över 3000 servrar i 74 länder vilket bidrar till en bra hastighet. De har servrar optimerade för sportströmningstjänster, som Eurosport och Fox Sports som exempel. Detta gör ZenMate till en av de bättre tjänsterna när du vill se livestreams. Detta är vanliga plattformar som har stora problem med buggningar och dålig hastighet. Vi testade självklart och de höll vad de lovade. Problemet uppstod dock igen att vi blev utkastade och fick ansluta igen. I denna process insåg vi att det började bli ett stressmoment. Tittar man på en match och är helt inne i spelet är det sista man vill att kastas ur. Dessutom riskerar man ju att känslig information om en släpps. Detta är farligt hos de företag som ej erbjuder en KillSwitch, mer om det nedan.

Bortser vi från att man blev utkastad ibland så höll hastigheten hög kvalité dock. Det gick snabbt att ansluta sig igen och det laggade inget när vi såg på våra matcher.

Finns tjänsten på svenska?

ZenMate har inte Svenska som ett av sina språk. Idag är internet så uppdaterat så man kan översätta de flesta sidor med Google translate. Det kan man självklart göra även med ZenMates hemsida. Den är inte översatt av dem direkt vilket göt att det förekommer mycket felstavningar dessvärre. Det påverkar såklart deras app som inte då är översatt till Svenska. Nu är det många VPN sajter som inte är översatta till Svenska så det drar inte ner deras betyg något men är viktigt och relevant information idag.

Man får bara noga med att kolla så sin dator inte har översatt sidan till Svenska, för då man kan tro att även appen är på Svenska sedan. Den missen kan göra en väldigt besviken.
De språk som Zen Mate har valt att översätta till är följande.

  • Engelska
  • Tyska
  • Spanska
  • Franska
  • Turkiska
  • Ryska

Hur många enheter kan jag koppla upp?

Oavsett vilken utav abonnemangen du väljer kommer du att ha obegränsat med enheter du kan koppla upp. Detta är fantastiskt bra och väldigt få tjänster inom VPN som erbjuder. ZenMate kan användas på alla större operativsystem. Windows, iOS, Linux, macOS, Android och flera.
Du kan också ladda ner en gratis version utav deras app som då är tillgänglig för Chrome, Firefox, Edge och Opera.

Det vanligaste är att man kan koppla upp 5-10 enheter. Det brukar räcka med detta antal men behöver man fler är alltså ZenMate ett jätte bra alternativ. Det finns även routrar som är kompatibla med vissa VPN tjänster för att kunna lösa loss fler enheter. Denna fungerar inte till Zen mate och behövs ju inte heller då du kan koppla upp dig mot ett obegränsat antal enheter.

Har ZenMate en support om problem uppstår?

Det finns en chatruta som kommer upp när du går in på deras hemsida. Vi testade hur bra de är på att svara och kom fram till att under dagtid är de en bra svarsfrekvens. Kvällstid är ingen ide att skriva till dem. Du får också upp de vanligaste frågorna med svar om är bra formulerade och välbeskrivna. På hemsidan finns mycket frågor och svar samt instruktioner om hur du laddar ner och installerar till alla olika enheter.
Det finns inget telefonnummer att nå dem på eller email. För att komma i närmare kontakt behöver du kontakta dem genom Twitter, Facebook eller Linkedin. Detta gör att de känns lite opersonliga. Vi värdesätter en personlig kontakt väldigt högt då man kan ha känsliga frågor.

Hur kommer jag igång?

Först behöver du välja vilken prenumeration du vill ha och skapa ett konto. Efter detta kan du logga in. Välj ett starkt lösenord!
Nu kan du ladda ner VPN klienten och logga in med dina uppgifter. Att ladda ner appen är snabbt och smidigt och det finns bra länkning på sidan.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

ZenMate har dessvärre bara 2 valalternativ när det kommer till betalning. Det du kan välja att betala med är antingen Paypal eller med ditt kreditkort.
Vi avråder oftast från att betala med ditt kreditkort då detta är super simpelt att spåra dig med. Det samma Paypal. Dock har Paypal börjat med att använda sig utav Bitcoin vilket vi ser positivt till. Lite beroende på vad du tänkt att använda din VPN till så blir betalningen mer eller mindre viktig. Har du bara tänkt att använda den för att kunna dölja dig och vara säker online så kan du gott betala med ditt kreditkort. Ska du däremot tanka ner filmer och komma åt annat blockerat innehåll tycker vi dessa alternativ är för dåliga att betala med.

Det finns andra VPN tjänster som erbjuder att betala med kryptovalutor och vissa kan du till och med betala ko24ntant till. Se mer om detta under jämför VPN tjänster. 

Kan jag använda den för att ladda ner?

Du kan absolut använda ZenMates VPN till att ladda ner. Se mer om hur du använder en VPN till nedladdning här. ZenMate har som som vi nämnt ovan över 74 olika länder att välja mellan och de säkerställer en snabb nedladdningshastighet.

Hur bra funkar ZenMate i Sverige?

I Sverige fungerar ZenMate relativ okej. Tjänsten finns ju inte på Svenska så visst finns det bättre tjänster. Det vi testat ovan tyder på att det fungerar att komma åt geoblockerade sidor. Dock blev vi utkastade ibland vilket tyder på att servern inte riktigt orkar hålla oss kvar. Hade vi befunnit oss i ett annat land hade vissa sidor troligtvis fungerat bättre.  Något som är bra för oss Svenskar med ZenMate är att du kan koppla upp obegränsat med enheter. Detta är speciellt bra för de företag som väljer dessa till deras VPN tjänst. I regel har vi i Sverige mycket enheter i vårt hem och vill såklart kunna skydda alla av dem.

Vad får Zenmate i slutbetyg?

Då har vi kommit till ett slutbetyg och vi skulle vilja sätta zenmate någon stans i mitten. Detta är en VPN tjänst som absolut fungerar. Den har inte det där lilla extra som hade gjort att de hamnade högre upp i vår lista. Vi på VPNS anser inte att deras hemsida är så användarvänlig. Den är lite svår att hitta all information på. Informationen finns men den finns inte där man tror man ska hitta den alltid. Det är samma med deras app. Den fungerar och man förstår den men vi hade önskat något bättre design.

Att vi blev utskickade ibland på vissa sidor är det som har dragit ner dem mest i vårt slutbetyg. Vi sätter enbart de bästa högst upp på vår lista. Vill du direkt hitta den vi tycker är bäst kan du se det under bästa VPN tjänsten. 

 

 

Upphovsrätt © 2024 VPNS. Alla rättigheter förbehållna. | Chique av Catch Themes